Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ- ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ

Τετάρτη 2 Ιούνη, 19:00, στο Πολυτεχνείο

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ- ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ

Διανύουμε μία κρίσιμη συγκυρία, αληθινά κοσμοϊστορική για τον εργαζόμενο λαό ο οποίος μαστίζεται από την συνεχιζόμενη και ραγδαία επιδεινούμενη οικονομική κρίση τόσο σε ελλαδικό (όπου σε αυτή τη φάση βρίσκεται το επίκεντρο της κρίσης), όσο και σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Στις συνθήκες βαρβαρότητας που επιβάλλονται, καταλυτική είναι ήδη η κολοσσιαία εργατική και λαϊκή κινητοποίηση και συλλαλητήριο – το μεγαλύτερο εργατικό συλλαλητήριο που γνώρισε ποτέ η Αθήνα - στις 5 Μάη, μέρα γενικής πανεργατικής απεργίας, στα μεταπολιτευτικά χρόνια. Πρόκειται για γεγονός που συγκλόνισε στο εσωτερικό κι έχει παγκόσμια απήχηση έστω κι αν προσπαθούν να το αμαυρώσουν με χοντροκομμένες προβοκάτσιες, αξιοποιώντας τη σκοτεινή δολοφονία των εργαζόμενων στη Marfin. Επρόκειτο ουσιαστικά για πολιτική απεργία, ενάντια στο πρωτοφανές τσουνάμι αντεργατικών μέτρων που συμφώνησε η κυβέρνηση με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ.
Με αυτά τα δεδομένα της 5ης Μάη, αλλά και με τη δεδομένη οικονομική χούντα που έχει επιβληθεί από τρόικα και κυβέρνηση, απαιτείται η αναβάθμιση της οργάνωσης του αγώνα μας. Ήδη λειτουργεί το συντονιστικό των πρωτοβάθμιων σωματείων, το οποίο έχει καταφέρει να συσπειρώσει εργαζόμενους από σωματεία και γενικότερα τον κόσμο της δουλειάς.
Η οργάνωση του αγώνα και της αντίστασης όμως απαιτεί να παρθούν και άλλες πρωτοβουλίες. Υπάρχουν σχήματα και κινήσεις σε εργασιακούς χώρους τα οποία είτε μειοψηφούν, είτε δεν έχουν καταφέρει να ενεργοποιήσουν τα σωματεία τους ούτως ώστε να δώσουν την απάντηση που πρέπει στην αντεργατική επίθεση που δεχόμαστε. Επίσης πρέπει να αντιμετωπίσουμε και την σκληρή πραγματικότητα του ιδιωτικού τομέα, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν με μηδενικά εργασιακά δικαιώματα και με μηδενική συνδικαλιστική παρέμβαση και εκπροσώπηση.
Το εργατικό κίνημα πρέπει να δώσει λύσεις και να πάρει τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται για να απαντήσει δυναμικά στη συγκυρία. Να γίνει προσπάθεια ούτως ώστε να ακουστούν οι φωνές όλων των συναδέλφων που παλεύουν στο χώρο δουλειάς τους, να γίνει προσπάθεια να εμπλέκουν στις διαδικασίες ευρύτερα κομμάτια εργαζομένων, να οργανωθεί ουσιαστικά η παρέμβαση και η αντίσταση σε κάθε εργασιακό κάτεργο. Η φωνή της αντίστασης πρέπει να ακουστεί παντού.
Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη, αλλά, οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα επιφυλάσσουν μια αληθινή έκρηξη που στρέφεται απευθείας κατά της κυβέρνησης και συγκρούεται μετωπικά με το συνολικό μεταπολιτευτικό πολιτικό σκηνικό – παραμερίζοντας και τις συμβιβασμένες ή γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές δυνάμεις. Μέσα στις συνθήκες την παγκόσμιας χρεοκοπίας του καπιταλισμού, η έκρηξη των εργαζόμενων οδηγείται αντικειμενικά ενάντια στο ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα, η αντικαπιταλιστική προοπτική γίνεται το κλειδί για τις μάχες και ανατροπές που επιδιώκουν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι σαν την πραγματική διέξοδο από την κρίση με κριτήριο τα συμφέροντά τους. Ας αδράξουμε την ευκαιρία!
Για αυτούς τους λόγους παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε σε μία ανοιχτή παναθηναϊκή συνάντηση των παρεμβάσεων κινήσεων –συσπειρώσεων και εργατικών σχημάτων στο Πολυτεχνείο (Γκίνη), την Τετάρτη 2 Ιούνη, 19:00.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Δεν πέρασε η απόλυση του προέδρου του ΣΕΦΚ, Πέτρου Μαραφή

Χάρη στην άμεση αντίδραση του ΣΕΦΚ, τις παρεμβάσεις εκλεγμένων συνδικαλιστών και τη δημοσιοποίηση του θέματος, η εργοδοσία υποχώρησε και η απόλυση του προέδρου του ΣΕΦΚ, Πέτρου Μαραφή, ανακλήθηκε.
Στην αλληλεγγύη η δύναμη, στον αγώνα η νίκη!
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ - ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!
Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών
ΣΕΦΚ