Τρίτη 9 Μαρτίου 2010


Βόλος-αστυνομικοι με πολιτικα χτυπουν διαδηλωτες κατα την παρουσια της υπουργου της κυβέρνησης κ.Μπατζελή

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Όλοι όσοι καρπώθηκαν τον ιδρώτα των εργαζόμενων δεκαετίες ολόκληρες, τώρα ζητούν το αίμα μας. Η κυβέρνηση, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, το κεφάλαιο, οι τράπεζες και οι αγορές με το Σύμφωνο Σταθερότητας, την ΟΝΕ και το ΠΣΑ, προχωρούν σε μια άνευ προηγουμένου λεηλασία των οικονομικών, εργασιακών κι ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Έχουν στόχο την ανατροπή κάθε κατάκτησης του εργατικού κινήματος όλου του προηγούμενου αιώνα. Το Πρόγραμμα Σταθερότητας κι Ανάπτυξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και όλες οι κυβερνητικές εξαγγελίες, οδηγούν σε μέτρα δραματικής μείωσης των εισοδημάτων μας και αφαίρεσης κατακτήσεων αλλάζοντας το τοπίο και ότι γνωρίζαμε και θεωρούσαμε ως σταθερά για την εργασία, ασφάλιση, την παιδεία – υγεία.

· Με την μείωση των μισθών του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων, με μείωση κατά 12% των επιδομάτων και κατά 30% των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων και του επιδόματος Αδείας.

· Με την αύξηση του φόρου καυσίμων και του ΦΠΑ παίρνουν φωτιά οι λογαριασμοί της ΔΕΗ (καταργείται η απαλλαγή του ειδικού φόρου για το πετρέλαιο της ΔΕΗ) και όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

· Με το πάγωμα των συντάξεων!

Ü Τα μέτρα αυτά δεν είναι τα τελευταία ! Μέσα σε δυο μόλις μήνες, περάσαμε από τις αυξήσεις 1,5 % που είχαν υποσχεθεί προεκλογικά στο πάγωμα και την περικοπή του 10% των επιδομάτων και τώρα στην περικοπή ενός ολόκληρου μισθού! Ο Όλι Ρεν ανακοίνωσε ότι «το Μάιο θα εκτιμήσουμε την πορεία των εσόδων και θα επανέλθουμε»! Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση θα επανέλθει γρήγορα με το ξεθεμελίωμα όλων των δικαιωμάτων μας !

Ü Τα μέτρα αφορούν μόνο τους εργαζόμενους. Κανένα «σκληρό» μέτρο για τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο (μεγάλες επιχειρήσεις, εφοπλιστές κλπ). αντίθετα συνεχίζουν φοροαπαλλαγές, διευκολύνσεις και παροχές (προσλήψεις ανασφάλιστων, απολύσεις, επιδοτήσεις κλπ).

Ü Η επίθεση ΔΕΝ αφορά μόνο το Δημόσιο ή τους λεγόμενους υψηλόμισθους. Τα μέτρα χτυπάνε τα μικρά και μεσαία εισοδήματα χωρίς διακρίσεις. Κάθε χτύπημα στο δημόσιο είναι ο πιλότος για να επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα και στον τελευταίο χαμηλόμισθο. Είδη οι εργοδότες πάγωσαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για συλλογικές συμβάσεις και μιλάνε για πάγωμα μισθών, ακόμα και για μείωση τους κατά 10% (πχ εφοπλιστές προς ναυτεργάτες) ενώ δηλώνουν ότι η περικοπή του 14ου μισθού θα επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα. Είναι ξεκάθαρο σαφές ότι επιδιώκουν την κατάργηση όλων των συλλογικών συμβάσεων.

Το κεφάλαιο ξέρει να προστατεύει τα συμφέροντά του, εμείς θα προστατεύσουμε τα δικά μας;

Δεν είναι ανίκητοι, φοβούνται την οργή μας γι’ αυτό και κάνουν ότι μπορούν για να την αποφύγουν. Βάζουν λυτούς και δεμένους, ΜΜΕ, πληρωμένους κονδυλοφόρους, τους διεθνείς οργανισμούς προστασίας του καπιταλισμού, όπως το Δ.Ν.Τ., η Ε.Ε., τους κάθε λογής οικονομικούς κύκλους και παράγοντες που πληρώνονται δισεκατομμύρια για να προτείνουν την περικοπή των δικών μας μισθών.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να εκφράσει το σημερινό ρεύμα κοινωνικής αγανάκτησης και οργής. Ιστορικές όμως ευθύνες έχει και η επίσημη Αριστερά που δεν επιδιώκει τον συντονισμό και την κοινή δράση εργαζομένων, σωματείων, φορέων, κινήσεων, κομμάτων, σεβόμενη την αυτοτέλεια του κάθε χώρου.

ü Να βγούμε στο προσκήνιο, να γίνουμε επικίνδυνος αντίπαλος.

Σε πείσμα της προπαγάνδας του μονόδρομου, που οδηγεί στο σύγχρονο ολοκαύτωμα των εργαζομένων, υπάρχει και ένας άλλος δρόμος, ο δρόμος του αγώνα, της ρήξης και της ανατροπής, με απειθαρχία στις δεσμεύσεις της ΟΝΕ, του Μάαστριχ και της Λισσαβόνας.

