Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση ΝΑΡ(ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Νέου Αριστερού Ρεύματος

Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ
Η ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΣΚΥΒΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καλεί τις μαχόμενες δυνάμεις του μαζικού κινήματος και της Αριστεράς σε επαγρύπνηση και περιφρούρηση από τις προβοκάτσιες που σχεδιάζει η ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, μέσα από τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς της ΕΥΠ.
Με "το δόγμα των δυο άκρων”, η άθλια δικομματική κυβέρνηση εξαπολύει γενικευμένη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Ο δίκαιος μαζικός αγώνας των κατοίκων στις Σκουριές διώκεται ως “έγκλημα”. Οι καταληψίες μαθητές διώκονται και καταδικάζονται ως παραβάτες του ποινικού κώδικα. Οι αγωνιζόμενοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και διοικητικοί υπάλληλοι είναι στο στόχαστρο αστυνομικών και δικαστικών διώξεων. Ο αγώνας για την απαλλαγή από τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ χαρακτηρίζεται ως το άλλο άκρο της φασιστικής απειλής.
Ταυτόχρονα, προκειμένου να τρομοκρατεί γενικότερα τον λαό, σχεδιάζει και οργανώνει προβοκάτσιες κατά του εργατικού και λαϊκού κινήματος, εδικά των πιο μαχητικών ταξικών τμημάτων του, καθώς και των μαχόμενων αριστερών δυνάμεων και ειδικά των επαναστατικών κομμουνιστικών.
Στο πλαίσιο αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης, υπάρχει και ειδικό σχέδιο στοχοποίησης της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αυτό φαίνεται καθαρά στις στοχευμένες επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής κατά των διαδηλωτών-αγωνιστών της. Αποκαλύπτεται από την συστηματική προσπάθεια μηχανισμών της ΓΑΔΑ και της Ασφάλειας, μαζί με πολιτικούς και δημοσιογράφους -παπαγαλάκια της, να την “συνδέσουν” με το πραγματικό έγκλημα στη Μαρφίν, που είχε χαρακτήρα προβοκάτσιας κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Τα σχέδια αυτά, όπως και η προώθηση του νεοφασισμού και της Χρυσής Αυγής και γενικότερα η οικοδόμηση καθεστώτος κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, αποτελούν οργανικό στοιχείο της κανιβαλικής πολιτικής κυβέρνησης, κεφαλαίου ΕΕ και ΔΝΤ.
Η επίθεση αυτή μπορεί να ανατραπεί, χωρίς φόβο και αναδίπλωση, με ένα αγωνιστικό μέτωπο πάλης του μαζικού κινήματος, για την ανατροπή της κρατικής καταστολής και προβοκάτσιας και της φασιστικής απειλής, με κοινή δράση της Αριστεράς και όσων αντιστέκονται στο σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό.
Στην κατεύθυνση αυτή, το ΝΑΡ θα συμβάλει, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όλες τις δυνάμεις της μετωπικής συμπόρευσης για την απόκρουση και ήττα των κυβερνητικών σχεδίων. Για την περιφρούρηση του μαζικού κινήματος από τη δράση των μηχανισμών της ακροδεξιάς συγκυβέρνησης και του κράτους και όχι στην 'περιφρούρηση' της Αριστεράς από τις μαχητικές και ανατρεπτικές τάσεις του μαζικού κινήματος με πρακτική 'νομιμοφροσύνης' η περιχαράκωσης. Με στόχο την αντεπίθεση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, σε στενή σύνδεση με την αναγκαία αντικαπιταλιστική ανατροπή των μνημονίων και συνολικά της βάρβαρης πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ και των κυβερνήσεων τους.
