Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Στο σκαμνί οι μεγαλοεργολάβοι και οι μνημονιακοί υπουργοί, όχι τα μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω

Στο σκαμνί οι μεγαλοεργολάβοι και οι μνημονιακοί υπουργοί, όχι τα μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω
Η δίκη των αγωνιστών του Κινήματος Δεν Πληρώνω την Δευτέρα 17/12 στο Κιάτο είναι μια πρόκληση σε βάρος όλου του κινήματος που αντιστέκεται στη συνεχιζόμενη ληστεία του εργαζόμενου λαού.
Όχι, δεν θα πληρώσει άλλο ο ελληνικός λαός! Με τα χαράτσια, τη φορομπηξία, την αύξηση στα τέλη και σε κάθε δημόσιο αγαθό, με την ανεργία και την εξαθλίωση, τις μαζικές απολύσεις και τον αυταρχισμό δεν ξεπληρώνουν το "δημόσιο" χρέος, αλλά μετατρέπουν τη χώρα σε μια τεράστια Ειδική Οικονομική Ζώνη. Η αντίσταση στα άδικα και αντεργατικά μέτρα είναι καθήκον για καθε εργαζόμενο, για κάθε πολίτη.
Προκειμένου να στηριχτούν αυτές οι πολιτικές, όλο και περισσότερο επιστρατεύεται η καταστολή και στήνεται βιομηχανία δικαστικών διώξεων και απειλών. Η δικαστική δίωξη σε βάρος των ακτιβιστών του Κινήματος Δεν πληρώνω είναι ένα βήμα σε αυτή την πορεία. Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις της Τροχαίας του Κιάτου που πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ των μεγαλοεργολάβων της Ολυμπίας Οδού και όχι των κατοίκων της περιοχής και  κατέφυγε σε μήνυση εναντίον μελών του Κινήματος Δεν Πληρώνω και πολιτών, οι οποίοι διεκδίκησαν και πήραν πίσω, με απόλυτα σύννομο τρόπο, τις πινακίδες που τους είχαν αφαιρεθεί για άρνηση καταβολής διοδίων στην καρμανιόλα Κορίνθου-Πατρών.
Στο σκαμνί πρέπει να καθίσουν όλοι εκείνοι οι μεγαλοεργολάβοι που με τους δρόμους-καρμανιόλα ευθύνονται για την σφαγή χιλιάδων στους δρόμους στα «τροχαία ατυχήματα»-δολοφονίες και όχι να μας ζητάνε διόδια από πάνω. Μαζί τους να καθίσουν και οι κυβερνήσεις των μνημονίων που σπέρνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση οδηγώντας εκατομμύρια στην ανεργία, στην καταστροφή ακόμη και στις αυτοκτονίες.
Καλούμε τα συνδικάτα, τις δημοτικές κινήσεις, τις συλλογικότητες, να καταδικάσουν απερίφραστα την τρομοκρατική αυτή επίθεση ποινικοποίησης της δράσης του κινήματος άρνησης πληρωμής των παράλογων χαρατσιών και των διοδίων και να σταθούν στο πλευρό των δικαζόμενων αγωνιστών του Κινήματος Δεν Πληρώνω.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ψήφισμα ΟΛΜΕ για διόδια

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
email: olme@otenet.gr                                                          Αθήνα, 12/12/2012


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Σε λίγες μέρες (τον Ιανουάριο) είκοσι πολίτες της Λάρισας και του Βόλου, μέλη των πρωτοβουλιών ενάντια στα διόδια, μεταξύ των οποίων και ο συνάδελφός μας Δημήτρης Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας, παραπέμπονται σε δίκη στο μονομελές πλημμελειοδικείο Λάρισας. Η κατηγορία που τους βαρύνει αφορά στο ότι «…διέγειραν από κοινού δημοσίως σε διάπραξη πλημμελήματος….και παρότρυναν τους διερχόμενους οδηγούς..….να εξαναγκάσουν με την βία ή με απειλές τους εισπράκτορες διοδίων της εταιρείας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου να επιτρέψουν την διέλευση αυτών σηκώνοντας τις μπάρες» για το άνοιγμα σταθμών διοδίων, στα πλαίσια πανελλαδικών κινητοποιήσεων ενάντια στα διόδια.
Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει παράβαση του άρθρου 184 Ποινικού Κώδικα του 1951 (!), το οποίο ανασύρεται αίφνης από τα συρτάρια της μετεμφυλιακής περιόδου, βάσει του οποίου ποινικοποιούνται οι ιδέες και το φρόνημα, γεγονός που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των δημοκρατικών και συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών.
Πρόκειται για διώξεις τρομοκράτησης, που στοχεύουν στη φίμωση κάθε πολίτη που εναντιώνεται  στις μνημονιακές πολιτικές εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας. Είναι ευθεία βολή στην καρδιά όλων των κινημάτων του λαού μας που υιοθετούν την αντίσταση στην πράξη, που λένε όχι  στην παράδοση του δημόσιου αγαθού των δρόμων στους μεγαλοεργολάβους, που αρνούνται τα χαράτσια, τα πανάκριβα εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς, τους δυσβάσταχτους φόρους. Είναι επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους που αντιστέκονται στα μνημόνια της τρικομματικής κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, που αρνούνται τη βία της φτώχιας, της πείνας και της ανεργίας. Η κρατική καταστολή, ο αυταρχισμός, η κατάργηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος είναι απαραίτητο στήριγμα για την επιβολή του κοινωνικού μεσαίωνα.
Θεωρούμε ότι η δίκη αυτή αποτελεί σαφή ποινικοποίηση του μαζικού πολιτικού κινήματος ενάντια στα διόδια. Η παραπομπή με τις διατάξεις του 184 του Ποιν. Κώδ. περί αυτουργίας έρχεται με εμφαντικό τρόπο να προωθήσει την ποινικοποίηση των ιδεών και γι’ αυτό αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των  δημοκρατικών  ελευθεριών και ποινικοποίηση του φρονήματος.
Το ΔΣ της  ΟΛΜΕ εκφράζει την καθολική και αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους διωκόμενους αγωνιστές. Αναγνωρίζοντας την πολιτική σημασία της δίκης και επειδή θεωρούμε ότι δεν δικάζονται μεμονωμένα άτομα αλλά όλες οι κοινωνικές αντιστάσεις του λαού μας, απαιτούμε την αθώωσή  τους.
Οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι παράνομοι, αλλά δίκαιοι και αναγκαίοι.

