Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Διακήρυξη και ψηφοδέλτιο Αγωνιστικής Κίνησης Οικοδόμων


Συνάδελφοι

  Βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο για τη ζωή μας και τις οικογένειές μας. Χωρίς μεροκάματο και όταν το βρίσκουμε, είναι κι αυτό πετσοκομμένο! Μας λείπει το φαΐ απ' το τραπέζι και η θέρμανση είναι πλέον πολυτέλεια. Η κυβέρνηση, η τρόικα και οι κατασκευαστές δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Ούτε μεροκάματα ούτε συντάξεις ούτε το επίδομα ανεργίας ούτε την επιδότηση ενοικίου. Καταργούν συλλογικές συμβάσεις, δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα!
   Θέλουν μια κοινωνία χωρίς εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα με τις κοινωνικές υπηρεσίες (υγεία, παιδεία, ασφάλιση, περίθαλψη κ.λπ.), επί πληρωμή. Θέλουν μια κοινωνία εξαθλιωμένη, με φόρους και χαράτσια παντού.
 Συνάδελφοι
     Μπορούμε να τους ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! Να ξανακατακτήσουμε την ταξική μας αυτοπεποίθηση και περηφάνια. Να φέρουμε στο σήμερα τον ιστορικό μας ρόλο. Να σώσουμε την τάξη μας από την εξαθλίωση και μαζί ολόκληρη την κοινωνία. Να δημιουργήσουμε τις πολιτικές και συνδικαλιστικές προϋποθέσεις για να τους ανατρέψουμε. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ!
  Με κεντρικό πολιτικό στόχο:
  • Την ανατροπή του μνημονίου, την ανατροπή της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διαχειριστή αυτής της πολιτικής.
  • Διαγραφή του χρέους και έξοδο από Ε.Ε.- ΟΝΕ – ευρώ
  • Επίδομα ανεργίας ίσο με το βασικό μεροκάματο, σε όλους τους άνεργους οικοδόμους μέχρι να βρουν δουλειά, με πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
  • Ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα στους μετανάστες.
  • ΟΕΚ και Εργατική Εστία στην υπηρεσία του λαού. Για να μη διαλυθούν δικαιώματα και παροχές των εργαζομένων (εργατικές κατοικίες, επιδόματα ενοικίου, κοινωνικός  τουρισμός).
  •  Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και σύνταξη στα 55 χρόνια.

Στις εκλογές του συνδικάτου οικοδόμων στις 11 μέχρι 17 Μάρτη
Ψηφίζουμε – Στηρίζουμε
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ   ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
                               1. ΓΚΟΥΝΤΟΒΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
                                        2. ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
                                        3. ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
                                        4. ΠΡΑΓΚΑΦΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
                                        5. ΠΡΑΠΠΑΣ ΘΩΜΑΣ
                                        6. ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
                                        7. ΤΑΛΑΧΟΥΠΗΣ ΝΙΚΟΣ
                                        8. ΤΕΜΑ FATOS
                                        9. ΧΤΕΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ


O μεσαίωνας στη ζωή και στα δικαιώματα μας είναι πια εδώ. Με ομοβροντία μέτρων απίστευτης βαρβαρότητας συγκυβέρνηση, εθνικοί και υπερεθνικοί συνεργάτες της και εργοδοσία οδηγούν τους εργαζομένους, τους νέους, τους ανέργους στην εξαθλίωση και στην εξόντωση. Αφού για δεκαετίες οι εργοδότες πλούτισαν και θησαύρισαν από την υπερεκμετάλλευση όλων των εργαζομένων μας ζητάνε να ξαναπληρώσουμε το μεγάλο τους φαγοπότι επικαλούμενοι την κρίση που αυτοί δημιούργησαν χωρίς όμως να την νιώσουν ποτέ.
Εφιάλτης είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν και η ανεργία είναι το βασικότερο συστατικό της συνταγής τους…

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Αγωνιστικής Κίνησης Oικοδόμων




Συνάδελφοι
Πέντε χρόνια μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δεν βλέπουμε την έξοδο απ’ αυτήν, αντίθετα όμως διαπιστώνουμε να βαθαίνει πιο πολύ. Τα νέα θαυματουργά γιατροσόφια της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, με την εφαρμογή του μνημονίου, του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης οδηγεί την χώρα μας στην καταστροφή. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι είδη ορατά, με την υποθήκευση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας και το πετσόκομμα των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Πλέον είναι πολυτέλεια να΄χεις δουλειά και το μεροκάματο πετσοκομμένο, δεν μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειες μας.