Το γραφείο Τύπου του ΝΑΡ, Αθήνα 12 Οκτώβρη 2013

H κυβέρνηση χαρίζει άδειες στους καναλάρχες: έλεγχος και χουντοποίηση των ΜΜΕ

H κυβέρνηση χαρίζει άδειες στους καναλάρχες: έλεγχος και χουντοποίηση των ΜΜΕ
Ενώ εδώ και τέσσερις μήνες η ΕΡΤ αμφισβητεί στα ίσια την κυβερνητική χούντα, αποκαλύπτονται οι πραγματικές διαθέσεις της τελευταίας με το δώρο προς τους καναλάρχες. Τους χαρίζει, χωρίς υπερβολή, τις άδειες ψηφιακής εκπομπής, δίνοντάς τους «συγχωροχάρτι» για 23 χρόνια παράνομης εκπομπής και επιτρέποντάς τους να μπουν στην ψηφιακή εκπομπή πρακτικά δωρεάν.
Η θρασύτατη κυβέρνηση και ο Κεδίκογλου χρησιμοποίησαν μάλιστα και το επιχείρημα ότι έτσι, θα υπάρχουν τηλεοπτικές εκπομπές και στις ακριτικές περιοχές. Αφού πρώτα έκλεισαν την ΕΡΤ, τώρα χρησιμοποιούν απερίγραπτα ψέματα για να καλύψουν τις σχέσεις εξάρτησης με τους καναλάρχες. Και για να ολοκληρωθεί η εικόνα της απάτης, περνάνε τις διατάξεις για τις ψηφιακές άδειες εμβόλιμα σε… νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.  Και φυσικά, έχουν φροντίσει ήδη για τους εντολείς τους, καθώς κλείνοντας την ΕΡΤ έχουν αφήσει την Digea μόνη της στον ψηφιακό χώρο. Εν ολίγοις, τις άδειες για να εκπέμπουν, το MEGA, o ANT1, o ΣΚΑΙ θα τις ζητήσουν… από τους εαυτούς τους. Αυτή είναι η διαφάνεια και το success story του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Πλήρης έλεγχος και χουντοποίηση των ΜΜΕ, δωρεάν παραχώρηση στα παράνομα εδώ και 23 χρόνια κανάλια και σωρηδόν απολύσεις για τους εργαζόμενους που στο χώρο του Τύπου όλο και λιγοστεύουν ή παραμένουν απλήρωτοι για καιρό.
Μόνη λύση είναι η ανατροπή τους και η εκπαραθύρωση ΕΕ, ΔΝΤ, μνημονίων από τη ζωή μας.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Συμπαραστεκόμαστε στους απεργούς εργαζόμενους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Συμπαραστεκόμαστε στους απεργούς εργαζόμενους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
ü     ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ  ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ü     ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την πλήρη και αμέριστη συμπαράστασή της στον ηρωικό αγώνα των απεργών εργαζομένων στα Πανεπιστήμια, των συλλόγων ΔΕΠ, των φοιτητών, αγώνα που συνεχίζεται παρά τους πρωτοφανείς εκβιασμούς και την εκστρατεία συκοφάντησης από τη μεριά της κυβέρνησης. Είναι αγώνας δίκαιος, αγώνας για την υπεράσπιση μιας πραγματικά δη3μόσιας και δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης, αντάξιας των αγώνων και των προσδοκιών της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
Η απόφαση της κυβέρνησης για να βάλει σε διαθεσιμότητα εκατοντάδες εργαζόμενους των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι μια ακόμα πλευρά της αντιλαϊκής-αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης- Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., οικονομικής ολιγαρχίας. Επίθεση που συντρίβει το δικαίωμα στη δουλειά, οδηγεί στη φτώχια, στην ανεργία, στη φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων, στη διάλυση των κοινωνικών παροχών, δημόσιων υποδομών και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Και όλα αυτά για να ισχυροποιηθεί το σύστημα της εκμετάλλευσης και η πολιτική εξουσία του, για να χρηματοδοτούνται οι τράπεζες και να εξοφλούνται οι τοκογλύφοι δανειστές, που απαιτούν όλο και περισσότερες απολύσεις και συρρίκνωση του δημόσιου.
