Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Μαρκογιαννάκης: σταυροφόρος του ρατσισμού και της καταστολής των μεταναστών


Thursday, 21 May 2009 16:27
Αστυνομικός που συμμετείχε στην πολυδιαφημισμένη επιχείρηση-σκούπα των κυρίων Παυλόπουλου και Μαρκογιαννάκη χθες στον Άγιο Παντελεήμονα προσέβαλε βάναυσα τη θρησκευτική πίστη μουσουλμάνου μετανάστη. Ομάδα αστυνομικών σταμάτησε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν άραβες μετανάστες. Ένας αστυνομικός βρήκε το Κοράνι κα άρχισε να βρίζει χυδαία με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς ενώ ΕΣΚΙΣΕ και ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΕ το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων!
Πρόκειται για ακραία προσβολή των θρησκευτικών πεποιθήσεων ανθρώπων που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των πολέμων και της ισλαμοφοβικής υστερίας που τους συνοδεύει και στην Ελλάδα. Φαίνεται ότι ο Παυλόπουλος και ο Μαρκογιαννάκης φτάσανε να προτρέπουν την ΕΛΑΣ να αναλάβει κυριολεκτική σταυροφορία κατά των μεταναστών.
Αυτό το επισόδειο έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την απροκάλυπτη προστασία της φασιστικής συγκέντρωσης στην Ομόνοια, που λίγο έλειψε να καταλήξει σε γενικό πογκρόμ εναντίον των μεταναστών που μένουν στο παλιό Εφετείο. Τώρα η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει το ρατσιστικό και κατασταλτικό της έργο συμμορφούμενη με τις υποδείξεις των δήθεν αγανακτισμένων κατοίκων, με επίδειξη ισχύος στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Η χθεσινή «σκούπα» στοίχισε για άλλη μία φορά αναίτιους τραυματισμού και συλλήψεις, καθώς και την τρομοκράτηση των μεταναστών, που όπως φαίνεται σε Ελλάδα και Ευρώπη θα κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης και θα βρίσκονται κάθε μέρα στο στόχαστρο της καταστολής. Η κυβέρνηση των δολοφόνων (δεν ξεχνάμε τις δολοφονίες όχι μόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και των Πακιστανών μεταναστών στο κολαστήριο της Π. Ράλλη) εκπέμπει πομπώδες μήνυμα ανταπόκρισης στις ρατσιστικές πιέσεις του ΛΑ.Ο.Σ., την ευρωπαϊκή αντιμεταναστευτική πολιτική του Σύμφωνου Σαρκοζί και μήνυμα τρομοκρατίας τους μετανάστες, εργαζόμενους και νεολαίους.
Καταγγέλλουμε και τη χθεσινή αστυνομική επιδρομή και τασσόμαστε αλληλέγγυοι στους οικονομικούς και πολιτικούς μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας και στην Ε.Ε. στον αγώνα για μία κοινωνία χωρίς ρατσισμό και εκμετάλλευση.