Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε

αναγκαίοι όροι για να μην ξεκληριστεί η φτωχομεσαία αγροτιά
 για να ζήσει με αξιοπρέπεια ο λαός


Χαιρετίζουμε τον αγροτικό ξεσηκωμό που συνεχίζεται παρά τους ελιγμούς της κυβέρνησης. Με την πολιτική της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε και του ΔΝΤ διακυβεύεται άμεσα η δυνατότητα  χιλιάδων ανθρώπων να συνεχίσουν να ζουν από την καλλιέργεια της γης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα για το μεγάλο κομμάτι της κοινωνικής πλειοψηφίας έναν από τους πιο κρίσιμους παράγοντες για την επιβίωσή του. Την τροφή.
 Η άγρια φορολόγηση, το διαρκώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής, η θηλιά που διαρκώς σφίγγει για τη φτωχή αγροτιά μέσω της νέας ΚΑΠ 2014-2020, η πριμοδότηση των μεγάλων αγροτοδιατροφικών κολοσσών με το ξεπούλημα και τη διάλυση της συνεταιριστικής παραγωγής, η κυριαρχία των ιδιωτικών τραπεζών, απειλούν να αλλάξουν το χάρτη συνολικά στην παραγωγή, με συνέπειες, όχι απλά για τους αγρότες, αλλά για το σύνολο του πληθυσμού της χώρας.
Καλούμε τη φτωχομεσαία αγροτιά να υπερασπιστεί το δικαίωμά της στην εργασία για να ζήσει με αξιοπρέπεια στον τόπο της, ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια, την Ε.Ε και το επιθετικό αγροτοδιατροφικό κεφάλαιο που έναν αιώνα περίπου μετά την κατάργηση των τσιφλικιών, επιδιώκουν να χτίσουν καινούρια. Από αυτή τη σκοπιά, ο αγώνας της αγροτιάς πρέπει να συνδεθεί με τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι στις πόλεις ενάντια στις απολύσεις, την απλήρωτη εργασία, τους μισθούς πείνας και τις συνθήκες εργασίας τύπου γαλέρας.
Η νέα επέλαση ενάντια στον κόσμο της φτωχομεσαίας αγροτιάς, από τη λαομίσητη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και από την ΕΕ, δεν έχει καμία σχέση με μια «δίκαιη φορολόγηση» όπως βιάζονται να βροντοφωνάξουν διάφορα παπαγαλάκια του συστήματος.
Στόχος τους είναι η συγκέντρωση της γης στα χέρια των μεγαλοαγροτών και του αγροτοδιατροφικού κεφαλαίου, την εξάρτηση και τη σύνδεση της παραγωγής  με το βιομηχανικό κεφάλαιο μέσω του νόμου Σκανδαλίδη, του μητρώου αγροτών, τα περιφερειακά «καλάθια των παραγωγών», τη πολυδιαφημισμένη συμβολαιακή γεωργία μέσω των «ομάδων παραγωγών», σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο παραγωγής και επιβίωσης για την πλειοψηφία των αγροτών, και υπαγωγή των πάντων στο καλάθι της φτηνής εργασίας, της ανεργίας ή της μετανάστευσης. Δεν καταστρέφουν την αγροτική παραγωγή αλλά την προσαρμόζουν στις ανάγκες της καπιταλιστική ανάπτυξης, για να βγουν από τη κρίση τους σε βάρος των εργατικών και λαϊκών αναγκών.
Η διαδικασία αυτή, επιχειρείται να σφραγιστεί από τους κανονισμούς της ΕΕ, και τον προσανατολισμό των επιδοτήσεων, η κατανομή των οποίων εδώ και καιρό αποδίδει τη μερίδα του λέοντος στους μεγαλοαγρότες και στις επιχειρήσεις του κλάδου ακόμα και σε μοναστήρια (το 80% των επιδοτήσεων φτάνει στα χέρια του 20% των αγροτών…).     Συνέπεια όλων αυτών, θα είναι η ακόμα μεγαλύτερη απομάκρυνση της αγροτικής παραγωγής από την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού, η ποιοτική υποβάθμιση μιας σειράς αγροτικών προϊόντων, και η ληστεία σε βάρος του καταναλωτή στα πλαίσια της κερδοφορίας και τις ανταγωνιστικότητας.



Στηρίζουμε τη πάλη της φτωχομεσαίας αγροτιάς :

1) για την ικανοποίηση των άμεσων αναγκών επιβίωσης για να υπάρχουν όροι παραμονής στην ύπαιθρο όπως : άμεση απόσυρση του νέου φορομπηχτικού νόμου, κατάργηση των χαρατσιών , κατώτερες εγγυημένες τιμές, ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής, έργα υποδομής, δωρεάν επιστημονική επιμόρφωση, πλήρη δημόσια ασφάλιση της παραγωγής, απαλλοτρίωση της μεγάλης αγροτικής ιδιοκτησίας, άμεση αποζημίωση των καταστροφών και ισοτιμία δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων της υπαίθρου ανεξάρτητα από χρώμα, έθνος και θρησκεία.
2) για τη δημιουργία των δημοκρατικών πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών της με εργατικό έλεγχο και διεκδίκηση κρατικής ενίσχυσης σε σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική.
3)για τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα τροφίμων σε συνεργασία με τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς που θα συμβάλλει στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού με κεντρικό σχεδιασμό και με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες
4)για την εθνικοποίηση-κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Τα αιτήματα αυτά μπορούν να ικανοποιηθούν στη πάλη για την ανατροπή της συγκυβέρνησης, τη διαγραφή του χρέους και την αποδέσμευση της χώρας από τη Ε.Ε, με δημοκρατικό επανακαθορισμό των διεθνών μας σχέσεων. Με τον οργανωμένο λαό που θα του ανήκει η χώρα του, μακριά από τη μπότα των δανειστών, που θα αμφισβητεί έμπρακτα την εξουσία την ιδιοκτησία και τα πλούτη της αστικής τάξης, για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία στα χέρια των παραγωγών του πλούτου.

 Τα μπλόκα και οι αγώνες της αγροτιάς όπως και οι αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας, μπορούν να αποτελέσουν τον πυροκροτητή για ενωτικούς νικηφόρους αγώνες ενάντια στην κυβέρνηση, την ευρωπαϊκή επιτροπεία, τα μνημόνια και τις δανειακές τους συμβάσεις, επιβάλλοντας ένα άλλο μέλλον για τη θιγόμενη πλειοψηφία. Σε αυτή την κατεύθυνση η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στηρίζει τους αγώνες και καλεί όλο το λαό με την παρουσία του να ανοίξει ένα νέο νικηφόρο γύρο αντιπαράθεσης και τα συνδικάτα των εργαζομένων να συντονιστούν επί της ουσίας με τους αγρότες, γιατί μόνο ο οργανωμένος και ξεσηκωμένος λαός με τα δικά του όργανα επιβολής της εργατικής και λαϊκής θέλησης μπορούν να επιβάλλουν έναν άλλο δρόμο  χωρίς την Ε.Ε, το χρέος, το ευρώ και τα μνημόνια. Σε αυτή τη κατεύθυνση είναι η αναγκαία η κοινή δράση όσων καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια φιλολαϊκής διαχείρισης στα πλαίσια της Ε.Ε. Σε αυτό το δρόμο θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις . Για μια ισχυρή αντικαπιταλιστική αριστερά πραγματικά χρήσιμη για το λαό και το τόπο.
                                                    
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή