Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Ενάντια στους εκβιαστές ΕΕ - ΔΝΤ: Απεργιακός ξεσηκωμός για την ανατροπή της επίθεσης. Έξοδος εδώ και τώρα από Ε.Ε. - Διαγραφή του χρέους!


 
Μετά το "αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων" και την απόφαση των "Θεσμών" να μη γίνει το έκτακτο Eurogroup της Πέμπτης, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι ύστερα από κάθε συμβιβαστική υποχώρηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι εκβιαστές «εταίροι-δανειστές» ζητούν ακόμα περισσότερα.
Μπορεί ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του, προκειμένου να κλείσει η «αξιολόγηση» και να πάρουν μία υπόσχεση για το άνοιγμα της συζήτησης για "διευκολύνσεις στην πληρωμή του χρέους", να στέλνουν στη Βουλή νομοσχέδιο - σφαγείο που συνδυάζει το Ασφαλιστικό με το Φορολογικό για να πετσοκόψουν ακόμα περισσότερο μισθούς και συντάξεις, να στήνουν ολόκληρη φιέστα στου Μαξίμου για να προβάλουν ότι πουλάνε το λιμάνι του Πειραιά στην Cosco και πως συμμορφώνονται με το πρόγραμμα «μεταρρυθμίσεων», να έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα - φυλακή των προσφύγων προς χάρη της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, αλλά οι "θεσμοί" στέλνουν ένα ακόμα τελεσίγραφο με έξτρα περικοπές στις δημόσιες δαπάνες ίσες με το 2% του ΑΕΠ. Οι δανειστές σ’ αυτή τους την απαίτηση έχουν επιχείρημα από τη συμφωνία του καλοκαιριού του 2015 όπου υπάρχει ρήτρα συνεχούς αναπροσαρμογής των οικονομικών στόχων και των ανάλογων μέτρων προκειμένου να πιαστεί ο στόχος του δημοσιονομικού πλεονάσματος. Μια συμφωνία που είχε υπερψηφίσει η κυβέρνηση και όλο το μνημονιακό μπλοκ.
Πριν στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή του, το τρίτο μνημόνιο αποδεικνύεται και αυτό "ανεπαρκές" και πρέπει να κάνουμε ξανά θυσίες στη μαύρη τρύπα του χρέους και των τραπεζών.
Από τότε που ξεκίνησαν τα μνημόνια, το σλόγκαν «οι θυσίες πιάνουν τόπο» ήταν, και εξακολουθεί να είναι, το κοινό ψέμα όλων των κυβερνήσεων. 
Αλλά τα ψέματα τελειώνουν. Το 2015 η Ελλάδα πλήρωσε 22 δισ. ευρώ για τόκους και δόσεις και για να ανταποκριθεί σ' αυτές τις πληρωμές ο Τσίπρας μας έβαλε στο τρίτο μνημόνιο. Μπροστά μας είναι 16,5 δισ. το 2019 και 33 δισ. το 2022. 
Χωρίς ρήξη με τους εκβιαστές-δανειστές, το ΔΝΤ, την ΕΕ και τους τραπεζίτες, ντόπιους και διεθνείς, η μαύρη τρύπα του χρέους θα "καταπίνει" όλες τις θυσίες. 
Απεργιακός ξεσηκωμός τώρα! Η μάχη για να μην περάσει το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό πρέπει να είναι η αφετηρία αντεπίθεσης του εργατικού κινήματος ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης, για την ανατροπή της πολιτικής της με τη δύναμη των εργατικών αγώνων.  
Η κυβέρνηση αισθάνεται την απειλή του απεργιακού κινήματος και "παίζει κρυφτό".  Βάζει το νομοσχέδιο στις επιτροπές της Βουλής μέσα στις μέρες του Πάσχα και παίζει με τις ημερομηνίες ψηφοφορίας στην Ολομέλεια. Οι γραφειοκρατικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά και το ΠΑΜΕ, την διευκολύνουν με τη στάση τους να ορίσουν την ημερομηνία της 48ωρης πανεργατικής απεργίας που έχουνε υποσχεθεί, όταν το νομοσχέδιο θα φτάσει στην Ολομέλεια. 
Πανεργατική απεργία για να αποτρέψουμε την ψήφιση του νομοσχέδιου και όλων των έκτακτων μέτρων.
Ρήξη με την ΕΕ και το ΔΝΤ και διαγραφή του χρέους. Ο δρόμος των συμβιβασμών και της διαπραγμάτευσης έχει αποτύχει, εμπρός να βαδίσουμε στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