Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Πέφτουν οι ακροδεξιές μάσκες

Πέφτουν οι ακροδεξιές μάσκες

Σχετικά με τις αποκαλύψεις που αφορούν στη συνάντηση του ταγματάρχη της ναζιστικής συμμορίας με τον στρατηγό της κυβέρνησης, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Πρώτο: καταρρίπτεται  με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο η αντισυστημική ρόμπα που συστηματικά επιχειρεί να ενδυθεί η Χ.Α. Ποιος "εχθρός του συστήματος" θα συναντούσε μυστικά το (ακρο)δεξιό χέρι του πρωθυπουργού της χώρας, τη στιγμή  που είναι σε εξέλιξη η πιο άγρια και ανελέητη επίθεση στους εργαζόμενους και την πλειοψηφία της κοινωνίας;
Δεύτερο: αποκαλύπτεται ότι στην πραγματικότητα καμιά πραγματική διάθεση να ξεριζώσει το φασισμό δεν είχε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ότι η ΝΔ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις δικαστικές διώξεις για να σταματήσει την εκλογική διαρροή προς τη Χρυσή Αυγή την οποία αντιμετώπιζε ως συγγενή πολιτική χώρο.
Τρίτο: ξηλώνεται όλο το επικοινωνιακό πλαίσιο που επιχειρούσε να οικοδομήσει ένα "αντιφασιστικό"- δημοκρατικό προφίλ για την κυβέρνηση και τον Σαμαρά-Βενιζέλο, εξαιτίας των διώξεων στον ηγετικό πυρήνα της συμμορίας.
Τέταρτο: Φανερώνεται η άμεση σχέση και εξάρτηση της δικαιοσύνης και των λειτουργών της από τις στοχεύσεις, τα σχέδια και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και των συμφερόντων που εξυπηρετεί. Κατά παραγγελία διώξεις και απαλλαγές αυτή είναι η "¨ανεξαρτησία" ενός δικαστικού συστήματος που διώξει διαδηλωτές και βγάζει παράνομες τις απεργίες.
Πέμπτο: όσο και να αναζητάει δεκανίκια η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, κανένα δεν της είναι αρκετό πια. Προφανώς, δεν θα πέσουν από τη φιλική κουβέντα μεταξύ δύο φασιστών, άσχετα που ο ένας εκ των δύο είναι ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού. Αυτό που μπορεί και πρέπει να τους ρίξει και θα το κάνει, είναι οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις, οι πορείες που θα αμφισβητούν στην πράξη το καθεστώς τους, όπως η προχτεσινή ενάντια στο ECOFIN και το κολαστήριο ΕΕ-ευρώ που θώπευε τους νεοναζί, τη «χρυσή εφεδρεία» του και συνεχίζει να το κάνει.
Η ναζιστική συμμορία προσπαθεί να αξιοποιήσει τις αποκαλύψεις για να τεκμηριώσει τους  ισχυρισμούς της περί σκευωρίας, ώστε να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι όχι τόσο από τα δικαστήρια όσο μέσω της ενίσχυσης των εκλογικών της ποσοστών.
Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά ότι η Χ.Α δεν είναι τίποτε παραπάνω αλλά το μαντρόσκυλο του συστήματος και των αφεντικών. Αυτό που ταΐζουν για να τρομοκρατούν το λαό, την Αριστερά και τους αγωνιστές. Οι εργαζόμενοι  στο Πέραμα και οι άνεργοι στη ζώνη που τους τάζουν στους εφοπλιστές για ένα κομμάτι ψωμί το γνωρίζουν. Ο φασισμός και ο ναζισμός νικιούνται μόνο στους εργασιακούς χώρους, στις αίθουσες διδασκαλίας, στις απεργίες, στην καθημερινή μάχη της συνειδητοποίησης ότι η ΧΑ ούτε αντισυστημική είναι, ούτε μπορεί κανείς να επικαλείται δικαιολογίες του τύπου «δεν ήξερα τι ψήφιζα».
Mόνο το λαϊκό κίνημα, ο μαχητικός του χαρακτήρας, ο αντικαπιταλιστικός του προσανατολισμός και περιεχόμενο μπορούν μέσα από τη διεκδίκηση των κοινωνικών αναγκών και των εργατικών δικαιωμάτων, να ξαναστείλουν στα υπόγεια της ιστορίας να ναζιστικά αποβράσματα που στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης ξανασηκώνουν κεφάλι σε Ελλάδα και Ευρώπη.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Έσπασε η απαγόρευση των διαδηλώσεων στην πράξη από χιλιάδες διαδηλωτές ,δυναμική η παρουσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ανακοίνωση-βίντεο

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Για την απαγόρευση της διαδήλωσης και την αστυνομική καταστολή
Για άλλη μία φορά οι εντολοδόχοι των τραπεζικών συμφερόντων και των διεθνών τοκογλύφων  την στιγμή που ξεροστάλιαζαν  στο ένα πόδι μπροστά στο Σόιμπλε, το Μπαρόζο και τον Όλι Ρεν, την ίδια στιγμή έδειχναν τα σαπισμένα δόντια τους στο λαό της Αθήνας που με περηφάνια και αξιοπρέπεια διαδήλωνε ενάντια στους Ευρωπαίους εκδοροσφαγείς του.
Με ένα άνευ προηγουμένου πογκρόμ αυταρχισμού, η Αστυνομία υπο τας διαταγάς του Δένδια, είχε στήσει ένα δίχτυ καταστολής σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας, με ένστολους,μηχανοκίνητους, μυστικούς, και λιγότερο εμφανείς μπάτσους, όχι για να προστατεύσει τους απειλούμενους δήθεν συνεδριάζοντες υπουργούς οικονομικών, αλλά για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και το λαό προκειμένου για άλλη μιά φορά, να καταπνίξει την οργή που συσσωρεύει η βάρβαρη και ανελέητη πολιτική τους.
Σωματεία εργαζομένων, φοιτητικοί σύλλογοι, κινήσεις πόλης και άλλες συλλογικότητες, καθώς και οργανώσεις της αριστεράς αρνήθηκαν να υπακούσουν.Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., μαζί με άλλους αγωνιστές, επέλεξε να αμφισβητήσει στην πράξη την απαγόρευση.
Αρνήθηκε να υποταχθεί στις εντολές της κυβέρνησης, αρνήθηκε να παραμείνει στους συμβολισμούς που με ανέξοδο τρόπο ακολουθούν τη διαδρομή που έχει προσδορίσει η ΓΑΔΑ για τους διαδηλωτές.
Αρνήθηκε να αναγνωρίσει τις κόκκινες ζώνες που όρισε η κυβέρνηση και τα ένστολα τάγματα εφόδου της Αστυνομίας.
Δέν έφτασε όμως η άγρια επίθεση με γκλόπ, χημικά, κρότου λάμψης και οπλοβομβίδια που αντιμετώπισαν το μπλόκ της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χρειάστηκε άλλη μία ακόμη, ύπουλη αυτή τη φορά, επίθεση απο τους ένστολους χρυσαυγίτες της ομάδας ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ, για να χτυπήσουν, να τρομοκρατήσουν και να συλλάβουν πρωτοπόρους αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος και της Ε.Α.Α.Κ.
Παρά την οργανωμένη αντίδραση, τη συλλογική αντίσταση και το θάρρος των διαδηλωτών, κατάφεραν να συλλάβουν τουλάχιστον 10 διαδηλωτές, οι οποίοι ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι μετά απο μαζική κινητοποίηση έξω απο τη ΓΑΔΑ.
Τέσσερις απο αυτούς παραπέμπονται με σοβαρές κατηγορίες, μεταξύ αυτών και ένας μαθητής.
Την ίδια στιγμή  οι τηλεσχολιαστές «θυμήθηκαν» την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να πουν ότι προκάλεσε επεισόδια. Τι κι αν οι εικόνες που μετέδιδαν έδειχναν την άγρια επίθεση της αστυνομίας;
Τα συστημικά ΜΜΕ, ταγμένα στην υπεράσπιση της συγκυβέρνησης των Μνημονίων, έχουν πάρει διαζύγιο με την αλήθεια.
Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων σήμερα και των δημόσιων συναθροίσεων αύριο ανεξάρτητα απο τους λόγους που κάθε φορά επικαλούνται οι αρχές και οι υπουργοί, δέν είναι προληπτικό μέτρο, είναι μέτρο καταστολής που αναιρεί στοιχειώδεις δημοκρατικές αρχές και κατακτήσεις που με αίμα και θυσίες έχουν επιβληθεί στις κυβερνήσεις.
Αυτό θέλησε να υπερασπιστεί η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και αυτό θα έπρεπε να κάνουν όλα τα κόμματα και οι φορείς της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος μέχρι να αρθεί η απαγόρευση και να πάρουν πίσω τα διατάγματα κατοχικής έμπνευσης και χουντικής προέλευσης που εξέδωσε η ΓΑΔΑ.
Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και οι νέοι τίποτε καλό δέν έχουν να περιμένουν απο τις συνεδριάσεις των υπουργών και των αρχηγών της Ε.Ε.
Ότι εκταμιεύουν απο την μία,είναι για να καλυφθούν απο την άλλη, οι δόσεις των δανείων που υπέγραψαν. Κάθε δόση είναι και ένα καρφί στα δικαιώματα, τα εισοδήματα, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές και τον έλεγχο του δημόσιου πλούτου της χώρας.

Ο μόνος δρόμος που μπορεί να γίνει ελπίδα για την κοινωνική πλειοψηφία, είναι αυτός που έρχεται σε ρήξη με την Ε.Ε την ευρωζώνη και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί.
Απαιτούμε την άμεση και χωρίς όρους απαλλαγή όλων των διωκόμενων αγωνιστών της χτεσινής διαδήλωσης, που χωρίς καμία αιτία συνέλαβαν τα καθάρματα της ΔΙΑΣ, όταν έριξαν τις μηχανές τους πάνω στο μπλόκ που ειρηνικά αποχωρούσε απο την οδό Ασκληπιού.
Καμία απαγόρευση δέ θα μας τρομοκρατήσει, όσους φραγμούς κι αν βάλετε, όση καταστολή και άν εφαρμόσετε στους αγωνιστές του εργατικού και φοιτητικού κινήματος.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12μμ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ.
 Η τρομοκρατία δεν πέρασε
Οι διαδηλώσεις  εγιναν  κανονικά μμε χιλιάδες εργαζομένων
Για άλλη μια φορά, η άθλια κυβέρνηση επιχειρεί να βγάλει στη παρανομία τη λαϊκή οργή και αντίθεση στο σφαγείο κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις ενάντια στη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ. 
Μια μόλις ημέρα μετά την ψήφιση μιας σειράς καταστροφικών μέτρων για τους εργαζόμενους, επιδιώκουν να καλλιεργήσουν το αναγκαίο για την επιβολή τους κλίμα τρομοκρατίας.
Δεν τρομάζουμε, δεν υπακούμε, όλοι  στις διαδηλώσεις για την ανατροπή των μέτρων, της κυβέρνησης και της λυκοσυμμαχίας ΕΕ-ΔΝΤ .
Η μαζική παρουσία λαού και νεολαίας έσπασε την απαγόρευση!
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει!
Συγκέντρωση ενάντια στη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.