Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Εκλογική αριθμολογία, «χαμένη ψήφος» και Αριστερά

Εκλογική αριθμολογία, «χαμένη ψήφος» και Αριστερά

Ε, όχι κι έτσι…

του Β. Σ.
Είπαμε, εκλογές είναι. Αλλά επιτρέπονται όλα, και μάλιστα από την Αριστερά;
Η αντίσταση, η ανατροπή, η εξέγερση, η διεκδίκηση της κοινωνική αλλαγής, πώς συμβιβάζονται με τις χειρότερες μεθόδους που μετέρχονται οι αστικές δυνάμεις για την υφαρπαγή της ψήφου;
Τι είναι η Αριστερά; Απλά μια οικονομική θεωρία, αιτήματα για την καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής ή δύναμη ανατροπής (όπως την εννοεί η κάθε τάση της Αριστεράς) και αγώνας για μια νέα κοινωνία;
Μπορεί να γίνεται προπαγάνδα μέσα στους κόλπους της Αριστεράς για την υφαρπαγή της ψήφου από τον ένα σχηματισμό στον άλλο, με μεθόδους που θα ζήλευαν έμπειροι εκλογομάγειροι επιτελείων των πλουσίων;
Μήπως και το ίδιο το αστικό μπλοκ δεν απλώνει σε όλο το φάσμα τα ίδια επιχειρήματα της χαμένης ψήφου;
Πρόσφατα «έσκασαν» στο διαδίκτυο αναλύσεις για τον εκλογικό νόμο και πώς διαστρέφει τα αποτελέσματα προς όφελος του δικομματισμού. Αναλύσεις χρήσιμες.
Όμως η ‘αξιοποίησή’ τους, κυρίως με τη μέθοδο mouth to mouth αλλά και στην μπλογκόσφαιρα, από σχηματισμούς της αριστεράς που διαστρεβλώνουν και αυτοί με την  σειρά τους  τις παραπάνω χρήσιμες αναλύσεις, ξεπερνάει κάθε όριο.
Στο στόχαστρο βέβαια είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και εντάξει, περιμένει κανείς κάθε δυνατή επίθεση από το αστικό μπλοκ (κυβέρνηση, κόμματα της διαχείρισης, κάθε είδους φασίστες ή ναζιστές), αλλά από τα άλλα τμήματα της Αριστεράς πάει πολύ.
Και εξηγούμαστε:
Προκύπτουν πράγματι από τον διαστροφικό εκλογικό νόμο σχετικά με την αυτοδυναμία του μνημονιακού μπλοκ μέσα από μετεκλογική συνεργασία κομμάτων του (που χρειάζονται 151 έδρες στη νέα Βουλή) τα παρακάτω:
1/ Για την αυτοδυναμία, τα κόμματα που θα συνεργαστούν μετά τις εκλογές  χρειάζονται ποσοστό 40.4% εφόσον τα κόμματα που μείνουν εκτός Βουλής έχουν ποσοστό 0%.
Σημείωση: Από τους υπολογισμούς πετάνε έξω τα άκυρα – λευκά ενώ κι αυτά φυσικά αποτελούν στο συντριπτικό του ποσοστό μια πολιτική επιλογή και θα έπρεπε να μετρούν.
2/ Για κάθε 1% παραπάνω που συγκεντρώνουν τα εκτός Βουλής κόμματα μειώνεται!!! κατά 0,40% περίπου το ποσοστό που απαιτείται να συγκεντρώσουν τα αστικά κόμματα για να έχουν αυτοδυναμία.
Έτσι αν τα εκτός Βουλής κόμματα έχουν ποσοστό 6%, μειώνεται κατά 2,4% το απαιτούμενο ποσοστό για αυτοδυναμία και πάει περίπου στο 38%.
Το συμπέρασμα; Αν είναι δυνατόν!!!
-Μην ψηφίσετε ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί δεν θα μπει στη Βουλή και, εκτός από άχρηστη ψήφος, είναι και βλαπτική γιατί θα διευκολύνει την αυτοδυναμία του δικομματισμού!!!!
Αφού φροντίσαν τα στημένα γκάλοπ να εξαφανίσουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφού έχει πέσει πέπλο σιωπής στα ΜΜΕ (ακόμη και τα αριστερά!!!), παίρνουν σαν δεδομένο ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν θα μπει στη Βουλή, οπότε αμάρτησε ακόμη και με την συμμετοχή της. Εξαφανίστε την συνεπώς γιατί μας κάνει κακό, ευνοεί το μνημονιακό μπλοκ.
Αυτή η απαράδεκτη (για να μην πούμε τίποτα πιο βαρύ) επιχειρηματολογία, εκπορεύεται από κόμματα της Αριστεράς!
Όμως πέρα από  απαράδεκτη είναι και ψευδής!!! (για να πέσουμε στο επίπεδό τους).
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ένα υπαρκτό ρεύμα μέσα στην Αριστερά και έτσι κι αλλιώς θα καταγράψει ποσοστά, αφού ακόμη και οι στημένες δημοσκοπήσεις της δίνουν ποσοστά πάνω από την εκλογική καταγραφή στις περιφερειακές εκλογές (που προσέγγισε το 2%) με περιθώρια σφάλματος που κατ’ ουσίαν δεν αποκλείουν καθόλου την είσοδο στη Βουλή.
Ας πάρουμε ως υπόθεση εργασίας λοιπόν ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πάρει μόνο 2% -γιατί πέραν αυτού του ποσοστού, καμία προπαγάνδα δεν πιάνει.
Τι θα γίνει λοιπόν; Θα μειωθεί το ποσοστό που απαιτείται για αυτοδυναμία κατά 0,80%.
Αν όμως αφήσουν την μαύρη προπαγάνδα (που πρέπει να χτυπηθεί με κάθε τρόπο) και κάποιος κόσμος επιπλέον ψηφίσει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ώστε να πιάσει το 3%, τότε αυξάνεται το ποσοστό που απαιτείται για αυτοδυναμία κατά 1,2%.
Δηλαδή αν πάρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1% παραπάνω από το δημοσκοπικό 2%, τότε η ζημιά γι’ αυτούς που ψάχνουν την αυτοδυναμία είναι 2% (=0,80%+1,20%).
Τις όποιες δε έδρες, τις παίρνει κυρίως από το πρώτο και δεύτερο κόμμα. (Θάχετε και τους βουλευτές σας!!)
Ας αφήσουμε λοιπόν τον κόσμο της Αριστεράς να ψηφίσει με βάση τα πολιτικά επιχειρήματα του καθενός και να σταματήσει η ελεεινή προπαγάνδα.
Επιπλέον, ο στόχος της Αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να είναι να πεισθούν ευρύτερα λαϊκά στρώματα εγκλωβισμένα σε σκληρά διλήμματα (καταστροφή- επιβίωση, ευρώ –δραχμή, μεταναστευτικό, μέσα –έξω από την Ε.Ε.), να αποδεσμευθούν από τις πολιτικές του κεφάλαιου και της Ε.Ε. και να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους.
Ο κόσμος της Αριστεράς πάντοτε ιστορικά ήταν στόχος προπαγάνδας: Από το «Καραμανλής ή τανκς», από το «Να φύγει η Δεξιά» (ακόμα δεν έφυγε), αλλά και άλλη ενδοαριστερή προπαγάνδα που δεν αναφέρουμε για να μην ξύσουμε πληγές.
Επίσης η Αριστερά, διαφωνώντας ριζικά με τον α/α χώρο που καλεί σε αποχή, πρέπει να σεβαστεί την επιλογή του παλεύοντας τις δικές της επιλογές χωρίς το επιχείρημα ότι σπρώχνουν και αυτοί τα αστικά κόμματα.
Τελικά οι μόνοι που δεν σπρώχνουν το αστικό μπλοκ απ’ την Αριστερά, είναι τα σημερινά κοινοβουλευτικά της κόμματα;
Το πιστεύει κανείς αυτό;
Πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.com