 Οι διαθεσιμότητες σε ΑΕΙ – ΑΤΕΙ και η επακόλουθη μείωση του προσωπικού, που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία τους, αποβλέπουν όχι μόνο στην συντριβή των εργατικών δικαιωμάτων, αλλά στην ταυτόχρονη αποδόμηση και υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας σε όφελος των ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων και των μακρόπνοων σχεδίων του οικονομικού και πολιτικού συστήματος χειραγώγησης του λαού. Ξεκινούν με τους διοικητικούς υπαλλήλους ορισμένων ιδρυμάτων για να προχωρήσουν σε όλα και στη συνέχεια και στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Η επιχείρηση αυτή είναι συνέχεια της ληστείας των αποθεματικών, των πρόσφατων νόμων για την λειτουργία των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, της υποχρηματοδότησης της παιδείας. Ακολουθεί το σχέδιο Αθηνά και το πρώτο βήμα συρρίκνωσης της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης, ενώ ξέρουμε ότι σύντομα θα έρθει και τα Αθηνά 2 με ακόμη περισσότερα κλεισίματα σχολών. Συμπληρώνεται με την απόλυση εκατοντάδων συμβασιούχων διδασκόντων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Είναι προπομπός της επιβολής διδάκτρων στους φοιτητές, των δύο κύκλων σπουδών, της ακόμα μεγαλύτερης διείσδυσης ιδιωτικών εταιρειών στην εκπαίδευση με άμεση παράδοση των τομέων της φύλαξης, των βιβλιοθηκών, της μηχανοργάνωσης στις δουλεμπορικές εργολαβικές εταιρείες. Οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση όλων των κυβερνήσεων, τελικά, υψώνουν μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς και απομακρύνουν τη δυνατότητα η λαϊκή οικογένεια να μπορεί να σπουδάσει τα παιδιά της.
 Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κτυπήσει κάθε κλάδο ξεχωριστά, αλλά έχοντας πάρει φόρα και όλους μαζί. Εφαρμόζει τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για ιδιωτικοποιημένα-επιχειρηματικά πανεπιστήμια. Εξυπηρετεί το οικονομικό κατεστημένο και τις απαιτήσεις της τρόικας. Χρησιμοποιεί τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ που αναπαράγουν τη φαιά προπαγάνδα περί «υπεράριθμων και πλεοναζόντων, πανεπιστημίων - άντρων διαφθοράς, ρουσφετολογικών προσλήψεων, πλαστών δικαιολογητικών, συντεχνιών, κ.α.». Όπως, αυτοί δημιουργούν μέτωπο επίθεσης, έτσι σήμερα είναι αναγκαίο και οι εργαζόμενοι να υπερασπίσουμε την εργασία και τα δικαιώματά μας με ένα πανεργατικό μέτωπο αγώνα, να ενωθούμε σε ένα απεργιακό ξεσηκωμό, με οριζόντιο συντονισμό των αγωνιζόμενων κλάδων. Να ξεπεράσουμε τον αποσυντονισμό των γραφειοκρατικών ηγεσιών των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και τον αποπροσανατολισμό όσων θέλουν να παρουσιάσουν τους αγώνες σαν συντεχνιακή διεκδίκηση. Δεν υπάρχουν αυταπάτες για δυνατότητες «δίκαιων, αναλογικών, αξιολογικών» απολύσεων, για ευνοϊκά ποσοστά για το «δικό μου ίδρυμα», για «εξαιρέσεις»  και για διαχείριση της μιζέριας. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη σε ένα καθεστώς απολύσεων και αδικίας. Δεν μπορεί να υπάρχουν λογικές που φρενάρουν τον πανεργατικό ξεσηκωμό, είτε γιατί δεν υπάρχουν «όροι και προϋποθέσεις», είτε γιατί δήθεν δεν υπάρχουν διαθέσεις και η επαρκής προετοιμασία που χρειάζεται κάποιους μήνες.
Μόνο με μαχητικούς ανυποχώρητους  αγώνες στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων, με διαδικασίες βάσης, για τα εργατικά δικαιώματα και τις ανάγκες όλων, με μέτωπο ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης, Ε.Ε., κεφαλαίου μπορούμε να ενωθούμε και να νικήσουμε.
Αποκρούουμε την υποκρισία της κυβερνητικής προπαγάνδας για τα «κλειστά πανεπιστήμια», την ποινικοποίηση των αγώνων, την τρομοκράτηση και την εξατομίκευση της πίεσης. Η επιχείρηση συναίνεσης για την καταστολή των κινητοποιήσεων χαρακτηρίζοντας τις ως «ακραίες», θα πέσει στο κενό. Η υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστήμιου και η διεκδίκηση δημόσιας, δωρεάν, ποιοτικής παιδείας για όλους είναι υπόθεση όχι μόνο των εργαζόμενων στην εκπαίδευση και των φοιτητών, αλλά όλης της κοινωνίας.  Υπερασπίζουμε το δίκιο του ηρωικού απεργιακού αγώνα διαρκείας των εργαζόμενων στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αγώνα που συμβαδίζει με τους αγώνες των άλλων εργαζόμενων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με τους δικούς μας αγώνες. Καλούμε τους διδάσκοντες και τους φοιτητές σε όλη την ανώτατη εκπαίδευση να βάλουν πλάτη και αυτοί σε έναν αγώνα που αφορά το σύνολο των εργαζομένων, το σύνολο της κοινωνίας.
Σήμερα διακυβεύονται όχι μόνο οι θέσεις εργασίας αλλά και η ίδια η έννοια της δημόσιας και δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης ως δημόσιου κοινωνικού αγαθού. Ο αγώνας για τη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση πρέπει να γίνει αγώνας πανεργατικός και παλλαϊκός. Τα σχέδια για τη διάλυση, ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης δεν θα περάσουν. Όπως και στο παρελθόν το κίνημα θα βγει νικητής!
Με τους απεργούς της ανώτατης εκπαίδευσης που δίνουν ηρωικό αγώνα, με τους διδάσκοντες εκείνους που παίρνουν αποφάσεις για απεργίες και κινητοποιήσεις, με τους φοιτητές που μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους και τις συνελεύσεις προχωρούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και σε δράσεις αλληλεγγύης στον απεργιακό αγώνα, με τους εργαζόμενους άλλων κλάδων που παίρνουν αποφάσεις απεργιακού ξεσηκωμού, με τους γονείς των φοιτητών που στέκονται αλληλέγγυοι στον απεργιακό αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά και στη μόρφωση, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λαμίας: Για τη σύλληψη και καταδίκη των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμία
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας καταδικάζει τη σύλληψη και – με συνοπτικές διαδικασίες - καταδίκη των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας.
Η κατάπτυστη μνημονιακή κυβέρνηση προσπαθεί για μια ακόμα φορά να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται και διεκδικούν το αυτονόητο, στην προκειμένη περίπτωση όσους διεκδικούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή, δημόσια και δωρεάν  εκπαίδευση. Αντιμετωπίζει με αδίστακτο αυταρχισμό τον αγώνα των μαθητών ενάντια στις εξοντωτικές διατάξεις του Νέου Λύκειου, τον αγώνα των μαθητών ενάντια στην διάλυση της δημόσιας παιδείας.
 Έγινε σαφές πια που το πάει η κυβέρνηση αυτή την περίοδο με το δήθεν αντιφασιστικό της προσωπείο. Με τις δηλώσεις του από τις ΗΠΑ ο ακροδεξιός πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως «το άλλο άκρο» όσους αντιστέκονται στο μνημόνιο,  στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ. Το κατάλαβαν οι μαθητές στη Λαμία, το κατάλαβαν και οι κάτοικοι στις Σκουριές Χαλκιδικής που χαρακτηρίζονται σαν τρομοκράτες.
 Η εγκληματική επιβολή του Μνημονίου από τη δικομματική κυβέρνηση, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, μπορεί να εφαρμοστεί μόνο με την ποινικοποίηση της κοινωνικής αντίστασης και τη καταστολή των ανθρώπινων, δημοκρατικών και πολιτικών δικαιωμάτων εκείνων που αντιστέκονται, εκείνων που υψώνουν τη φωνή ενάντια στο ζοφερό μέλλον που μας επιφυλάσσουν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και το άθλιο πολιτικό τους προσωπικό.
 Η μόνη απάντηση των εργαζόμενων και του λαού είναι ο παλλαϊκός-πανεργατικός ξεσηκωμός με αγώνες διαρκείας για την ανατροπή της φιλο-φασιστικής κυβέρνησης, τη διαγραφή του τοκογλυφικού και παράνομου χρέους, τη ρήξη με την Ε.Ε. και το Ευρώ και την εθνικοποίηση – κρατικοποίηση των τραπεζών και όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με εργατικό έλεγχο.
 Στην τρομοκρατία του Σαμαρά και του Βενιζέλου να απαντήσουμε με αλληλεγγύη και συλλογική αντίσταση. Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς, τους δάσκαλους, τους καθηγητές και όλους τους κάτοικους του τόπου να μην αφήσουν να περάσει η καταστολή των αγώνων των μαθητών, να μην περάσουν τα κατάπτυστα μαθητοδικεία και να καταδικάσουν την απόφαση για σύλληψη και καταδίκη παιδιών.
 Με μαζικούς αγώνες, απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις να σταματήσουμε τη μνημονιακή λαίλαπα.
 Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται -  Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

SPRIDER STORES: Η «ανάπτυξη» Σαμαρά-Βενιζέλου έφυγε νύχτα

SPRIDER STORES: Η «ανάπτυξη» Σαμαρά-Βενιζέλου έφυγε νύχτα
Αφού τα αφεντικά της SPRIDER STORES προσπάθησαν να κάψουν την επιχείρησή τους και να ρίξουν την ευθύνη σε «κουκουλοφόρους», τελικά «έφυγαν νύχτα» αφήνοντας στο δρόμο 800 εργαζόμενους.
Πρώτα όμως, εφάρμοσαν όλες τις συνταγές της άθλιας κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: έκαναν μαζικές απολύσεις, μειώνοντας στο μισό το προσωπικό μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια. Υποχρέωσαν τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με εξευτελιστικούς μισθούς. Έφτιαξαν πανελλαδικό εργοδοτικό σωματείο και κατά περίπτωση (όπως πχ στην Πρέβεζα) παρεμπόδιζαν τους εργαζόμενους να μπουν στο χώρο εργασίας.
Τελικά όμως, η… ανάπτυξη δεν ήρθε. Το success story των SPRIDER STORES είναι το συνώνυμο της οργίλης επίθεσης της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ εναντίον των εργαζόμενων και των δικαιωμάτων τους. Την ίδια μέρα που ο θρασύτατος Βρούτσης ανακάλυπτε μια «καινούργια πόλη εργαζόμενων», οι συνομιλητές του εργοδότες δημιουργούσαν ακόμα ένα από τα χιλιάδες χωριά ανέργων.
Η «ανάπτυξη» και το «ξεπέρασμα της κρίσης» που διαλαλούν Σαμαράς-Βενιζέλος σχεδιάζεται πάνω στα συντρίμμια των εργαζόμενων και της εργατικής τάξης. Αυτό θέλουν στην πραγματικότητα, την εξαφάνιση κάθε εργατικού δικαιώματος και τη μετατροπή της εργασίας σε μια αδίστακτη εργοδοτική χούντα. Γι’ αυτό επιμένουν και στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για να συμπληρωθεί το φεουδαρχικού τύπου εργασιακό περιβάλλον που ονειρεύονται.
Οργάνωση-αλληλεγγύη-συλλογική δράση με κριτήριο τις εργατικές ανάγκες. Αυτός είναι ο μοναδικός μονόδρομος που πρέπει να πάρουν οι εργαζόμενοι.  Μόνη λύση είναι ο παλλαϊκός-πανεργατικός ξεσηκωμός με αγώνες διαρκείας για τη πτώση της συγκυβέρνησης, τη διαγραφή του χρέους, τη ρήξη με την Ε.Ε και το ευρώ και την εθνικοποίηση – κρατικοποίηση των τραπεζών και όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
Ας το συνειδητοποιήσουμε όλοι και όλες:
Εμείς μπορούμε χωρίς το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του, την ΕΕ και το ΔΝΤ
Αυτοί δεν μπορούν χωρίς εμάς.
 ΑΝΤΑΡΣΥΑ