Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Μεταναστες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η επίθεση Κυβέρνησης - Ε.Ε. ενάντια στους μετανάστες, είναι επίθεση ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους!
Εργαζόμενοι κι εργαζόμενες,
Η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπολύει πραγματικό πογκρόμ, σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων που αναζητούν μια χαραμάδα ελπίδας και ζωής. Ηττήθηκε στις ευρωεκλογές και παίζει το χαρτί του ρατσισμού για να αποπροσανατολίσει την οργή και την αγανάκτηση που γεννάει η πολιτική της. Η πολιτική αυτή αποθρασύνει τους ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής
ΤΟ ΠΑΣΟΚ, που στήριξε ως κυβέρνηση την πολιτική της «Ευρώπης-Φρούριο», δεν συγκρούεται με αυτές τις επιλογές και επιλέγει στάση άθλιας συναίνεσης, απαιτώντας από την κυβέρνηση της ΝΔ να «επιδείξει μηδενική ανοχή στους λαθρομετανάστες».
Δεν θα αφήσουμε να γίνουν οι μετανάστες αποδιοπομπαίοι τράγοι – δεν θα αθωώσουμε την κυρίαρχη πολιτική!
Δεν θα αφήσουμε να γίνουν οι μετανάστες τα θύματα ληστρικής εκμετάλλευσης – εργάτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι!
Στο πρόσωπο των μεταναστών, οι εργοδότες, οι κυβερνήσεις, και η Ε.Ε. χτυπάνε και όλους εμάς. Θέλουν να διασπάσουν τους εργαζόμενους.
Δεν θα τους κάνουμε την χάρη!
Υπερασπίζουμε τους μετανάστες εργαζόμενους, γιατί αυτό είναι το ταξικό μας συμφέρον! Οι μετανάστες δεν είναι εδώ για τουρισμό. Πόλεμος, φτώχεια και δικτατορίες τους έχουν ξεριζώσει από τα σπίτια τους.
Μετανάστες γεννούν οι πόλεμοι του ΝΑΤΟ
Μετανάστες γεννά η σιωπηλή τρομοκρατία της φτώχειας
Μετανάστες και πρόσφυγες δημιουργούν οι δικτατορίες που στηρίζουν οι ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υπεύθυνη για το στοίβαγμα χιλιάδων ανθρώπων στην Ελλάδα
ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!
· Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες! Να μην περάσουν τα απάνθρωπα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ για στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι επιχειρήσεις-«σκούπες» και οι απελάσεις.
· Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να σπάσει ο φαύλος κύκλος παρανομία – εξαθλίωση – παρανομία. Να απλοποιηθεί και να διευρυνθεί χρονικά η απόκτηση άδειας παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα, χωρίς τα απαράδεκτα χαράτσια που βαρύνουν τους μετανάστες.
· Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Να φύγει από την αστυνομία η αρμοδιότητα εξέτασης των αιτημάτων ασύλου.
· Οι μετανάστες είναι κομμάτι της εργατικής τάξης! Ίση αμοιβή για ίση δουλειά. Όχι στη μαύρη ανασφάλιστη εργασία και στην τρομοκρατία του κεφαλαίου. Όχι άλλες Κούνεβες.
· Άνοιγμα των συνδικάτων στους μετανάστες, νόμιμους και «παράνομους», όπως και σε όλο τον κόσμο της ελαστικής εργασίας.
· Να καταργηθεί το απαράδεκτο Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ, ο Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ και η Συνθήκη Σένγκεν. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και δικαίωμα μετακίνησης στην ΕΕ σε όσους μετανάστες το επιθυμούν.
· Δικαίωμα επιλογής της ελληνικής ιθαγένειας, χωρίς απώλεια της ιθαγένειας της χώρας προέλευσης. Δικαίωμα ιθαγένειας σε όλα τα παιδία των μεταναστών τα οποία έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Πολιτικά δικαιώματα και δικαίωμα ψήφου.
· Κατοχύρωση όλων των κοινωνικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών δικαιωμάτων για όλους τους μετανάστες. Λατρευτικοί χώροι και κοιμητήρια. Βοήθεια στην εκπαίδευση, με τάξεις υποδοχής για μαθητές, τάξεις ελληνικών για τους ενήλικες και, προγράμματα εκμάθησης της μητρικής γλώσσας.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
Όσο υπάρχουν πόλεμοι, φτώχεια και καταπίεση, θα υπάρχουν αναγκαστικές μετακινήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη. Στις μέρες μας, η ληστρική εκμετάλλευση της φύσης και οι επικίνδυνες κλιματικές αλλαγές, προσθέτουν και τους περιβαλλοντικούς πρόσφυγες.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ντόπιοι και μετανάστες είναι κοινά και η λύση τους περνάει μέσα από τους κοινούς αγώνες μας. Οι διαιρέσεις ανάμεσα στους εργαζομένους μόνο τους καπιταλιστές συμφέρουν, καθώς τις αξιοποιούν για να επιβάλουν συνθήκες ακόμα μεγαλύτερης εκμετάλλευσης.
Εάν παλέψουμε ενάντια στην αδικία και την ανισότητα, εάν αγωνιστούμε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, εάν διεκδικήσουμε έναν κόσμο που να στηρίζεται στην αλληλεγγύη, την ειρηνική συνύπαρξη και την αρμονική συμβίωση με τη φύση, σε τελική ανάλυση εάν αμφισβητήσουμε την καπιταλιστική και ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα σταματήσουμε να βλέπουμε πεινασμένους και εξαθλιωμένους ανθρώπους να γεμίζουν πλατείες, λιμάνια και αποθήκες.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, η αντικαπιταλιστική επαναστατική αριστερά, προτείνει να επιλέξουμε αυτόν τον δρόμο. Της αδελφικής αλληλεγγύης, του κοινού ταξικού αγώνα με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ενάντια στους λαθρο-εργοδότες, τους δουλεμπόρους, τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Ενάντια σε αυτούς που κάνουν τους πολέμους και σκορπίζουν την φτώχεια και τη δυστυχία. Να αποκρούσουμε τη αντιμεταναστευτική και ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που εφαρμόζει πιστά τις πολιτικές της ΕΕ. Να απορρίψουμε την πολιτική της «μηδενικής ανοχής στους λαθρο-μετανάστες» της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Να πούμε όχι στις ποσοστώσεις που ζητάει το ακροδεξιό ΛΑΟΣ. Αυτές οι πολιτικές, αυτός ο «πολιτισμός» είναι που οδηγούν στις φρικαλεότητες όπως αυτές της Μανωλάδας πρόσφατα, με τον δημόσιο θρασύδειλο βασανισμό μεταναστών εργατών.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κοινότητες των μεταναστών, την Αριστερά και τα κινήματα, να δώσουμε ενωτικά την μάχη σε αυτόν τον δρόμο. Για να σταματήσουμε τα μέτρα της κυβέρνησης και την συναίνεση που δίνει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Για την ήττα της αντι-μεταναστευτικής πολιτικής. Για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, για άσυλο στους πρόσφυγες, για δικαίωμα επιλογής ελληνικής ιθαγένειας, για ελεύθερη μετακίνηση, για ίσα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.
Οι μετανάστες δεν είναι οι «άλλοι» που πρέπει να αγκαλιάσουμε. Είμαστε «εμείς», ένα κομμάτι μας, μιας προηγούμενης αλλά και πιθανά μιας επόμενης εποχής.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λάρισας
Μέτωπο της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής κομμουνιστικής Αριστεράς
και της ριζοσπαστικής οικολογίας