A. PAPAXRHSTOSKOTSIFAKIS.jpg

Καταγγελία για την επίθεση στον Δ. Στρατούλη και τη δράση της φασιστικής συμμορίας

Καταγγελία για την επίθεση στον Δ. Στρατούλη και τη δράση της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου
Καταγγέλλουμε τη φασιστική επίθεση στον Δημήτρη Στρατούλη από τρία (κατά δήλωσή τους) μέλη της Χρυσής Αυγής, που του επιτέθηκαν χτυπώντας τον στο κεφάλι με δολοφονικές προθέσεις, σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Tην ίδια στιγμή, Χρυσαυγίτες σε διατεταγμένη υπηρεσία επιτέθηκαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Κρατικό της Νίκαιας όταν οδηγώντας μηχανή με ιλιγγιώδη ταχύτητα πέρασαν μέσα από εκατοντάδες συγκεντρωμένους, προσπαθώντας προφανώς να προκαλέσουν είτε θύμα από την πλευρά των αντιφασιστών είτε «ήρωα» από την πλευρά τους.
Η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής βαδίζει επακριβώς στα βήματα των πολιτικών τους προκατόχων, των Γκοτζαμάνηδων και των ταγματασφαλιτών. Πραγματικός τους στόχος είναι η εξαφάνιση κάθε διαφορετικής φωνής, οι δολοφονικές επιθέσεις στην Αριστερά και σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική της Τρόικας και των μνημονίων. Δεν υπάρχει τίποτα το αντισυστημικό σε μια συμμορία που ως αντικειμενικό της σκοπό έχει να μεριμνά για να μείνουν αλώβητα τα συμφέροντα των αφεντικών και προστατών της.
Όλα αυτά δεν προκαλούν απορίες σε κανέναν άνθρωπο που γνωρίζει τι είναι ο φασισμός και οι φασιστικές συμμορίες. Αυτό που προξενεί απορία, όμως, είναι το θράσος με το οποίο αυτοί που τους οπλίζουν το χέρι παριστάνουν τις αθώες περιστερές! Μόλις χτες, όλος ο συρφετός της τρικομματικής κυβέρνησης και κάμποσοι υποστηριχτές της, σε μια σεμνή τελετή προσπάθησαν να παραστήσουν τους πολέμιους του φασισμού. Μια μέρα μετά, με απερίγραπτο θράσος, τρία μέλη της Χρυσής Αυγής επιτίθενται στον Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημόσιο χώρο. Το χέρι τους οπλίζει η ανοχή και η κάλυψη που απολαμβάνουν εδώ και χρόνια από την αστυνομία του κου Δένδια και του κου Χρυσοχοίδη, από την ιδεολογική κάλυψη που τους παρέχουν τα έργα και οι ημέρες του κου Σαμαρά και του κου Λοβέρδου, από την ατιμωρησία που απολαμβάνουν από τον κο Ρουπακιώτη και την ελληνική δικαιοσύνη, από την ανοχή του κου Καμίνη στους φασιστικούς χαιρετισμούς, από τα παραληρήματα ενάντια στους «λαθρομετανάστες» από τα δελτία των 8 και πολλά άλλα επεισόδια του έργου «η αστική δημοκρατία ανέχεται κάθε εχθρό της ελευθερίας, αρκεί να είναι φίλος του κεφαλαίου».
Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης ενάντια στον Δ. Στρατούλη, αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί των 20 (ακόμη) πνιγμένων μεταναστών στις ακτές της Μυτιλήνης, αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί για δεκάδες «ανεξιχνίαστες» δολοφονικές επιθέσεις σε αγωνιστές και μετανάστες.
Εδώ και τώρα πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες αυτών των επιθέσεων. Το ίδιο το κίνημα θα το επιβάλλει, όπως θα επιβάλλει την καταδίκη όλων των δολοφόνων της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.