Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

ΑΜΕΣΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
την Κυριακή 12/7 στις 19.00 στην κεντρική πλατεία

            Μια βδομάδα δεν πέρασε από το συντριπτικό αποτέλεσμα υπέρ του ΟΧΙ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε σύμπλευση με το μαύρο μέτωπο του ΝΑΙ, ψηφίζει στη Βουλή ένα νέο Μνημόνιο. Υποθηκεύει το μέλλον των εργαζομένων και της νεολαίας για τα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική με τους προκατόχους της.
            Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος πρέπει να μετουσιωθεί σε κίνημα διαρκείας κόντρα στη λιτότητα και τα Μνημόνιά τους. Η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων και το μαζικό κίνημα των 3 ΔΕΝ (Δεν χρωστάμε, Δεν πουλάμε, Δεν πληρώνουμε) πρέπει να γίνουν η καρδιά μιας νέας πρωτοβουλίας, αυτής των 3 ΟΧΙ (ΟΧΙ στους εκβιασμούς ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΟΧΙ στο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΟΧΙ στην ΕΕ και το €ΥΡΩ τους).
            Να παλέψουμε για άμεση στάση πληρωμών στους δανειστές τοκογλύφους-διαγραφή του χρέους, για να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις, να χρηματοδοτηθούν γενναία παιδεία, υγεία, να καταπολεμηθεί η ανεργία. Εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο. Απειθαρχία, ρήξη, αποδέσμευση από την ευρωζώνη και την ΕΕ.
            Καλούμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με συλλαλητήρια αρχής γενομένης την Κυριακή 12/7  και πανελλαδική πανεργατική απεργία.
            Καλούμε τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της αριστεράς, τα συνδικάτα και τα σωματεία της Λάρισας σε κοινή δράση για να συγκροτηθεί ένα αγωνιστικό μέτωπο αντεπίθεσης. Τα 3 ΌΧΙ να γίνουν ρεύμα ρήξης και ανατροπής της επίθεσης, διεκδίκησης μιας ζωής με αξιοπρέπεια.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