Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Πόσα ακόμη Φαρμακονήσια χρειάζονται για να καταλάβεις ότι η ΕΕ δολοφονεί μέσα κι έξω από τα σύνορά της;



Η τραγωδία που εξελίσσεται στο Φαρμακονήσι, με 34 πρόσφυγες νεκρούς, εκ των οποίων 4 βρέφη και 11 μικρά παιδιά, -και οι αντίστοιχες τραγωδίες σε όλη τη Μεσόγειο- δεν είναι παρά ένα συνεχιζόμενο έγκλημα της ρατσιστικής ΕΕ που μετατρέπει την Ευρώπη σε φρούριο απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι εγκαταλείπουν μαζικά τις χώρες τους εξαιτίας των πολέμων που προκάλεσε η ίδια η «πολιτισμένη Δύση».
Όσο οι κυβερνήσεις της ΕΕ - και η δικιά μας μέσα σ' αυτές - εξακολουθούν την πολιτική των κλειστών συνόρων με την FRONTEX και τους φράχτες, όσο οι πρεσβείες των χωρών της ΕΕ στην Τουρκία δεν χορηγούν άσυλο στους πρόσφυγες και τους αφήνουν συνειδητά στην ασυδοσία των δουλεμπόρων, τόσο ο αριθμός των πνιγμένων προσφύγων και μεταναστών θα αυξάνεται καθημερινά στα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Η ρατσιστική πολιτική της ΕΕ τρέφεται με πνιγμένους μετανάστες και η ελληνική κυβέρνηση και ο επίτροπος "μας" Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι συνένοχοι. Αλήθεια, πόσους ακόμα νεκρούς πρόσφυγες ζητάνε οι κυβερνήσεις της ΕΕ ώστε να ανοίξουν τα σύνορα τους;

Την ίδια στιγμή, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει μονομερώς τη συνθήκη Σένγκεν, κλείνοντας τα σύνορά της για να μη δεχτεί άλλους πρόσφυγες! Προφανώς οι συνθήκες της ΕΕ υπάρχουν για να καταργούνται μονομερώς όταν αυτό βολεύει τους ισχυρούς της ΕΕ κι όταν είναι να προκαλέσουν κι άλλους νεκρούς. Τι άλλο χρειάζεται για να καταλάβουμε ότι η δημοκρατία, τα δικαιώματα και ο ανθρωπισμός έχουν καταργηθεί διά παντός στην ΕΕ των δολοφόνων;

Το απόγευμα του Σαββάτου χιλιάδες αγωνιστές διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες σε όλη την Ευρώπη, και μαζί τους και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Σύνταγμα, φωνάζοντας: «Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες - να σταματήσει η δολοφονική ρατσιστική πολιτική της ΕΕ».

Συνεχίζουμε την αντιρατσιστική πάλη και την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και σας καλούμε όλες και όλους στη σημερινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της εκλογικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ανένταχτοι-ες αγωνιστές-στριες της Αριστεράς, στις 7 μμ στα Προπύλαια, που θα μετατραπεί σε πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να διεκδικήσουμε:

- Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες στη χώρα μας, άσυλο, στέγη και χαρτιά σε όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες.
- Να διαλυθεί η FRONTEX και ο φράκτης του Έβρου, να καταργηθούν οι συνθήκες του Δουβλίνου και η συμφωνία Σένγκεν, να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και να εξασφαλιστεί μια ασφαλής διέλευση για τους πρόσφυγες που επιθυμούν να μεταβούν σε επιλεγμένο τόπο προορισμού εκτός Ελλάδος.
- Να σταματήσουν τώρα όλες οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Καμιά συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτές, έξοδος από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Σχόλιο του γραφείου τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη φορολογική επιδρομή

Σχόλιο του γραφείου τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη φορολογική επιδρομή
Με εφόδους στα σπίτια και κατασχέσεις «εξπρές» πιέζει η τρόικα, στα πλαίσια της υλοποίησης των 101(!) δράσεων που καλείται να υλοποιήσει η Γενική Γραμματεία Εσόδων στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου. Η φοροεπιδρομή δεν θα γίνεται πια μόνο μέσω των εκκαθαριστικών της εφορίας αλλά και κυριολεκτικά, αφού σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται θα πρέπει να ελέγχονται ακόμα και τα σπίτια των φορολογούμενων για πίνακες, τιμαλφή, ακόμα και για χρήματα κρυμμένα κάτω από τα στρώματα! Ταυτόχρονα τον Οκτώβριο, όλοι οι φορολογούμενοι θα πάρουν ειδοποιητήριο από το Υπουργείο Οικονομικών με ταυτόχρονη ανακοίνωση των αναγκαστικών μέτρων που θα παίρνονται για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα οφέλη, ενώ απειλούν ακόμα και με επιτόπου κατασχέσεις κινητών αξιών!
Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές, με βάση το τρίτο μνημόνιο θα εφαρμόσει ακόμα πιο σκληρή φορολογική πολιτική, με θύματά της για μια ακόμα φορά τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ την ίδια στιγμή θα υπάρχουν προκλητικές φοροαπαλλαγές προς το κεφάλαιο. Η οικονομική ολιγαρχία έχει δεμένο το γαϊδαρό της με τις οφσόρ και τις καταθέσεις στις ελβετικές και άλλες τράπεζες, όπως δείχνουν οι λίστες τύπου Λαγκάρντ. Οι ήδη εξουθενωμένοι από τα χαράτσια, τον ΕΝΦΙΑ, την αύξηση της φορολογίας των προηγούμενων χρόνων εργαζόμενοι, θα κληθούν να παραδώσουν στην κυριολεξία «γη και ύδωρ» στο όνομα της «καταπολέμησης της φοροδιαφυγής», προς όφελος των τραπεζών και του κεφαλαίου.
Μπροστά σε αυτό το γιουρούσι που ετοιμάζει η μνημονιακή συναίνεση για να αρπάξει και την τελευταία δεκάρα, είναι αναγκαία η οργάνωση της λαϊκής αντίστασης και αλληλεγγύης. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει για μια ακόμα φορά ότι ο μόνος δρόμος για την κατάργηση της δυσβάσταχτης φορολογίας των εργαζομένων είναι ο δρόμος της εξόδου από την ευρωζώνη και την ΕΕ, η παύση πληρωμών, η μη αναγνώριση και η διαγραφή του χρέους, η εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.