Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Οι τρομοκρατικές απαγορεύσεις δεν θα περάσουν!



Η χθεσινή απόφαση της ΓΑΔΑ για απαγόρευση όλων των διαδηλώσεων σε ένα μεγάλο κομμάτι του κέντρου της Αθήνας έρχεται να επιβεβαιώσει την απόφαση της κυβέρνησης να συντρίψει όχι μόνο τα δικαιώματα και τις ζωές των εργαζομένων, αλλά και να σαρώσει θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Η σημερινή απαγόρευση των διαδηλώσεων έρχεται δύο μήνες μετά από την απαγόρευση των διαδηλώσεων για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ και μετά τις de facto απαγορεύσεις από την αστυνομία και την αντιμετώπιση με χημικά και ξύλο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
 
Το καινούργιο είναι ότι πλέον η κυβέρνηση (μέσω της ΓΑΔΑ) δεν απαγορεύει μόνο πολιτικού χαρακτήρα διαδηλώσεις, αλλά και απεργιακές κινητοποιήσεις συνδικάτων, καθώς την Πέμπτη 06/03 έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις από τους σχολικούς φύλακες, την ΟΛΜΕ, την ΠΟΕ –ΟΤΑ, την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και από σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
 
Η απαγόρευση γίνεται στο όνομα της διατήρησης της δημόσιας τάξης την ημέρα της επίσκεψης του Γερμανού προέδρου Γιοαχίμ Γκάουκ, αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι παραπάνω από δήλωση υποταγής στην «προστάτιδα» δύναμη. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για απολύσεις στο δημόσιο, αλλά και έναν ακόμα γύρω επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζόμενων συνολικά. Γι’ αυτό και καταφεύγει στην προληπτική καταστολή και συστηματικά μεθοδεύει την κατάργηση θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, ώστε να προλαμβάνει οποιαδήποτε κινητοποίηση μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδια της. Στον κοινωνικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία, η καταστολή είναι αναγκαίο όπλο.
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει και τη σημερινή απαγόρευση, αλλά και όλη την μεθόδευση που έχει στόχο την τρομοκράτηση του μαζικού κινήματος και την κατάργηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι στην πράξη.  Καλεί όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της Αριστεράς να καταγγείλουν την πρωτοφανή ενέργεια και καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν στην πράξη στην απαγόρευση με τη συμμετοχή τους στις σημερινές κινητοποιήσεις. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον Κώδικα Μετανάστευσης


Η συνέχιση του ρατσιστικού κατήφορου των κυβερνήσεων με την άρνηση της νομιμοποίησης των μεταναστών, ακόμη και αυτούς που βρίσκονται μέχρι και εννέα χρόνια στη χώρα, επιβεβαιώνεται μέσα από το σχέδιο του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης που ψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπής της Βουλής.  Καμία πρόβλεψη για την επαναφορά στη νομιμότητα όλων αυτών, που υπό την πίεση της κρίσης ή των απρόθυμων να αναλάβουν τα ασφαλιστικά έξοδα εργοδοτών τους, δεν κατάφεραν να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής τους τα προηγούμενα χρόνια.
Το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης σε συμμόρφωση με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι όχι μόνο η μη νομιμοποίηση των νεοεισερχόμενων μεταναστών αλλά και η απονομιμοποίηση των επί πολλών ετών διαμενόντων μεταναστών στην Ελλάδα. Οι “νόμιμοι” να μετατραπούν σε “παράνομους”, να οδηγηθούν στα κέντρα κράτησης, στρατόπεδα συγκέντρωσης και να απελαθούν.
§       Απαιτούμε νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.
§       Να κλείσουν τα κέντρα κράτησης.
§       Να αποσυνδεθούν οι άδειες διαμονής από τα ένσημα και το εισόδημα.
§       Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά.
§       Πλήρη πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.
Απέναντι στην κρίση και στα αφεντικά, απέναντι στις πολιτικές της λιτότητας, των απολύσεων και του ρατσισμού, απέναντι στη βαρβαρότητα των ελληνικών κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ, ντόπιοι και μετανάστες εργάτες είμαστε ενωμένοι.
Δεν θα επιτρέψουμε τη μετατροπή των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους για τη χρεοκοπία των πολιτικών λιτότητας, πολιτικές που ανοίγουν το δρόμο στο νεοναζισμό στην Ευρώπη και στη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα.
Θα δώσουμε δυναμική απάντηση με τα αντιφασιστικά αντιρατσιστικά συλλαλητήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά στις 22 Μάρτη, παγκόσμια μέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