Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Κάλεσμα αγώνα

Προς όλες τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές του μαχόμενου μαζικού κινήματος 
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 - 20 Οκτωβρίου: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ! 
Οι τελευταίες εξελίξεις είναι συγκλονιστικές! Τεράστιες λαϊκές δυνάμεις συγκεντρώνονται σε ένα πρωτοφανές ποτάμι ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, που απειλεί να πνίξει το σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.  Με αγωνιστικό σταθμό τη διήμερη Γενική Πανεργατική Απεργία 19-20/10, ο εργαζόμενος λαός μπαίνει στη μάχη για να ανατρέψουμε τα Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα, την κυβέρνηση και συνολικά το σάπιο πολιτικό σύστημα. Μυριόστομη έρχεται η κραυγή: ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ – ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ. Καμιά αναμονή, καμιά υποταγή.
ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ που θα συνταράξουν την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο. Η ανατροπή της κυβέρνησης και όλου του σάπιου πολιτικού συστήματος είναι Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για να μην εφαρμοστούν τα βάρβαρα Μνημόνια και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, να ανασάνει ο κόσμος της δουλειάς, να παραλύσουν τα σενάρια για «κυβερνήσεις εθνικής ενότητας», «προσωπικοτήτων» κλπ. που κλιμακώνουν την επίθεση ενόψει της χρεοκοπίας του λαού και της συμφωνημένης ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, που μας οδηγούν η τρόικα, η κυβέρνηση, οι «δανειστές», οι ξένοι και ντόπιοι καπιταλιστές, για να οδηγήσουν το λαό σε μισθούς πείνας, να διαλύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία και να κλέψουν κάθε δημόσια περιουσία! 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

«Αυτοί που αρπάζουν το φαί απ’ το τραπέζι, κηρύχνουν τη λιτότητα»
Μ.Μπρέχτ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, μαζί με τους υποστηριχτές τους Ν.Δ.- ΛΑΟΣ- Μπακογιάννη, στο όνομα του χρέους και των ελλειμμάτων, ξεζουμίζουν την εργαζόμενη πλειοψηφία, για την «σωτηρία» του κεφαλαίου, των τραπεζών και των τοκογλύφων δανειστών. Χρησιμοποιούν την κρίση «ως ευκαιρία» για να ξαναχτίσουν την κοινωνία του μεσαίωνα και να παραδώσουν την μισθωτή εργασία φτηνό εργαλείο στην ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για κέρδη και άλλα κέρδη.
Η φοροεπιδρομή δεν έχει τέλος, ενώ μειώνουν ακόμα περισσότερο τη φορολογία των επιχειρήσεων, η «εργασιακή εφεδρεία-απόλυση» θα προσθέσει κι άλλες απολύσεις, στο ένα εκατομμύριο και πλέον ανέργους. Το μισθολόγιο-φτωχολόγιο φέρνει νέες περικοπές μισθών, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και πειθάρχηση των εργαζομένων. Καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις και επιβάλουν εργασιακή ζούγκλα με αποχαλίνωση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, απολύσεις, ανεξέλεγκτη μείωση και μη καταβολή μισθών, κυριαρχία της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης. Διαλύουν και τα τελευταία απομεινάρια δημόσιας υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία. Τίποτα δεν θα είναι δωρεάν, για όλα θα πληρώνουμε ξανά και ξανά. Με την επίσπευση της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού σφαγιάζουν κι άλλο τις δημόσιες δαπάνες, εξολοθρεύουν τον δημόσιο τομέα, φέρνουν νέα φορομπηξία.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ!
Βρισκόμαστε σαν εργαζόμενοι μπροστά σε ένα σοβαρό δίλημμα: ή θα παρακολουθούμε την κοινωνία της χρεοκοπίας να καταρρέει και θα θαφτούμε μαζί με τα παιδιά μας κάτω από τα συντρίμμια της ή θα αγωνιστούμε για την ανατροπή της οικονομικής φρίκης των ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ.Δε θα νικήσουμε αν δεν αγωνιστούμε. Δε φτάνει η αγανάκτηση, χρειάζεται συλλογικός αγώνας. Κανενός τα δικαιώματα δε θα γλιτώσουν όταν κάποιου άλλου θα τσακιστούν.
 ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΔΝΤ – ΕΕ!   ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ
Κάτω ο συνασπισμός κεφαλαίου - ΕΕ – ΔΝΤ
 Όχι στη νέα «κατοχή». Ανατροπή της κυβέρνησης κι  όλων των κυβερνητικών παραλλαγών άσκησης αυτής της πολιτικής, μέσα από μαζικούς κοινωνικούς  αγώνες. Παλεύουμε για την ανατροπή του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, για την αποπομπή της Τρόικας.
Δε χρωστάμε! Δεν πληρώνουμε! Δεν αναγνωρίζουμε το ληστρικό - τοκογλυφικό χρέος. Κατάργηση και όχι  «επαναδιαπραγμάτευση» των Μνημονίων κυβέρνησης Ε.Ε-ΔΝΤ. Κατάργηση όλων των αντεργατικών  νόμων.
• Έξοδος από την ΕΕ, το ευρώ και το μηχανισμό της ΟΝΕ. Η ΕΕ δεν είναι η λύση είναι το πρόβλημα!
Δεν πουλάμε! Δεν παραχωρούμε το δημόσιο πλούτο! Ο δημόσιος πλούτος ανήκει στο λαό.
Εκπαίδευση για τις ανάγκες και τα δικαιώματα της νεολαίας και της κοινωνίας. Όχι στο σχολείο της  αγοράς!.
 • Όχι στο κλείσιμο και τη συγχώνευση των υπηρεσιών, στην εργασιακή εφεδρεία – απόλυση, στις υποχρεωτικές μετατάξεις. Αρνούμαστε το νέο μισθολόγιο, απαιτούμε επιστροφή τώρα όλων των κλεμμένων! Όχι στη δημιουργία ενός «ατομικού» μισθού με τη σύνδεσή του με «στόχους» και την αξιολόγηση- πειθάρχηση. Όχι στο δουλοκτητικό συμβόλαιο «πρώτης πρόσληψης» για τους νέους και τα προγράμματα «Κοινωφελούς Εργασίας». Μαζικές προσλήψεις ανέργων σε θέσεις πλήρους απασχόλησης σε δημόσια, δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια, συγκοινωνία, δημοτικές υπηρεσίες
ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ!
Να οργανώσουμε την ενότητα και τους αγώνες μας. Με μαζικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Να ξεπεράσουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, που αποφάσισαν πανεργατική απεργία ένα μήνα μετά την εξαγγελία των μέτρων, «κλείνοντας το μάτι» στην πολιτική της λεηλασίας, την ώρα που πολλοί κλάδοι προχωράνε σε αγώνες διάρκειας. Για αυτό χρειάζεται να συντονιστούμε όλα τα αγωνιστικά σωματεία και ομοσπονδίες, οι κλαδικοί συντονισμοί, οι επιτροπές ανέργων και όλοι όσοι παλεύουν για την ανατροπή της επίθεσης, σε έναν οριζόντιο διακλαδικό συντονισμό απέναντι στον κοινό εχθρό.
.
Είμαστε οι πολλοί και είναι μειοψηφία.
Είμαστε ο λαός και μπορούμε να νικήσουμε και να  αλλάξουμε την κοινωνία

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 KAI 20 / 10 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Λ THN ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10 ΣΤΗΝ Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ 10.30 Π.Μ
Προσυγκέντρωση Τετάρτη 19 Οκτώβρη 10.00 π.μ Πλ. Νομαρχίας ΠλΠ
ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