Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Να σταματήσει η κοροϊδία εις βάρος των φτωχομεσαίων αγροκτηνοτρόφωνΠριν προλάβουν οι φτωχομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι να αντιληφθούν πόσο θα κληθούν να πληρώσουν για τον ΕΝΦΙΑ, ήρθε και το τσεκούρωμα της εξισωτικής αποζημίωσης. Μέσα σε δύο χρόνια το ποσό που δίνεται στους κτηνοτρόφους που ζουν και εργάζονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας μειώθηκε δραματικά. Πρόκειται για τους κτηνοτρόφους που ζουν και εργάζονται στα πιο απομακρυσμένα χωριά της χώρας. Δεν φτάνει η μείωση του ποσού, τα λεφτά που μπήκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των κτηνοτρόφων είναι ελάχιστα. Αιτία είναι η δραστική μείωση των βοσκήσιμων εκτάσεων που αυθαίρετα αποφάσισε πριν από ένα χρόνο η κυβέρνηση.
Στην υπόθεση της εξισωτικής αποζημίωσης αποκαλύφθηκε τι πρόκειται να συμβεί με την ενιαία ενίσχυση από φέτος και ως το 2020. Μεγάλη μείωση των επιδοτήσεων που λαμβάνουν θα υποστούν όλοι οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι της χώρας.
 Το τσεκούρωμα της εξισωτικής δείχνει το σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ουσιαστική καταστροφή των φτωχομεσαίων αγροτών, για να περάσει η αγροτική γη στα χέρια των τραπεζών και των αγροδιατροφικών ομίλων. Ο σχεδιασμός αυτός αποτελεί τμήμα του σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον πρωτογενή τομέα που εξειδικεύεται με την νέα ΚΑΠ. Το στόχο αυτό υπηρετούν με περίσσιο ζήλο Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή αλλά και  όλα τα κόμματα υποστηρίζουν ότι μπορεί να εφαρμοστεί με πιο φιλολαϊκό τρόπο η νέα ΚΑΠ, με διαφορετικό τρόπο το καθένα.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τα αιτήματα των φτωχομεσαίων κτηνοτρόφων και παλεύει μαζί τους:
  1. για άμεση πληρωμή του συνολικού ποσού των καθυστερούμενων εξισωτικών αποζημιώσεων.
  2. ενάντια στις περικοπές επιδοτήσεων με τον «προκρούστη» των αυθαίρετων και αντικοινωνικών κριτηρίων «επιλεξιμότητας» (ηλικία, κατοικία, ελάχιστη έκταση βοσκοτόπου κ.ά.).
  3. για κατάργηση ΦΠΑ σε ζωοτροφές, εφόδια, φάρμακα, για τη μείωση του κόστους παραγωγής.
  4. για χαμηλότοκα δάνεια και άλλα κίνητρα για συνεταιριστική κτηνοτροφική παραγωγή (παραχώρηση χρήσης των βοσκοτόπων του δημοσίου κ.ά.).
  5. για επαναφορά όλων των ιδιωτικοποιημένων κρατικοσυνεταιριστικών  βιομηχανιών στο προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς χωρίς αποζημίωση και πλήρη έλεγχο σε ότι έχει γίνει από τη μέρα που τις πήραν οι ιδιώτες.
  6. για άμεση δημιουργία έργων υποδομής για την προστασία και την ανάπτυξη της ντόπιας κτηνοτροφικής παραγωγής (βελτίωση και καλλιέργεια βοσκοτόπων, φτηνό ρεύμα και νερό, ποτίστρες, ταΐστρες, αγροτικοί δρόμοι κ.ά.).
