Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ - ΟΥΤΕ ΩΡΑ ΧΑΜΕΝΗ

Η μάχη για την έκβαση του δημοψηφίσματος διαρκώς οξύνεται. Για τις δυνάμεις του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ η σύγκρουση παίρνει πολεμικό χαρακτήρα. Εκβιάζουν ανοιχτά τον ελληνικό λαό, προχωρούν σε στάση πληρωμών, η εργοδοτική τρομοκρατία είναι στο απόγειο. Θέλουν να υφαρπάξουν ένα ΝΑΙ, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την αντεργατική και αντιλαϊκή λαίλαπα. Για να επιβάλλουν το σκοτάδι ενός διαρκούς μνημονίου.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την απόφαση της ΚΣΕ πήρε καθαρή θέση: Παλεύουμε στο δημοψήφισμα να νικήσει ένα μεγάλο και περήφανο ΟΧΙ που για εμάς σημαίνει: ΟΧΙ στην ληστοσυμμορία των δανειστών και στα τσιράκια τους. ΟΧΙ στην ΕΕ και την ευρωζώνη. Όχι στη μνημονιακή πρόταση υποταγής των 47 σελίδων της κυβέρνησης. Πιστεύουμε ότι η δυναμική της σύγκρουσης θα είναι τέτοια που θα ξεπεράσει κάθε σχέδιο ενσωμάτωσης του ΟΧΙ σε μια νέα διαπραγμάτευση με τους δυνάστες μας, θα τροφοδοτήσει μια νέα λαϊκή αυτοπεποίθηση, θα είναι ένα ΟΧΙ που θα εμπεριέχει μέσα του το ΝΑΙ της νίκης των αγώνων μας, το ΝΑΙ σε ένα άλλο δρόμο, χωρίς ευρώ και ΕΕ, χωρίς χρέος και μνημόνια, το δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.
Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τις επόμενες μέρες θα ανοιχτούν  πλατιά στους εργαζόμενους και την νεολαία. Σε κάθε γειτονιά και τόπο δουλειάς, θα πάρει πάνω της την μάχη του όχι  και να την σφραγίσει την αντιπαράθεση για το ΟΧΙ μέχρι την Κυριακή αλλά και τη δυναμική που ανοίγει για τη συνέχεια.
Όταν ο αντίπαλος βάζει μπροστά το θέμα μέσα ή έξω από την ΕΕ, όταν βάζει στην πρώτη γραμμή όλο του το οπλοστάσιο τότε μόνο ένα καθαρό  αντιΕΕ στίγμα, μόνο η προβολή του αντικαπιταλιστικού προγράμματος, μόνο η απαίτηση το ΟΧΙ να σημαίνει όχι σε όλα τα μνημόνια μπορεί να ανοίξει δρόμους νίκης και να συνεγείρει συνολικά τον λαό για μάχη.
Ο λαϊκός κόσμος που βλέπει το δημοψήφισμα σαν ευκαιρία να αλλάξει σελίδα είναι οργισμένος με την κλιμάκωση των εκβιασμών, θέλει απαντήσεις πέρα από όσα ψελίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζει την απαράδεκτη στάση συστημικης σταθερότητας που έχει το ΚΚΕ. Θέλει να βγάλει τη θηλιά των μνημονίων από το λαιμό του για πάντα.  
Με αυτόν τον γενικό προσανατολισμό συγκεκριμένα παρεμβαίνουμε στη μάχη:

1. Με όπλο την αφίσα και την προκήρυξη παρεμβαίνουμε παντού. Οργανώνουμε την εξόρμησή μας στο λαό , τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Δίνουμε την πολιτική μάχη υπέρ ενός χρωματισμένου από την πολιτική μας πρόταση ΟΧΙ. Με μαζική συζήτηση και οργάνωση της δράσης μας σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με συγκέντρωση των συνδρομών μας και οικονομικής ενίσχυσης από μέλη και φίλους για να αντιμετωπίσουμε τα έξοδα της πολιτικής μας καμπάνιας. 
2. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο πλαίσιο της μάχης για το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και με το δικό της πλαίσιο για συνολική ρήξη με χρέος, ευρώ, ΕΕ και για πάλι ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια παρενέβη  στη συγκέντρωση της 29/6 στο Σύνταγμα. Παράλληλα, σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα παρεμβαίνουμε, προπαγανδίζουμε, αφισοκολλούμε, δίνουμε τη μάχη για το ΌΧΙ της ρήξης και της ανατροπής.
3.  Παίρνουμε πρωτοβουλίες για το θέμα των τραπεζών. Διεκδικούμε την ικανοποίηση των αναγκών επιβίωσης των λαϊκών στρωμάτων, την πληρωμή μισθών και συντάξεων και την προστασία των  καταθέσεών τους, πράγμα που επιβάλλει την εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο σαν το μόνο δρόμο που μπορεί να εξασφαλίσει ότι, μπαίνει χέρι στις προσπάθειες φυγάδευσης κεφαλαίων κλπ, και από αυτή την άποψη είμαστε αντίθετοι στην στάση της κυβέρνησης στο θέμα αυτό. Εκδίδουμε ανακοινώσεις, παρεμβαίνουμε στον κόσμο.
4. Παίρνει πρωτοβουλίες κεντρικές και τοπικές για να συσπειρώσει όσες δυνάμεις συμφωνούν με το αναγκαίο πλαίσιο που έχει διατυπώσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που απαντά στο ερωτηματικό και στη συζήτηση του κόσμου για την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος.
5.  Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όσες δυνάμεις συσπειρώνονται στη μάχη για τη νίκη του ΟΧΙ με το τριπλό περιεχόμενο της παρέμβασής μας θα δώσουν συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 2/7.  
6. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα   πάρει μέρος σε συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 2/7 στα Προπύλαια στις 7.00 μμ και πορεία σε Βουλή – γραφεία ΕΕ. Καλεί κάθε δύναμη, κάθε αγωνιστή που συμφωνεί στο αναγκαίο αυτό πλαίσιο να οργανώσουν από κοινού αυτή την συγκέντρωση.
7. Θα εκδοθεί κοινή ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ και θα υπάρξει συντονισμός στο παραπάνω πλαίσιο ενεργειών
8.  Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συντονισμό. Με δημιουργικότητα και πρωτοβουλία τις λίγες μέρες μέχρι το δημοψήφισμα δίνουμε τη μάχη για τη νίκη.  

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