Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

μοντέρνα αφίσσα από την Τοπική επιτροπή Περιστερίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μαθήματα απ’ την Κίνα... Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέλνει περήφανο χαιρετισμό στο κινέζικο προλεταριάτο

            
Μαθήματα απ’ την Κίνα... Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέλνει περήφανο χαιρετισμό στο κινέζικο προλεταριάτο
«Αν η μισή μας η καρδιά βρίσκεται εδώ πέρα, η άλλη μισή στη Γκουαντόνγκ βρίσκεται». Αυτές τις μέρες που πολλές δεκάδες χιλιάδες εργάτες και εργάτριες βρίσκονται σε μαχητική απεργία στο εργοστάσιο υποδημάτων Γιουέ Γιουέν, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέλνει περήφανο χαιρετισμό και μήνυμα εργατικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης.
Για την αστική τάξη του δυτικού καπιταλισμού, τα κοράκια της ΕΕ και του ΔΝΤ και τη ντόπια μνημονιακή ολιγαρχία περισσεύουν οι αναφορές στην ασιατική τίγρη ως πρότυπο ανάπτυξης. Γι’ αυτούς «κινεζοποίηση» σημαίνει διαρκής λιτότητα, φτώχεια, ανεργία κι εργασιακά κάτεργα. Αυτή είναι η υγιής επιχειρηματικότητα και τα σαξές στόρυ του καπιταλισμού σε ανατολή και δύση.
Για μας που δε μετράμε την ανάπτυξη με στατιστικές γεωπολιτικής κούρσας και καπιταλιστικής κερδοφορίας, αλλά με τους όρους ζωής της εργαζόμενης πλειοψηφίας, η αληθινή ασιατική τίγρη είναι το προλεταριάτο. Πίσω από τα σχεδόν 320 εκατομμύρια ζευγάρια παπούτσια κάθε γνωστής δυτικής μάρκας και τα έσοδα 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους κατόχους των εργοστασίων Γιουέ Γιουέν κρύβονται απλήρωτα ωράρια, αυταρχισμός, εργατικά ατυχήματα και κομμένες κοινωνικές παροχές.
Αυτοί που σπείραν τη φτώχεια υποτιμώντας το προλεταριάτο, τώρα θερίζουν την οργή του. Στην Κίνα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών και των εσωτερικών συνόρων, όπου οι «λαθρομετανάστες» είναι ομοεθνείς που κινούνται από χωριά στις πόλεις ψάχνοντας εργασία, ενωμένο το προλεταριάτο αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ανεξάντλητη δύναμη της οργάνωσης και της πάλης. Πάντα επίκαιρο το κάλεσμα, προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε! Νίκη στην απεργία!


Τέσσερα χρόνια κοινωνικής καταστροφής από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Τρόικα


Tέσσερα χρόνια κλείνουν σήμερα από την ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου στο Καστελόριζο για την προσφυγή στο «μηχανισμό στήριξης» και την υπαγωγή της χώρας μας σε καθεστώς μνημονίου!  
Τέσσερα χρόνια κόλασης για τους εργαζόμενους και το λαό. Μιας κόλασης που μεθοδεύτηκε συστηματικά από την κυβέρνηση Παπανδρέου για να μην κινδυνεύσουν τα δάνεια των Γερμανών, Γάλλων και Ελλήνων τραπεζιτών. Για να σωθεί η ευρωζώνη και η ίδια η ΕΕ. Για να αβγατίσουν τα κέρδη των επιχειρηματιών - αφεντικών τους,  πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας.
Για αυτό οι άθλιες κυβερνήσεις Παπαντρέου, Παπαδήμου, και Σαμαρά-Βενιζέλου βύθισαν στα σκοτάδια το λαό. 
Τέσσερα χρόνια αγώνων. Απεργιών, πλατειών, διαδηλώσεων εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, καταλήψεων, συγκρούσεων με τις δυνάμεις καταστολής. Και συνεχίζουμε!
Ξέρουμε πόσο παραμύθια είναι τα κυβερνητικά λεγόμενα ότι «ξεπεράσαμε  την κρίση» και έρχεται «έξοδο από το μνημόνιο», την ίδια ώρα που ετοιμάζονται να ψηφίσουν ένα νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ένα νέο μνημόνιο! Πίσω από τα παραμύθια για το «ψευδογενές πλεόνασμα» η πραγματικότητα λέει ότι βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, 175,1% για το 2013 από 148,3% το 2010 και το δημοσιονομικό έλλειμμα, 12,7% από 10,9% το 2010, ενώ ανάλογα είναι τα καταστροφικά αποτελέσματα της Τρόικα όπου πάτησε το πόδι της, σε Κύπρο, Ιρλανδία κ.α.
Θα συνεχίσουμε μέχρι να πετάξουμε πάνω από τις πλάτες μας τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο. Τα κοράκια της τρόικας, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Όλο αυτόν τον εσμό των επιχειρηματιών, «επενδυτών», εργολάβων και άλλων αρπακτικών, που μέσα στην απόλυτη υπεροψία τους κλέβουν πιο πολύ από ποτέ, βιάζουν την φύση πιο πολύ από ποτέ, επιδεικνύουν την εξουσία τους πιο ξεδιάντροπα από ποτέ.
Αλλά θα γυρίσει ο τροχός... Με όπλο μια άλλη Αριστερά και ένα κίνημα ανατροπής, θα διώξουμε με τους αγώνες μας όλα αυτά τα τέρατα, να ανασάνει ο λαός, να ανοίξουμε τον δρόμο για μια άλλη κοινωνία.
 ΑΝΤΑΡΣΥΑ