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στηρίζει τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους και καλεί όλο το λαό με την παρουσία του να ανοίξει ένα νέο νικηφόρο γύρο αντιπαράθεσης και τα συνδικάτα των εργαζομένων να συντονιστούν επί της ουσίας με τους αγρότες, γιατί μόνο ο οργανωμένος και ξεσηκωμένος λαός με τα δικά του όργανα επιβολής της εργατικής και λαϊκής θέλησης μπορούν να επιβάλλουν έναν άλλο δρόμο  χωρίς την Ε.Ε, το χρέος, το ευρώ και τα μνημόνια. Σε αυτή τη κατεύθυνση είναι η αναγκαία η κοινή δράση όσων καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια φιλολαϊκής διαχείρισης στα πλαίσια της Ε.Ε. Σε αυτό το δρόμο ανατροπής των σχεδιασμών  κυβέρνησης-Ε.Ε.-αγροδιατροφικού κεφαλαίου θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή

Συνάντηση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και του Κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» για την κοινή δράση και την μετωπική πολιτική συμπόρευσηΤην Πέμπτη 21.08 μετά από πρόσκληση του Κινήματος «Δεν Πληρώνω» προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Κινήματος (Καυταντζόγλου 8 Πατήσια) ανάμεσα σε αντιπροσωπείες των δύο οργανώσεων με στόχο την ενίσχυση της κοινής δράσης και την αναζήτηση μορφών μετωπικής πολιτικής συμπόρευσης.
Από την πλευρά του κινήματος στην συνάντηση πήραν μέρος οι σ Βασίλης Παπαδόπουλος πρόεδρος του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Αποστόλης Ντακούλας μέλος της ΠΓ, Αλέξανδρος Δαμιανάκος Οργανωτικός Γραμματέας της Νεολαίας του Κινήματος, Έλενα Τηνιακού γραμματέας της Νεολαίας,  Μαργαρίτα Αργυριάδου μέλος της ΠΓ του Κινήματος και Αργυρώ Μπρατσιώτη μέλος του κοινωνικού ιατρείου αλληλεγγύης του Κινήματος Δεν Πληρώνω. Από την πλευρά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετείχαν οι σ Μπίστης Χ, Δραγανίγος Α, Μπλάνας Δ και Μαραβελάκης Γ, μέλη της ΚΣΕ
Στην συζήτηση που διεξάχθηκε σε θερμό συναγωνιστικό κλίμα κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η βάρβαρη επίθεση της συγκυβέρνησης, της τρόικα και της ΕΕ σε κάθε κοινωνικό, εργασιακό, δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζόμενων και η βύθιση του λαού στην εξαθλίωση αποτελούν προσπάθεια του συστήματος να φορτώσει την κρίση του στον κόσμο της εργασίας και την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Ότι απαιτείται διαρκής αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, ενίσχυση του εργατικού-λαϊκού κινήματος και των κινημάτων πολιτικής ανυπακοής, συμβολή σε ένα ευρύ μέτωπο ρήξης και ανατροπής
Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να υποστηρίξουν την ανάγκη διαλόγου και κοινής δράσης και στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα για την ανατροπή της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, σε μια κατεύθυνση ρήξης και αποδέσμευσης από το Ευρώ – την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, και συνολικότερης αντιπαράθεσης με τον καπιταλιστικό σύστημα, χωρίς τις ολέθριες αυταπάτες για την μεταρρύθμιση και τον εξανθρωπισμό του, αλλά με στόχο την ανατροπή του.
Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να συστηματοποιήσουν την κοινή δράση και να συνεχίσουν τον διάλογο, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αγώνας για Ανατροπή/Απειθαρχία στις διαγραφές φοιτητώνΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ /ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να προχωράει σε ένα ακόμα μέτρο πολέμου ενάντια στην νεολαία, διαγράφοντας από την τριτοβάθμια εκπαίδευση 180.000 φοιτητές!!, στις 31 Αυγούστου.
Το πέταγμα έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση δεκάδων χιλιάδων νέων, ειδικά τα παιδιά των φτωχών και λαικών στρωμάτων που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στους ρυθμούς σπουδών ή στο κόστος διαβίωσης, εκείνων για τους οποίους αποτελεί  ασήκωτο βάρος το νοίκι, το ρεύμα, το φαγητό έξω από τη λέσχη, όλων εκείνων που η δουλειά αποτελεί αναγκαιότητα, αποτελεί «ταξική εκκαθάριση» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από τα φτωχά παιδιά και παράλληλα την επιβολή ενός καθεστώτος αυταρχισμού και εντατικοποίησης, χτυπήματος του φοιτητικού κινήματος.  Θέλουν να κάνουν τους  φοιτητές έρμαια της καθηγητικής αυθαιρεσίας, καθώς ένα «κόψιμο» σε ένα «μη αρεστό» φοιτητή μπορεί να σημαίνει πέταγμα έξω από την σχολή και απώλεια των κόπων μιας ολόκληρης ζωής των νέων και των οικογενειών τους.
