Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Η κυβερνητική βία δεν θα σταματήσει την αντιΕΕ-αντικυβερνητική διαδήλωση Να απελευθερωθεί άμεσα ο Π. Αντωνόπουλος

Η   κυβερνητική βία δεν θα σταματήσει την αντιΕΕ-αντικυβερνητική διαδήλωση Να

απελευθερωθεί άμεσα ο Π. Αντωνόπουλος*

Με προκλητική κατασταλτική βία των ΜΑΤ η κυβέρνηση *διέκοψε και διέλυσε
ακόμα και τη συνέντευξη Τύπου,* που έδινε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες αριστερές
οργανώσεις στα Προπύλαια, στις 5:30 μ.μ.

Ογκώδεις αστυνομικές δυνάμεις *απώθησαν με τη βία* τους αγωνιστές της
ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το χώρο των Προπυλαίων προς την Ομόνοια, όπου ήδη
πραγματοποιούν προσυγκέντρωση εκατοντάδες διαδηλωτές.

Οι αστυνομικές ορδές *συνέλαβαν και έχουν με χειροπέδες *στο χώρο των
Προπυλαίων τον *Παύλο Αντωνόπουλο*, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της
ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

*Απαιτούμε *την άμεση απελευθέρωσή του!

*Όλοι στο δρόμο*, όλοι στην αντικυβερνητική αντιΕΕ διαδήλωση.

*Δεν υποχωρούμε - δεν υποτασσόμαστε*

*Αγώνας - ρήξη - ανατροπή*

*Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!  *
ΑΝΤΑΡΣΥΑ


πριν από λίγο συμφωνα με ανταπόκριση από την Ομόνοια!!

 "Απτόητοι οι διαδηλωτές στην Ομόνοια -
σύλληψη του Π. Αντωνόπουλου, με προπηλακισμό συνδικαλιστών

Μαζικοποιείται η συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων αριστερών οργανώσεων στην Ομόνοια, με πλήθος διαδηλωτών να αψηφούν την απαγόρευση και παρά τα τεράστια εμπόδια να έχουν φτάσει δίπλα στην απαγορευμένη ζώνη, απαιτώντας να εκφράσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα στη διαδήλωση.
Πανό και σημαίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ ήρθαν και αγωνιστές της Λαϊκής Αντίστασης - Αντιιμπεριαλιστική Αριστερή Συνεργασία με το πανό τους.
Οι συγκεντρωμένοι απαιτούν να γίνει η προγραμματισμένη πορεία και βρίσκονται αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στο ύψος των Χαυτείων.
Λίγο μετά τις 6 μ.μ. και παρά τις διαμαρτυρίες αντιπροσωπειών και συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ, της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ και άλλων συνδικάτων «απήχθη» από την αστυνομία ο συνδικαλιστής - μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Π. Αντωνόπουλος. Για να γίνει κατορθωτή η σύλληψή του ασκήθηκε έντονη αστυνομική βία κατά συνδικαλιστών (Γρ. Καλομοίρης, Κ. Τουλγαρίδης κ.ά.) και της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Αφρ. Σταμπουλή"

νεότερα θα έχουμε αργότερα το βράδι!

Επίκαιρο όσο ποτέ το μάθημα αγώνα και ζωής του Νίκου Τεμπονέρα

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  
antarsyalarisas.blogspot.com
8/1/2014 
Επίκαιρο όσο ποτέ το μάθημα αγώνα και ζωής του Νίκου Τεμπονέρα
Περάσαν 23 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή και μέλους του ΕΑΜ Νίκου Τεμπονέρα, στις 8 Γενάρη 1991 και το μάθημα αγώνα και ζωής που μας παρέδωσε είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Σήμερα που κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ βυθίζουν στο κοινωνικό σκοτάδι το λαό και τους εργαζόμενους αυτή της χώρας χτυπώντας δικαιώματα, κατακτήσεις και ελευθερίες, η αγωνιστική στάση του Ν. Τεμπονέρα, είναι οδηγός. Η μαχητική στάση αλληλεγγύης που έδειξε υπερασπιζόμενος τους μαθητές και τις καταλήψεις τους, τον αγώνα ενάντια αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κοντογιαννόπουλου-Μητσοτάκη, ήταν αγώνας για  το μέλλον του κόσμου της δουλειάς και της κοινωνίας. Η νίκη που ήρθε με την απόσυρση του νομοσχεδίου και το φωτεινό παράδειγμα του Ν. Τεμπονέρα είναι παντοτινές παρακαταθήκες για όποιον αγωνίζεται.
Η ηθική και πολιτική ευθύνη της δολοφονίας θα βαραίνει πάντα τη ΝΔ και τη Δεξιά που κυβερνούσε τότε και οργάνωσε με τον κρατικό και κομματικό μηχανισμό την εκστρατεία βίαιης ανακατάληψης των σχολείων. Η οργάνωση της δολοφονίας ήταν έργο των στελεχών της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ με άμεσο αυτουργό το πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πάτρας Γιάννη Καλαμπόκα. Ο τότε υπουργός Παιδείας Κοντογιαννόπουλος, από τους επιτελείς του Μητσοτάκη και τους υπεύθυνους για το όργιο βίας ενάντια στην ξεσηκωμένη νεολαία, έγινε βουλευτής και υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ. Ο ακροδεξιός δικηγόρος του δολοφόνου Καλαμπόκα, Αρβανίτης, είναι σήμερα βουλευτής της φασιστικής Χρυσής Αυγής. Το σάπιο πολιτικό σκηνικό των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μαζί με το ακροδεξιό παρακράτος που είναι παντοτινό του δεκανίκι, ποτέ δε συγχώρεσαν το λαό για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα που κατέκτησε στη Μεταπολίτευση και στάθηκαν εχθρικοί σε όλους τους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες. Η πολιτική ευθύνη και ενοχή δε σβήνει και δεν ξεχνιέται όσο ο λαός παλεύει και αγωνίζεται.
Σήμερα 23 χρόνια μετά, ο Νίκος Τεμπονέρας ζει και μας οδηγεί στους αγώνες ενάντια στη φτώχεια, την πείνα και την εξαθλίωση, ενάντια στο σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό κυβέρνησης-ΕΕ, στην πάλη για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στη συγκέντρωση-διαδήλωση τιμής στο Ν. Τεμπονέρα και αγώνα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που καλούν ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, συνδικάτα και μαζικοί φορείς την Πέμπτη 9 Γενάρη, 6μμ, στην Πάτρα στο σχολικό συγκρότημα «Τεμπονέρα», στο Βουδ (Ψηλά Αλώνια).