Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Όλοι και όλες στην Γενική Απεργία της Τετάρτης 9 Απρίλη

Όλοι και όλες στην Γενική Απεργία της Τετάρτης 9 Απρίλη


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, όλο το λαό να συμμετέχει στην απεργία της Τετάρτης 9 Απρίλη.
Για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και της κυβέρνησής τους. Για τη διαγραφή του χρέους  και την έξοδο από ευρώ και ΕΕ ως απαραίτητη προϋπόθεση μιας άλλης πολιτικής με κέντρο τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα. Για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, την  προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την άδικη φορολογία. Για να βάλουν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις, χωρίς εκλογικές αυταπάτες και κοινοβουλευτική αναμονή.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  
στην Λάρισα καλεί στην κεντρική πλατεία στις 10πμ

παρουσιαση και συζήτηση της εκλογικής διακήρυξης του περιφερειακού σχήματος «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ



 
Παρουσιάστηκε από τον Στάθη Ντούρο η εισήγηση  για συζήτηση  σημείων της εκλογικής διακήρυξη του περιφερειακού σχήματος παρουσιάστηκαν χθες στην Λάρισα παρουσία αγωνιστών ,ακολούθησε ζωντανή συζήτηση για την καλύτερη λειτουργία του υπαρκτού σχήματος καθώς και οι υπαρκτές δυνατότητες μετεξέλιξης και διεύρυνσης του σε επικοινωνία με τα κινήματα σε μια εργατική κατεύθυνση .Υιοθετήθηκε η συμμετοχή ως υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη στον νομό Λάρισας του Δημήτρη Παπαδόπουλου  εκπαιδευτικού-συνδικαλιστή (προέδρου της τοπικής ΕΛΜΕ).Ως γνωστόν επικεφαλής υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας  είναι ο Στάθης Ντούρος (γεωπόνος) από την Μαγνησία.Οι διαδικασίες συγκρότησης του αγωνιστικού ψηφοδελτίου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.


«ΑΡΙΣΤΕΡΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ»
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

Οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Μαΐου διεξάγονται σε μια περίοδο έντασης της επίθεσης κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε., ΔΝΤ και συνέχισης της πολύπλευρης κρίσης του καπιταλισμού. Επίθεσης που αγγίζει κάθε πτυχή της ζωής μας, επιδεινώνοντας δραματικά την κοινωνική κατάσταση των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων. Η επίθεση αυτή συνοδεύεται από μια αντιδραστική ανασυγκρότηση του κράτους στον τρόπο της οργάνωσης, της δομής και του ρόλου του. Συνοδεύεται από ένταση της κρατικής καταστολής, της βίας, και του αυταρχισμού. Μαζί της εξελίσσεται η εργοδοτική τρομοκρατία, η οικονομική ιδεολογική και μιντιακή βία και με σταθερά βήματα διαμορφώνεται μια κατάσταση κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού με σαφείς τάσεις εκφασισμού της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Αυτή η πολιτική τροφοδοτεί και στηρίζει την άνοδο των ρατσιστικών-φασιστικών ιδεών και την εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Μεγάλο μέρος αυτής της πολιτικής προωθείται και από το τοπικό κράτος, τις περιφέρειες και τους δήμους με περικοπές, αποδιάρθρωση κοινωνικών δομών, διαθεσιμότητες-απολύσεις, εξάπλωση της ελαστικής εργασίας.
Ζούμε σε μία από τις πιο πλούσιες περιοχές τις χώρας μας, παρόλα αυτά η κοινωνική καταστροφή βρίσκεται παντού γύρο μας (70.000 εγγεγραμμένοι άνεργοι και μόλις 60.194 εργαζόμενοι σε επίπεδο Θεσσαλίας, κλειστά εργοστάσια, καταστροφή φτωχών και μικρών αγροτών). Η αξιοπρεπής εργασία, η επαρκής και ποιοτική διατροφή, το δικαίωμα στην κατοικία, η παιδεία και η υγεία είναι βασικές κοινωνικές ανάγκες που βρίσκονται διαρκώς υπό αίρεση στο βωμό της αποπληρωμής του χρέους, της θηλιάς των μνημονίων και του Καλλικράτη, της σταθερότητας του ευρώ και των αντιδραστικών τομών που προωθούνται διαρκώς μέσα από την ΕΕ («κοινωφελής εργασία», Κοινή Αγροτική Πολιτική κ.τ.λ.).
Για να μπορέσουν να καλυφτούν οι βασικές κοινωνικές ανάγκες, για να μπορέσουν να βρεθούν χρηματοδοτήσεις για μια άλλη κοινωνική πολιτική, για να μην προχωρήσει το ξεπούλημα των δημόσιων χώρων απαιτείται η κατάργηση του Καλλικράτη και του Οικονομικού παρατηρητήριου. Η άρνηση πληρωμής του χρέους και η διαγραφή του. Απαιτείται η σύγκρουση και η μονομερής κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου και των νόμων τους  για το τοπικό κράτος και συνολικά, απαιτείται η κατάργηση των δανειακών συμβάσεων. Το διώξιμο της τρόικας και κάθε κηδεμόνα. Η εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας χωρίς αποζημίωση. Ο εργατικός και κοινωνικός έλεγχος στην παραγωγή και σε όλη την κοινωνίαΓια να μην ιδιωτικοποιηθεί το νερό και η ενέργεια, για να γίνει σχεδιασμός με βάση τις κοινωνικές ανάγκες και όχι με βάση τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή εργασία και αξιοπρεπή αμοιβή απαιτείται η άρνηση υπακοής στις δεσμεύσεις πολιτικών και οικονομικών κατευθύνσεων που επιβάλλει η ΕΕ, η ρήξη και η σύγκρουση με τις πολιτικές  της EE στο πλαίσια του συνολικού αγώνα για  αποδέσμευση από το ευρώ και την ΕΕ.


 Η μόνη ελπίδα για το λαό, είναι η πάλη για να ανατραπεί αυτή η ολομέτωπη επίθεση κεφαλάιου-κυβερνήσεων-ΕΕ, που προσπαθεί να φορτώσει την καπιταλιστική κρίση στις πλάτες των εργαζόμενων. Έχουμε επίγνωση ότι δεν υπάρχει περιθώριο για μια «φιλολαϊκή» κυβερνητική διαχείριση τόσο στο επίπεδο του κεντρικού κράτους, όσο και στους δήμους και τις περιφέρειες, στο πλαίσιο του ευρώ, της ΕΕ και του συστήματος. Παλεύουμε για μία γενικευμένη αντεπίθεση του κινήματος. Να καταρρεύσει η προσπάθεια αντιδραστικής στροφής στο πολιτικό σύστημα και το χτύπημα των λαϊκών ελευθεριών και του κινήματος. Για την υπεράσπιση της ζωής των εργαζομένων στην πάλη για την επιβίωση και τη βελτίωση της θέσης τους.
`Για να ζήσουμε, αλλά και για να κινήσουμε ξανά εμείς τους κινητήριους ιμάντες του σύμπαντος, και όχι οι τρόικες, οι τραπεζίτες και όλη η σαπίλα του καπιταλισμού, δε χρειαζόμαστε «σωτήρες». Χρειαζόμαστε, ένα ανασυγκροτημένο και ρωμαλέο εργατικό και λαϊκό κίνημα που θα επιβάλει τα δίκια του. Ένα κίνημα που θα συγκροτήσει τα δικά του όργανα και τους δικούς του θεσμούς σε αντιπαράθεση και σε ρήξη με τους θεσμούς του τοπικού και κεντρικού κράτους, με τα εθνικά και τα υπερεθνικά συμφέροντα. Όργανα και λαϊκοί θεσμοί, που θα διακατέχονται, από μια άλλη εργατική δημοκρατία κόντρα και ενάντια στη δημοκρατία της επιβολής της αστικής βούλησης, του ανοιχτού φασισμού της Χρυσής Αυγής και των διάφορων φασιστικών συμμοριών, καθώς και του έρποντος και «θεσμικού» φασισμού της κυβέρνησης, του κράτους και των μηχανισμών τους. Γιατί για να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή, πρέπει η αστική τάξη να χάσει ιδιοκτησία και εξουσία. Επιδιώκουμε, αυτό το άλμα να σφραγιστεί και να ολοκληρωθεί με τη συνολική συντριβή της αστικής κυριαρχίας για μια νέα κοινωνία της κοινωνικής απελευθέρωσης.
Η συμμετοχή της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις περιφερειακές εκλογές και η επιδίωξη για εκλογή υποψηφίων της στα συμβούλια έρχεται να υπηρετήσει αυτή την αναγκαιότητα συγκρότησης του κινήματος. Σαν άλλο ένα μέσο συμβολής στη λαϊκή οργάνωση μέσα από την αποκάλυψη αντιλαϊκών πολιτικών και μέτρων, σαν βήμα παρέμβασης των λαϊκών συλλογικοτήτων οργάνωσης και διεκδίκησης. Σαν μέσο αξιοποίησης, χωρίς αυταπάτες, οποιασδήποτε ευκαιρίας παρουσιάζεται μέσα και από τον θεσμικό δρόμο για να καθυστερείς, να παρεμποδίζεις ή να δυσκολεύεις τον αντίπαλο.