Οι κινητοποιήσεις και η απεργία στις 5 Μάρτη αποτέλεσαν μια πρώτη απάντηση στην κήρυξη πολέμου στους εργαζομένους από τη μεριά της κυβέρνησης, της ΕΕ και των δυνάμεων του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι χρειάζεται μαχητικά, μαζικά κι αποφασιστικά να αντιπαλέψουμε τις προωθούμενες αντιδραστικές ανατροπές. Ο μοναδικός δρόμος για να αποτρέψουμε τα σχέδια που απεργάζονται σε βάρος μας είναι να βγούμε στο δρόμο του μαχητικού, διαρκούς και συντονισμένου αγώνα.

ή αυτοί ή εμείς !!

Κάτω το Σύμφωνο Σταθερότητας και οι τοποτηρητές του. Ρήξη και αποδέσμευση από την Ε.Ε

Όχι στην πολιτική και οικονομική επιτήρηση από την COMISION την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Δ.Ν.Τ.

ü Να τραβήξουμε μια βαθιά γραμμή ανυπακοής και απειθαρχίας στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης.

ü Να κηρύξουμε αγώνα διαρκείας ! για την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης.

Όλοι στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του Ε.Κ.Λ

την Πέμπτη 11 Μάρτη 10.30 πμ στην Κ. Πλατεία

ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Προσυγκέντρωση Πλ. Νομαρχίας Πέμπτη 11 Μάρτη 10.00 π.μ

Συνεχίζουμε-κλιμακώνουμε! Όλοι στην πανεργατική Απεργία στις 11 Μάρτη

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και της νεολαίας στις κινητοποιήσεις στις 4 και 5 Μάρτη. Αποτέλεσαν μια πρώτη απάντηση στην κήρυξη πολέμου στους εργαζομένους από τη μεριά της κυβέρνησης, της ΕΕ και των δυνάμεων του κεφαλαίου. Καταγγέλλει την επίδειξη αστυνομικού αυταρχισμού ενάντια στους διαδηλωτές. Είναι γελασμένη, όμως, η κυβέρνηση εάν πιστεύει ότι έτσι θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του κόσμου της δουλειάς. Κομμάτι αυτού του αυταρχισμού και η επίθεση με δακρυγόνα ενάντια στο σύμβολο της Αντίστασης, το Μανόλη Γλέζο. Απέναντι στην προσπάθεια να αναιρεθούν κατακτήσεις δεκαετιών και την τεράστια προσπάθεια κλοπής δικαιωμάτων και πλούτου από τους εργαζομένους δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, τις απεργίες, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις, μέχρι τη νίκη, δεν υπάρχει άλλο μέσο από το να πάρουν οι εργαζόμενοι τον αγώνα στα χέρια τους, να ξεπεράσουν τη συμβιβαστική γραμμή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, να οικοδομήσουν μορφές συντονισμού των ίδιων των σωματείων!

Έτσι ξεπερνιέται η γραφειοκρατία και όχι με άστοχες πολιτικά ενέργειες "ατομικής εκδίκησης" που δεν προσανατολίζουν στη μαζική πάλη την απολύτως δικαιολογημένη οργή των εργαζόμενων για τη στάση ταξικής συνεργασίας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ με την κυβέρνηση, τον ΣΕΒ και την ΕΕ.

Η απεργία στις 11 Μάρτη πρέπει να είναι ορόσημο σε αυτή τη μεγάλη μάχη!

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες μέρες μαζικές εξορμήσεις για να μαζικοποιηθεί η πανεργατική κινητοποίηση.

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Λ. ΣΤΙΣ 11 ΜΑΡΤΗ 10.30 πμ ΣΤΗΝ Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ

Προσυγκέντρωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέμπτη 11/3 10.00 π.μ. Πλατεία Νομαρχίας

24ωρη απεργία στον ΔΟΛ

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010

Την ώρα που η εργοδοσία στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μεγάλο αριθμό απολύσεων, οι εργαζόμενοι δείχνουν τα δόντια τους κηρύσσοντας 24ωρη απεργία την Τρίτη (9/3) για την ανάκληση των απολύσεων δύο συναδέλφων.

Η κήρυξη αυτής της απεργίας από την Ένωση Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας των δύο συναδέλφων αποτελεί ένα σαφές μήνυμα για τις αντιδράσεις που θα πυροδοτήσει η σχεδιαζόμενη επίθεση της εργοδοσίας. Ακολουθεί η χθεσινή ανακοίνωση της ΕΠΗΕΑ:

"Η ΕΠΗΕΑ θεωρώντας απαράδεκτη και προσβλητική τη συμπεριφορά της Διοίκησης του ΔΟΛ, η οποία αθέτησε την υπόσχεση που έδωσε ενώπιον των προέδρων πέντε σωματείων , ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ, για ανάκληση των απολύσεων των δύο συναδέλφων μας, Δημήτρη Παρασκευά και Βασιλικής Νάκου, προκηρύσσει 24ωρη απεργία, από τις 6 το πρωί της Τρίτης 9/3/2010 μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης 10-3-2010, με βασικό αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη των ως άνω απολυθέντων συναδέρφων μας, πράγμα για το οποίο η Διοίκηση του ΔΟΛ έχει ρητά δεσμευτεί ενώπιον του Διοικητικού μας Συμβουλίου.

Συνάδελφοι,

Αύριο ΤΡΙΤΗ 9 Μαρτίου 2010 στις 9 το πρωί,