Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Η τρομοκρατία δεν σταματά τον αγώνα λαού και νεολαίας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Η τρομοκρατία δεν σταματά τον αγώνα λαού και νεολαίας PDF Print E-mail
Monday, 06 December 2010 17:37

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που έσπασαν το κλίμα ασφυκτικής κυβερνητικής και κρατικής τρομοκρατίας και διαδήλωσαν σε όλη την Ελλάδα σήμερα 6 Δεκέμβρη, δύο χρόνια από την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος και ξέσπασε η εξέγερση του Δεκέμβρη του ΄08.

Χιλιάδες μαθητές το μεσημέρι μαζί με εκπαιδευτικούς, καθώς και πάνω από 15.000 – 20.000 εργαζόμενοι, φοιτητές και νέοι το απόγευμα αψήφησαν την «κατάσταση πολιορκίας» του κέντρου της Αθήνας, τις ορδές καταστολής. Πορεύτηκαν μέσα σε σύννεφα χημικών, κάνοντας καθαρό ότι η κρατική καταστολή δεν μπορεί να ανακόψει τον αγώνα λαού και νεολαίας για την ανατροπή του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και του συστήματος που «σκοτώνει» τα όνειρα και τα δικαιώματα των νέων.

Ιδιαίτερα προκλητική ήταν η αστυνομία, η οποία στην ουσία προσπάθησε να διαλύσει την απογευματινή πορεία πριν καν ξεκινήσει, παραβίασε το πανεπιστημιακό άσυλο των Προπυλαίων, εξαπόλυσε δολοφονικές επιθέσεις των ομάδων Δέλτα μέσα στην πορεία και κτύπησε με ιδιαίτερη βαρβαρότητα.

Όσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απομονώνεται από το λαό, τόσο θα επιστρατεύει την πιο ωμή βία και καταστολή για να καθυποτάξει τους εργαζόμενους. Σήμερα ήθελε να στείλει και μήνυμα «τάξης και ασφάλειας», ενόψει της αυριανής επίσκεψης του επιτηρητή μας Στρος Καν. Με αυτό τον τρόπο όμως γίνεται ολοένα και πιο μισητή. Το αίτημα της ανατροπής της κυβέρνησης των τραπεζιτών, του κεφαλαίου και της αστυνομικής τρομοκρατίας έρχεται ακόμα πιο επιτακτικά στο προσκήνιο.

εκστρατεία τρομοκράτησης

6/12/10
Ανακοίνωση γραφείου τύπου νΚΑ για το όργιο καταστολής την 6/12

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλει την εκστρατεία τρομοκράτησης που έχει ξεκινήσει ενόψει των διαδηλώσεων στις 6, 7 και 15 Δεκέμβρη σε όλη την Ελλάδα.

Μετά την άγρια επίθεση των δυνάμεων καταστολής στην Πανελλαδική φοιτητική διαδήλωση την Πέμπτη 2/12, το πογκρόμ συνεχίζεται με κάθε μέσο. Ο αποκλεισμός του κέντρου της Αθήνας με εντολή του υπουργείου Προ.Πο. αποτελεί την πρώτη από μια σειρά προσπαθειών τρομοκράτησης. Η προκλητική παρουσία της αστυνομίας συνεχίζει να δημιουργεί εξάρσεις βίας. Ενδεικτική αυτής της προσπάθειας είναι η πλήρως αναίτια και βάναυση επίθεση σε συγκέντρωση φοιτητών και μαθητών στα Χανιά που κατέληξε σε τραυματισμούς και συλλήψεις διαδηλωτών.

Η εντεινόμενη προσπάθεια καταστολής, τρομοκράτησης και κατασυκοφάντησης των αγωνιζόμενων εργαζόμενων και νέων αναδεικνύει το φόβο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κοινωνική οργή που η πολιτική της δημιουργεί. Η «επανίδρυση του καπιταλισμού» του Σαρκοζί πάει, απ’ ό,τι φαίνεται, χέρι-χέρι με την επανίδρυση της κρατικής κι εργοδοτικής βίας.

Η νΚΑ καλεί όλους τους νέους και τις νέες στις διαδηλώσεις των επόμενων ημερών, χωρίς φόβο, και να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της Χούντας ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΡΟΜΟΥ!

Πρωτοβουλία Οικονομολόγων και Πανεπιστημιακών


ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΡΟΜΟΥ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

Τρίτη, 7 Δεκέμβρη, Πλατεία Κλαυθμώνος στις 5.00


Καθεστώς χούντας έζησε σήμερα η Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Οι νεολαιίστικες και εργατικές συγκεντρώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την άνανδρη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από την Ελληνική Αστυνομία μετατράπηκαν σε πεδία μάχης. Αποκλειστική υπαίτια είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που συνεχίζει την πολιτική καταστολή της ΝΔ επιχειρώντας να επιβάλλει καθεστώς τρόμου! Απέναντι στην κρατική τρομοκρατία μόνο μας όπλο είναι η μαζικοποίηση των κοινωνικών και εργατικών αγώνων, ενάντια στην κυβέρνηση του Μνημονίου και την πολιτική της λιτότητας.

Η Πρωτοβουλία Οικονομολόγων και Πανεπιστημιακών που συγκροτήθηκε τον Μάη ενάντια στην προσφυγή της ελληνικής κυβέρνησης στον μηχανισμό ΔΝΤ – ΕΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να πάρουν μέρος στην διαδήλωση της Τρίτης για να αποδοκιμάσουμε τον ερχομό στην Αθήνα του Ντομινίκ Στρος Καν. Η παρουσία του στη Ελλάδα και η ομιλία του στη Βουλή είναι πρόκληση. Τη στιγμή που καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις, τα κατώτερα ημερομίσθια, που ιδιωτικοποιούνται οι ΔΕΚΟ, που κλείνουν νοσοκομεία και πανεπιστημιακές σχολές, είναι υποχρέωσή μας να διαδηλώσουμε καταθέτοντάς την οργή μας για αυτή την βάρβαρη πολιτική.

Διαδηλώνουμε μαζί με τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος απαιτώντας:

  • Ανατροπή του Μνημονίου και της χούντας ΠΑΣΟΚ – ΕΕ – ΔΝΤ που συνεπικουρείται από ΝΔ – ΛΑΟΣ.

  • Την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία που την προκάλεσε – αύξηση της φορολογίας στις ανώνυμες εταιρείες στο 45%

  • Γενναίες αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις για να ζουν οι εργαζόμενοι από ένα μισθό, απαγόρευση των απολύσεων.

  • Αύξηση και όχι μείωση των επιδοτήσεων σε παιδεία, υγεία και κοινωφελείς ΔΕΚΟ (π.χ. μέσα μεταφοράς)

ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩ – ΟΝΕ

Πρωτοβουλία Οικονομολόγων και Πανεπιστημιακών

www.nomoneynodebt.gr

6 Δεκέμβρη 2010