Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΛΑΡΙΣΑ -Απεργιακη πορεία 23 Φεβρ 11 -εργατικές κινησεις-παρεμβασεις-ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με πρωτοφανή απεργιακή κινητοποιήση, παλμό και οργή ο κόσμος της δουλειάς και στη Λάρισα δημιούργησε στις 23 Φεβρουαρίου άλλον έναν μεγάλο σταθμό στις συνεχιζόμενες πανεργατικές απεργίες ενάντια στην βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της τρόϊκας και του μνημονίου. Η οργή έκδηλη σε όλα τα μπλοκ σωματείων, εργαζόμενων και φοιτητών που κατέβηκε στους δρόμους, φωνάζοντας συνθήματα να φύγει η κυβέρνηση και η πολιτική της. Χρειάζεται να δοθεί συνέχεια, σε ένα μεγάλο εργατικό, απεργιακό, διακλαδικό και συντονισμένο κίνημα ανατροπής της επίθεσης, για να φύγει η κυβέρνηση και η τρόϊκα, να ανατραπεί η αντιλαίκή πολιτική στο σύνολό της. Οι  μεγάλες  συγκεντρώσεις σε  όλες τις πόλεις της  Ελλάδας δείχνουν ότι  οι  εργαζόμενοι όχι μόνο δεν υποχωρούν αλλά ρίχνονται  στην μάχη με  όλο και μεγαλύτερο πάθος και οργή. Τους  καλούμε να  συνεχίσουν την πάλη τους  μέσα  στα  σωματεία και στις  γειτονιές  αταλάντευτα  με  στόχο την ανατροπή  της  κυβέρνησης και της  αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει με την συναίνεση της ΝΔ και του φασιστικού ΛΑΟΣ  και σε  συνεργασία με την τρόικα.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ    ΛΑΡΙΣΑΣ



Φωτογραφίες από κομμάτι της μεγάλης απεργιακής πορείας στην Λάρισα.όπου χιλιάδες αεργαζόμενοι,άνεργοι ,υποαπασχολούμενοι και νεολαία συμμετείχαν.
Μελανό σημείο η μικροένταση που δημιουργήθηκε όταν η φρουρά την υγειονομικής ζώνης του ΠΑΜΕ και ενώ η πορεία είχε προχωρήσει ,'εμεινε πίσω για να φράξει τον δρόμο στα υπολοιπα μπλόκ που ακολουθούσαν  στην μέση της κεντρικής πλατείας της Λάρισας,που δεν ήταν και λίγα.
Οι εργατικές κινήσεις-παρεμβάσεις,
το μετωπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,
η Ταξική πορεία,
η καταληψη του ΙΝΕ(ΓΣΕΕ),
η αντιρατσιστική πρωτοβουλία,
Ο Φοιτητικός Σύλλογος της Βιοχημείας(Πανεπιστημιο Θεσσαλίας),
η Ανεξάρτητη Μαθητική Κίνηση ,με συνολικό  πάνω απο 500 -700 άτομα