Η κυβέρνηση μιλάει υποκριτικά για την «επιβάρυνση» που φέρνει στο δημόσιο «το κόστος των αιώνιων»! Μιλάμε για ένα κομμάτι των φοιτητών που δεν κοστίζει απολύτως τίποτα στο πανεπιστήμιο αφού δεν έχει κανένα δικαίωμα, ούτε καν το μειωμένο εισιτήριο από τα πάσο και είναι το πλέον πληττόμενο αφού συνήθως εργάζεται για να τα βγάλει πέρα, σπουδάζει μακριά από το σπίτι του. Ταυτόχρονα, το μεγαλύτερο κομμάτι είναι συγκεντρωμένο σε σχολές που οργιάζει η καθηγητική αυθαιρεσία.
Το μέτρο αυτό είναι συνέχεια του πετάγματος έξω από το Λύκειο χιλιάδων μαθητών μέσω της «τράπεζας θεμάτων» στην Α Λυκείου. Της διάλυσης της δημόσιας τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης και την υποχρεωτική εγγραφή στα ιδιωτικά ΙΕΚ για όσους μπορούν. Της διάλυσης των διοικητικών υπηρεσιών των πανεπιστημίων μέσα από τις απολύσεις των υπαλλήλων. Της υποβάθμισης κλεισίματος δεκάδων περιφερειακών ιδρυμάτων μέσω του Σχε΄διου Αθηνά. Την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος στην νέα γενιά που θέλουν να την έχουν μια άμορφη μάζα ανέργων, «ωφελούμενων» -και όχι «εργαζόμενων»-  στα προγράμματα με το φιλοδώρημα των 400 ευρώ.
Ο πόλεμος του συστήματος ενάντια στην νεολαία έχει ένα και μόνο στόχο. Την μετατροπή  της μεγάλης πλειοψηφίας μιας ολόκληρης γενιάς και ειδικά των πιο φτωχών στρωμάτων, σε φτηνούς, αμόρφωτους η μισοκαταρτισμένους, αναξιοπρεπείς και υποταγμένους σκλάβους!
Στόχος της άθλιας συγκυβέρνηση είναι ένα πανεπιστήμιο επιχειρηματικό κάτεργο, απόλυτα προσαρμοσμένο στις κατευθύνσεις της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μνημονίων. Με στόχο την «επένδυση» και το κέρδος του κάθε μεγαλοεπιχειρηματίας που θα αγοράσει έδρες, θα παράγει κατά παραγγελία έρευνα και θα εμπορεύεται τις στοιχειώδεις φοιτητικές παροχές και τη μέριμνα, ενώ ότι δεν είναι «αποδοτικό» για τις ανάγκες του κεφαλαίου, απλά θα κλείνει. Ένα πανεπιστήμιο που κάθε στοιχειώδης ανεξαρτησία στην έρευνα και τη γνώση καταργείται από τον σκοταδισμό της αγοράς.. Ένα τέτοιο πανεπιστήμιο θέλει ένα τρομοκρατημένο φοιτητικό κίνημα και φοιτητές προσηλωμένους στους εντατικούς ρυθμούς σπουδών που δεν θα τολμούν να σηκώσουν κεφάλι.
Κανένας φοιτητής δεν περισσεύει και  κανένας φοιτητής δεν θα διαγραφεί. Αυτοί που περισσεύουν και θα διαγραφούν είναι το υπουργείο, η κυβέρνηση και η ΕΕ, τα όργανα διοίκησης και οι ουσιαστικά διορισμένοι πρυτάνεις, όλοι αυτοί, που προσπαθούν να στερήσουν το δικαίωμά της νεολαίας  στις δωρεάν σπουδές και στην αξιοπρεπή δουλειά!
Ο Νόμος αυτός μπορεί και πρέπει να ανατραπεί. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το φοιτητικό κίνημα να αναπτύξει την πάλη του για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους, για να σταματήσει μια για πάντα κάθε σκέψη για διαγραφή φοιτητών. Τους διοικητικούς και πανεπιστημιακούς  να απειθαρχήσουν στην όποια εντολή για διαγραφές φοιτητών, σφυρηλατώντας το μέτωπό τους με το φοιτητικό κίνημα. Καλεί στον αγώνα για ανατροπή του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και των ανδρείκελων που κυβερνάνε.
Αποτυχημένη και άχρηστη δεν είναι η νεολαία αλλά η κυβέρνηση και τα αφεντικά της.

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το εμπάργκο της Ρωσίας σε αγροτικά προϊόντα της Ε.Ε.Η λυκοσυμμαχία Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΗΠΑ απλώνει τα σχέδια επέμβασής της στην Ουκρανία και την Αν. Ευρώπη. Γι’ αυτό και επέβαλε πραξικοπηματικά στον ουκρανικό λαό μια φασιστική-χρυσαυγίτικη κυβέρνηση των τραπεζιτών και του ΔΝΤ. Το αποτέλεσμα είναι το αιματοκύλισμα στη περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας και το χτύπημα των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
Σε αυτές τις συνθήκες η συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου επέλεξε όχι μόνο να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες του διευθυντηρίου της ΕΕ, αλλά και να πρωτοστατήσει (ως προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ) στην επίθεση που δέχεται ο Ουκρανικός λαός, καθώς και στην επιβολή κυρώσεων στην Ρωσία που έχει ως αποτέλεσμα την έναρξη του εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.
Το πρόβλημα μη διάθεσης των προϊόντων δεν λύνεται με ημίμετρα.
Ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α πιστεύουμε ότι για να λυθούν οριστικά τα τεράστια και αφόρητα λαϊκά προβλήματα πρέπει να ανατραπεί το μαύρο μέτωπο ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου και η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Απαιτείται:
 Η ανατροπή και η άμεση κατάργηση όλου του μνημονιακού πλαισίου και η εκδίωξη της τρόικας.
 η παραβίαση των δρακόντειων συνθηκών και κανονισμών της ΕΕ. Η αποδέσμευση από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ.
 Η σύγκρουση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, τους νόμους και τις «δυνάμεις των αγορών» που έχουν γίνει οι απόλυτοι αφέντες των λαών, με εθνικοποιήσεις-κρατικοποιήσεις του πλούτου και της ιδιοκτησίας τους.
 Η διαγραφή του χρέους για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να επιβιώσει. Να σταματήσουμε να πληρώνουμε τοκογλύφους και «δανειστές» για να έχουμε αξιοπρεπείς τιμές στα αγροτικά μας προϊόντα, μόρφωση, υγεία, ασφάλιση και δουλειά για όλους.
Απαιτείται τελικά ο πολιτικός αγώνας για να ανατραπεί η επίθεση, για να κλονιστεί η κυριαρχία τους. Άμεσα πρέπει να διεκδικήσουμε την πλήρη αποζημίωση των μικρομεσαίων αγροτών, που πέφτουν θύματα τόσο του εμπάργκο όσο και της ληστρικής διάθεσης μεγαλεμπόρων και μεγαλοβιομήχανων, με τιμές υπολογισμένες στο ύψος τουλάχιστον των περσινών τιμών.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες που πλήττονται από το εμπάργκο αλλά και από τη νέα ΚΑΠ σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο με τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής Κυβέρνησης-ΕΕ-ΗΠΑ-κεφαλαίου.

Στα πλαίσια αυτά διεκδικούμε:
1. Την άμεση αποζημίωση των μικρομεσαίων αγροτών για την παραγωγή που έμεινε απούλητη ή καταστράφηκε. Μέτρα ενίσχυσής τους για την επόμενη σοδειά (χαμηλότοκα δάνεια , καλλιεργητικά εφόδια κ.α). Να μην πεταχτεί τίποτα αλλά να διατεθούν τα απούλητα προϊόντα με πλήρη κρατική φροντίδα σε σχολεία, στρατό, νοσοκομεία και όλα τα κοινωφελή ιδρύματα.
2. Άμεση άρση των κυρώσεων των ΗΠΑ, ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας. Να σταματήσει ο πόλεμος. Άμεση απεμπλοκή της χώρας από τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Αλληλεγγύη στους λαούς της Ουκρανίας, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής που αποτελούν τα άμεσα θύματα του Ιμπεριαλισμού.
3. Πλήρης  διαχωρισμός και μονομερής απόσυρση της Ελλάδας από τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας αλλά και από κάθε ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει την αλληλεγγύη της στις μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος, της Αριστεράς και των κομμουνιστών που παλεύουν στην Ουκρανία για δημοκρατία και ελευθερία, ενάντια στον πόλεμο, το φασισμό, το εθνικιστικό μίσος, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή