Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Κάλεσμα για Πανεργατική Απεργία στις 17 Δεκέμβρη

και παρέμβαση ταξικών δυνάμεων για ανατροπή της επίθεσης

Δύο μήνες από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή κλιμάκωση της επίθεσης, με το άνοιγμα όλης της αντεργατικής ατζέντας, με ταχύ ρυθμό και σε όλα τα μέτωπα Προϋπολογισμός λιτότητας, νέα σκληρή επίθεση στο Ασφαλιστικό, αντιδραστικές τομές στην εκπαίδευση, μπαράζ νέων ιδιωτικοποιήσεων και αποδοχή των παλιότερων, γενίκευση της «ελαστασφάλειας», σκληρή φορολογία για τους φτωχούς. Αστυνομική βία, καταστολή και προληπτικές «προσαγωγές» στις μεγάλες κινητοποιήσεις 6-7 και 8 Δεκέμβρη μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων. Η επίθεση αυτή συμπίπτει με την συντονισμένη επιχείρηση κατατρομοκράτησης των λαϊκών μαζών από την Ε.Ε., το διεθνές κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις, από διεθνείς οργανισμούς και οικονομικά συμφέροντα, με τον «μπαμπούλα» περί χρεοκοπίας της χώρας, του δημόσιου ελλείμματος, και της πιο σκληρής επιτήρησης.

Μέσα σε αυτή τη συγκυρία, οι Εργατικές Κινήσεις- Παρεμβάσεις -Συσπειρώσεις παίρνουν πρωτοβουλίες για την οργάνωση της πάλης, - με πρώτο σταθμό την απεργία στις 17 Δεκέμβρη- από σωματεία, συλλόγους και συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε αντιπαράθεση με την ανοιχτά προδοτική στάση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που αρνούνται οποιαδήποτε απεργιακή κινητοποίηση ακόμα και για τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, ενώ την ίδια στιγμή συμμετέχουν ενεργά στον δήθεν κοινωνικό «διάλογο» για τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα!

Γιατί η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες! Το απέδειξαν οι αγώνες των εργαζόμενων σε χώρους που μπόρεσαν να ακυρώσουν έστω προσωρινά αντεργατικά μέτρα. Σε αυτόν το δρόμο θα συνεχίσουμε, το δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα, της αγωνιστικής ενότητας των εργαζομένων, του αγωνιστικού συντονισμού των σωματείων, της ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος. Μέσα από διαδικασίες βάσης και επιτροπές αγώνα να προσανατολιστούμε σε μαζικές κινητοποιήσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και οι αποφάσεις σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για απεργιακή κινητοποίηση στις 17/12, όχι βέβαια με το περιχαρακωμένο περιεχόμενο και την «από τα πάνω» απόφαση του ΠΑΜΕ, αλλά με συνελεύσεις, περιεχόμενο ανατροπής της επίθεσης και προσπάθειες ανεξάρτητου συντονισμού και συγκέντρωσης.

Μέχρι στιγμής, απόφαση για απεργία στις 17 Δεκέμβρη έχουν πάρει 10 πρωτοβάθμια σωματεία και 17 ΕΛΜΕ και διδασκαλικοί Σύλλογοι, ενώ πολλά ακόμα σωματεία (αλλά και ομοσπονδίες) έχουν συνελεύσεις και διαδικασίες τις επόμενες μέρες.

Ταυτόχρονα, πάνω από 230 συνδικαλιστές από το χώρο της αντικαπιταλιστικής και ριζοσπαστικής αριστεράς υπογράφουν κείμενο για την παρέμβαση στο εργατικό κίνημα.

Όλοι στην απεργιακή προσυγκέντρωση στις 10.00 π.μ. στην πλατεια Νομαρχίας της Λάρισας.

Εργατικές Κινήσεις- Παρεμβάσεις -Συσπειρώσεις Λάρισας
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Όλοι στην Απεργία 17 Δεκέμβρη! PDF Print E-mail
Sunday, 13 December 2009 14:04

Με πρόσχημα τη διόγκωση των ελλειμμάτων και στα πλαίσια των απαιτήσεων της ΟΝΕ μεθοδεύεται νέος γύρος λιτότητας και πραγματικής συρρίκνωσης του λαϊκού εισοδήματος με πάγωμα μισθών και συντάξεων και νέα φορομπηχτικά μέτρα. Την ίδια στιγμή εξαγγέλλεται προϋπολογισμός ακόμη μεγαλύτερων περικοπών των κοινωνικών δαπανών. Σύμμαχος της κυβέρνησης στην πολιτική λιτότητας είναι η στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που δεν παίρνουν απόφαση για καμιά κινητοποίηση και επί της ουσίας νομιμοποιούν την πολιτική της λιτότητας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την πρωτοβουλία των ίδιων των εργαζομένων για απεργιακή κινητοποίηση στις 17/12, ημέρα που ψηφίζεται ο προϋπολογισμός. Πρωτοβουλία ιδιαίτερα κομβική, για να μπορέσει το κίνημα να απαντήσει στην επαίσχυντη στάση της γραφειοκρατίας αλλά και για να δώσει διέξοδο στη διάθεση ευρύτερων κομματιών εργαζομένων να βγουν στο δρόμο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους συλλόγους και τις ομοσπονδίες, όλοι στην Απεργία. Όλοι στην απεργιακή προσυγκέντρωση στις 10.00 π.μ. στην πλατεια Νομαρχίας της Λάρισας.