Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Σκοταδισμός ,μεσαιωνας και στον πολιτισμό!!ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Καταγγελία για τους τραμπουκισμούς στο θέατρο «Χυτήριο»: οι εχθροί των λαϊκών αγώνων, εχθροί της ελευθερίας
Καταγγέλλουμε το όργιο τραμπουκισμού και σκοταδισμού της συγκέντρωσης μελών παραθρησκευτικών οργανώσεων και της Χρυσής Αυγής από το απόγευμα της Παρασκευής 12/10 έξω από το θέατρο «Χυτήριο», όπου ήταν προγραμματισμένη η παράσταση Corpus Christi. Είναι ολοφάνερο ότι τίποτα δε θα μπορούσαν να κάνουν οι τραμπούκοι, αν και σε αυτήν την περίπτωση δεν είχαν την ανοχή ―τουλάχιστον― της αστυνομίας, του υπουργού Δημόσιας Τάξης Δένδια και της κυβέρνησης.
Οι απόντες -γιατί ουσιαστικά είναι στην απέναντι όχθη- από τις μαχητικές κινητοποιήσεις του λαού ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ επιχείρησαν να επιβάλλουν την παρουσία τους με τα αίσχη έξω από το θέατρο. Όπως ακριβώς μετά τη μεγαλειώδη συμμετοχή στην απεργία στις 26/9 και τη μαχητική κινητοποίηση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, οργάνωσαν το θέατρο μιας δήθεν αντιπαράθεσης στη βουλή με το πολιτικό πτώμα του ΠΑΣΟΚ.
Δεν επιδιώκουν μόνο να προβληθούν σαν δήθεν σωτήρες που θα δράσουν αντί του οργανωμένου λαού. Στην πραγματικότητα κλιμακώνουν προς τον πραγματικό τους στόχο και σκοπό, αυτόν της φασιστικής κοινωνίας. Η όψιμη πρακτική της βίας και της λογοκρισίας με όρους χειρότερους και από την εποχή της χούντας το αποδεικνύει. Αυτοί που στον αγώνα των χαλυβουργών, στην ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας, στο κυνήγι των φτωχών μεταναστών και στην επίσκεψη Μέρκελ ήταν με τους εργοδότες, τις τράπεζες, την ΕΕ και την κυβέρνηση, είναι εχθροί της ελευθερίας, γιατί η ελευθερία γεννά κοινωνική αντίσταση και αγώνες. Γι' αυτό και προσπαθούν να απαγορέψουν την τέχνη, το λόγο, την έκφραση του σεξουαλικού προσανατολισμού. Αυτή είναι η κοινωνία που ονειρεύονται.
Τον εργασιακό μεσαίωνα που επιδιώκουν οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και τον ΔΝΤ μαζί με τους εργοδότες συμπληρώνει ο πραγματικός μεσαίωνας που προωθεί η Χρυσή Αυγή, την οποία υπέθαλπαν από καιρό. Το σίγουρο είναι πως όσο τους αφήνουμε θα γίνονται χειρότεροι και ακόμη πιο επικίνδυνοι. Η μόνη που μπορεί να δώσει τέλος στο μεσαιωνικό κατήφορο των μισθών και των ελευθεριών, της ζωής μας όλης, είναι η οργανωμένη λαϊκή πάλη.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Υποκρισία το Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ

Υποκρισία το Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ της φτώχειας, της ανεργίας, του ρατσισμού και του πολέμου
Η απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι παρά ένα φτηνό προπαγανδιστικό κόλπο για να αλλάξει την εικόνα της, τη στιγμή που έχει εξαπολύσει έναν πραγματικό κοινωνικό πόλεμο στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των λαών της Ευρώπης, δείχνει κυρίως το πρόβλημα που έχει ΕΕ καθώς καταγράφεται στις συνειδήσεις ως ο μηχανισμός που μετατρέπει την Ευρώπη σε ένα οικονομικό στρατόπεδο συγκέντρωσης. Όλοι οι κοινωνικοί αγώνες στην Ευρώπη συγκρούονται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό με τις επιλογές της ΕΕ.
Η ΕΕ σαν συμμαχία του ευρωπαϊκού κεφαλαίου διαμορφώνει μια Ευρώπη που στο όνομα του κέρδους και του ευρώ τσακίζει το επίπεδο ζωής, τις δημοκρατικές ελευθερίες και κάθε έννοια ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας. Στο βασίλειο της ΕΕ φυτρώνουν σαν άμεσο αποτέλεσμα ο ρατσισμός και ο φασισμός που συχνά η ίδια ενθαρρύνει για διχάζει και να ελέγχει τους εργαζόμενους. Οι κυρίαρχες χώρες-μέλη της ΕΕ είναι βασικός εταίρος στη συμμαχία του τρόμου που μαζί με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ που εξαπέλυσαν τους πολέμους του 21ου αιώνα σε Λιβύη, Αφγανιστάν, Ιράκ, ενώ ετοιμάζονται για ανάλογη δράση σε Συρία και Ιράν.
Βέβαια το ίδιο βραβείο έχουν πάρει μια σειρά ένοχοι για την εξαθλίωση, τους πολέμους και την καταπίεση των λαών, από Κίσινγκερ και τον Γκορμπατσόφ μέχρι το Γιτζάκ Ράμπιν κ.λπ., οπότε δεν μπορεί κανείς να αναγνωρίσει τη συνέπεια σε ένα θεσμό που έχει αναλάβει τον εξωραϊσμό της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