Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Δελτίο τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Για τα ψέματα Χρυσοχοϊδη- Λοβέρδου

Ψέμα και συνειδητή παραπληροφόρηση αποκαλύπτονται πως είναι τα περί «υγειονομικής βόμβας» των υπουργών της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Οι Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης δε δίστασαν να εξαπολύσουν προπαγανδιστική εκστρατεία με σκοπό τον εκφοβισμό της κοινωνίας και την παγίωση ενός κλίματος ρατσισμού ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
Μίλησαν για φόβο μετάδοσης της ελονοσίας που δε μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, ενώ επικαλέστηκαν ανύπαρκτα στοιχεία για αρρώστιες που χτυπούν μόνο τους ξένους. Όλα αυτά διαψεύδονται από τις επίσημες εκθέσεις του ου Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC).
 Πρόκειται για πολιτική αλητεία από τη μεριά των υπουργών Λοβέρδου και Χρυσοχοΐδη που καλλιεργούν ανοιχτά φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις. Επιδιώκουν να προκαλέσουν φόβο ώστε να αποπροσαντολιστεί η κοινωνία που είναι οργισμένη με την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
Πίσω από τις ρατσιστικές κραυγές ο Λοβέρδος, ένας υπουργός που είναι ένοχος για την εξελισσόμενη ανθρωπιστική καταστροφή που σε βρίσκεται σε εξέλιξη από τη διάλυση του συστήματος δημόσιας υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης, προσπαθεί να κρύψει την ενοχή του.
Κανείς δεν μπορεί να κρύψει ότι οι ξεχασμένες ασθένειες επανέρχονται λόγω των άθλιων συνθηκών ζωής, της κακής διατροφής και του υποσιτισμού, των βρόμικων πόλεων, της έλλειψης θέρμανσης που έφεραν τα Μνημόνια.
Δεν υπάρχει άλλος για την εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία από την ανατροπή της κυβέρνησης και των Μνημονίων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Η υγεία είναι κοινωνικό δικαίωμα και δεν μπορεί παρά να είναι δημόσια, δωρεάν και για όλους.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας
Οικονομικό έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας.

Οργή και ανείπωτη οδύνη προκαλεί η αυτοκτονία ενός ηλικιωμένου συνανθρώπου μας στο κέντρο της Αθήνας. Καταδικασμένος σε μια ζωή αβίωτη χωρίς καμία χαραμάδα φωτός για ένα καλύτερο αύριο, έδωσε τέλος στη ζωή του ακριβώς μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο, εκεί που καθημερινά οι δήμιοι της οικονομικής κατοχής σχεδιάζουν τις δολοφονίες εκατομμυρίων. Ακόμα περισσότερο συγκλονίζει το γράμμα που άφησε πριν κόψει το νήμα της ζωή του που κατηγορεί ως υπεύθυνη την «κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου» που «εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσης μου. Δεν μπορώ να βρω άλλο τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και γίνω βάρος στο παιδί μου.»
Ποια θλιβερότερη εικόνα θα μπορούσε να περιγράψει τη σύγχρονη Ελλάδα; Ποιος θα απονείμει τις ευθύνες για τα καθημερινά εγκλήματα στους δολοφόνους της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ; 
Στην Ελλάδα του μνημονίου σημασία έχουν οι αριθμοί και οι δείκτες και όχι οι ανθρώπινες ζωές. Άλλωστε, σύμφωνα με έκθεση της Unicef, η Αθήνα περνά μια ανθρωπιστική κρίση, με πρωτοφανή επίπεδα εξαθλίωσης και ένα στα τέσσερα παιδιά καταδικασμένη στη φτώχεια. Οι αυτοκτονίες σύμφωνα με όλα τα στοιχεία αυξάνονται καθημερινά.
Την ίδια ώρα, οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι μιλούσαν για την ανάγκη ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Αυτή είναι η εικόνα της, αυτή είναι η «ανάπτυξη» που έχει φέρει από όπου έχει περάσει το ΔΝΤ. Κέρδη για τους ισχυρούς και προσωπικές τραγωδίες για τους αδύναμους.
Είναι τέτοιες οι στιγμές που, ο αγώνας, η αλληλεγγύη και η ανατροπή είναι θέματα επιβίωσης. Πρέπει να τους διώξουμε πριν μας εξοντώσουν.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πρωτοστατήσει καλώντας όλη την Αριστερά για να γίνει η οργή, συλλογικός αγώνας. Μόνο αυτός, μπόρεσε σε δύσκολες στιγμές να διακόψει τις ατομικές πορείες απόγνωσης δημιουργώντας ρεύματα αισιοδοξίας.

 ΑΝΤΑΡΣΥΑ