Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Νίκη στους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ!


Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων χαιρετίζει τους αγώνες των εργαζομένων στο Μετρό και τις συγκοινωνίες. Ο Αγώνας τους είναι και δικός μας. 
Είναι αγώνας:
 -ενάντια στις μειώσεις μισθών, την λιτότητα και την φτώχια σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
- για την υπεράσπιση του δικαιώματος στις συλλογικές συμβάσεις, που θέλουν να τις καταργήσουν αφήνοντας τους εργαζόμενους ολοκληρωτικά αδύναμους απέναντι στην εργοδοσία.
- για την υπεράσπιση φτηνών ποιοτικών συγκοινωνιών και συνολικά των δημόσιων αγαθών, που ξεπουλιούνται βάναυσα και εμπορευματοποιούνται.
- για την υπεράσπιση στο δικαίωμα στον αγώνα, ενάντια στον κυβερνητικό-κρατικό αυταρχισμό, τα ίδια τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.
Η τρικομματική κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τον «κοινωνικό αυτοματισμό» προσπαθεί να στρέψει την πλειοψηφία των εργαζόμενων ενάντια στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών. Δείχνει για μια ακόμα φορά με την κήρυξη της απεργίας σε παράνομη ότι μια κυβέρνηση ολοκληρωτική απέναντι στον εχθρό λαό και τους αγώνες του. Τη πρακτική αυτή την ξέρουμε, την αναγνωρίζουμε και την απορρίπτουμε.
Απέναντι στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης—τρόικας- επιχειρηματιών, που θέλουν μέσα από τα τερατώδη μνημόνια να φορτώσουν το βάρος της δικής τους κρίσης στους εργαζόμενους συντρίβοντας κάθε δικαίωμά τους πρέπει να αντιτάξουμε τον ενιαίο αγώνα όλων των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.
Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα (απειλές, δικαστικές αποφάσεις, ψέμματα και συκοφαντίες των ΜΜΕ) προσπαθεί να σπάσει τον αγώνα. Αυτό τους καίει όχι η «ταλαιπωρία των επιβατών».
Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!
- Αλληλεγγύη στους απεργούς του Μετρό και όλων των συγκοινωνιών.
- Κοινός αγώνας όλων των εργαζόμενων για να ανατραπεί ο μνημονιακός εφιάλτης.
Ολοι στην συγκέντρωση συμπαράστασης, την Τετάρτη 23/1 στις 5 το απόγευμα στο ΜΕΤΡΟ (αμαξοστάσιο Σεπολίων) και στις άλλες ενέργειες και δράσεις αλληλεγγύης.
  • Κανένας Μόνος του!!! - Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!!!