Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Ιδια αντιλαική πολιτικη απο το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε ο Γ.Παπανδρέου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Ομιλία Παπανδρέου: ΠΑΣΟΚ... Στο ίδιο έργο θεατές PDF Print E-mail
Sunday, 13 September 2009 09:38

Τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής στην ουσία της υποσχέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ Παπανδρέου, κατά τη χτεσινή του ομιλία στη ΔΕΘ.

Το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών και η πρόταση του για έξοδο από την κρίση είναι δείγμα υποταγής με στα καπιταλιστικά συμφέροντα μακριά από τα αιτήματα των εργαζομένων και της νεολαίας που αναμετρήθηκαν με την ΝΔ με απεργίες , καταλήψεις και διαδηλώσεις. Ακόμη και οι υποσχέσεις για αυξήσεις γύρω στον πληθωρισμό σε αντιδιαστολή με τις μηδενικές αυξήσεις της ΝΔ , αντηχούν ως κοροϊδία στους εργαζόμενους που καλούνται να πληρώσουν την κρίση του κεφαλαίου, όπως πλήρωσαν την ανάπτυξη του.

Μιλάμε για 1% δηλαδή ούτε 1Ευρώ την ημέρα, την ίδια στιγμή που τα κέρδη των τραπεζών εκτινάχτηκαν μέσα στην κρίση. Για τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις υποσχέθηκε, φυσικά, να μην αυξήσει τη φορολογία τους…

Προσπάθησε να εμφανίσει ως προοδευτική μια βαθιά συντηρητική πολιτική που έχει ως κέντρο την επιχειρηματικότητα, την παράδοση δημόσιων οργανισμών και λειτουργιών στους ιδιώτες και το μεγάλο κεφάλαιο, τη συνέχιση της εξοντωτικής λιτότητας για τους εργαζόμενους, τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, την αντιασφαλιστική λαίλαπα, την πολιτική της Ε.Ε και του ΣΕΒ. Το λιγότερο, επιτελικό κράτος σημαίνει ιδιωτικοποιήσεις, λειτουργία των κρατικών οργανισμών με κριτήριο το κέρδος και όχι τις ανάγκες των εργαζομένων. Είναι φανερό ότι οι εργαζόμενοι, η νεολαία, δεν έχουν τίποτε να περιμένουν από τη εναλλαγή των δυο κομμάτων στην εξουσία. Το ποιος θα είναι διαχειριστής της αντεργατικής αστικής πολιτικής δεν ενδιαφέρει τους εργαζόμενους.

Στις 4 Οκτώβρη πρέπει με την ψήφο του να καταδικάσει και τους δυο επίδοξους διαχειριστές της ίδιας πολιτικής, να ενισχύσει την ανυπότακτη , αντικαπιταλιστική αριστερά, την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μόνο ένα ισχυρό κίνημα στηριγμένο στην αντικαπιταλιστική αριστερά μπορεί να αναγκάσει την όποια κυβέρνηση να υποχωρήσει, να πάρει πίσω τα αντεργατικά μέτρα, να επιβάλει κατακτήσεις Καμιά αναμονή, καμιά ανοχή σε κανένα διαχειριστή!!!

κομμένος απο ΚαρατζαφερηΛΑΟΣ

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έκοψε το νέο-ναζί Δημήτρη Ζαφειρόπουλο από τα ψηφοδέλτια!

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)
Τ.Θ. 60820, 15304 Γλυκά Νερά, Tηλ. 2103472259 Fax: 2106018760
email: office@greekhelsinki.gr ιστοσελίδα: http://cm.greekhelsinki.gr/


http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=3516