Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Αν αυτή είναι η Ευρώπη...






Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου

Ο Πρίμο Λέβι διεκτραγώδησε την κτηνωδία των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης στο συγκλονιστικό βιβλίο του «Αν αυτό είναι ο άνθρωπος…». Ο σκληρός χειμώνας του 2011- 2012 περιμένει ακόμη τον συγγραφέα που θα γράψει την ελεγεία της εποχής μας με τίτλο «Αν αυτή είναι η Ευρώπη…». Τελευταία Μεγάλη Ιδέα του ελληνικού αστισμού, αστεία φαντασίωση μιας κατ’ όνομα ανανεωτικής και στην πραγματικότητα κατοικίδιας Αριστεράς, η Ενωμένη Ευρώπη γίνεται στάχτη στο βωμό του κοινωνικού ολοκαυτώματος που προκαλούν τα οικονομικά πάντσερ της Άνγκελα Μέρκελ.


Κάποτε μια εικόνα αξίζει  όντως όσο χίλιες λέξεις, κατά πως λένε οι Κινέζοι. Μια τέτοια εικόνα είδαν οι τηλεθεατές όλης της Ευρώπης το βράδυ της περασμένης Κυριακής, καθώς κάμερες και μικρόφωνα στην αίθουσα των Βρυξελλών έπιασαν στον ύπνο τους δύο πρωταγωνιστές: Ένας πελδινός υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας να υποκλίνεται μπροστά στην αναπηρική πολυθρόνα- αυτοκρατορικό θρόνο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ικετεύοντας κάποια δανειακά ψίχουλα.

ανακοινωσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ για Σύνταγμα

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για σύλληψη μέλους της PDF Print E-mail
Monday, 13 February 2012 12:37
Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή καταγγέλλει τη δολοφονική επιχείρηση καταστολής των δυνάμεων της αστυνομίας απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που κατέκλυσαν την Κυριακή 12 Φλεβάρη το κέντρο της Αθήνας και των άλλων πόλεων. Ένα συντονισμένο όργιο βίας και χημικού πολέμου έλαβε χώρα από τις δυνάμεις της αστυνομίας και τους παρακρατικούς μηχανισμούς, με στόχο να διαλύσει τη μεγαλειώδη διαδήλωση.
Ωστόσο οι αγωνιζόμενοι, διατηρώντας τη μαχητικότητα και τη μαζικότητα τους, κατάφεραν να παραμείνουν για ώρες στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους, να δώσουν ένα ακόμα μήνυμα ανυπακοής και ανατροπής του μαύρου κυβερνητικού μετώπου και των μνημονίων εξαθλίωσης της χώρας.