Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ(Κατσίγρα) 

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ 

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 6:00 μμ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Δεν  πέρασε  ούτε  ένας  χρόνος  από το  Μάιο του 2010 που  είχαμε  καταγγείλει με  προκήρυξή μας  την επερχόμενη  συγχώνευση σχολείων και την  ανατροπή των  εργασιακών δικαιωμάτων των  εκπαιδευτικών και  ήδη  το  υπουργείο με  «μπροστάρη» την  περιφερειακή  διεύθυνση  Θεσσαλίας  προβαίνει στο  «απίστευτο» , μετακινεί στην μέση της χρονιάς  εκπαιδευτικούς  από την Θεσσαλία  προς κάθε  νομό της χώρας. Η  περιφερειακή διεύθυνση  και το  υπουργείο  μάλλον θεωρούν τους  εκπαιδευτικούς αδρανή υλικά  προς  εναπόθεση  όπου και όταν τους  βολεύει. Προφανώς   η  κυρία  Υπουργός  αγνοεί ότι οι καθηγητές  έχουν  οικογένειες  και  υποχρεώσεις όπως όλοι  οι εργαζόμενοι. Σε  μια  εποχή  που  η ανεργία  σπάει το ένα  ρεκόρ μετά το άλλο και το υπουργείο θα  έπρεπε να  φροντίζει  για την αύξηση των θέσεων εργασίας  η υπουργός  παλεύει  με  απίστευτη  στοχοπροσήλωση για  την   μείωση των θέσεων εργασίας . Αυτή  η  πολιτική  της  κατεδάφισης  κάθε δικαιώματος  δεν  αποτελεί  «εξορθολογισμό» όπως διατείνονται  τα  στελέχη του υπουργείου αλλά  δημιουργία  ενός  εργασιακού  Νταχάου. Είναι  επιτακτική  ανάγκη  οι  εκπαιδευτικοί  να  συνειδητοποιήσουν  το  μέγεθος της  επίθεσης και να ορθώσουν  μια  αδιαπέραστη  γραμμή υπεράσπισης  των εργασιακών τους δικαιωμάτων αλλά  και του  αδιαπραγμάτευτου  της  δημόσιας δωρεάν  παιδείας για όλα τα παιδιά. ΄Όσοι  συνάδελφοι  είχαν ή έχουν  αυταπάτες πως δεν  θα θιγούν (κοινός  αυτοί θα την γλιτώσουν) μάλλον  πρέπει να  το ξανασκεφτούν και να  βγουν από την  «σιγουριά  των  αιρετών φίλων» και να  σμίξουν  με  το  μεγάλο  κομμάτι  των  αγωνιζόμενων συναδέλφων. Ως  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καλούμε  όλους  τους  συναδέλφους  να  πλαισιώσουν  τις  κινητοποιήσεις του  σωματείου και να μην  δεχτούν μοιρολατρικά –όπως κάποιοι θα  ήθελαν- τον εργασιακό μεσαίωνα και την διάλυση της  εκπαίδευσης.



ΛΑΡΙΣΑ  27-1-2011

Κείμενο Εργασίας του ΝΑΡ για την καπιταλιστική κρίση

Κείμενο Εργασίας του ΝΑΡ για την καπιταλιστική κρίση


soma_krisi1.gifΔόθηκε στη δημοσιότητα το "κείμενο εργασίας" του ΝΑΡ για το Πανελλαδικό Σώμα που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη με θέμα "Καπιταλιστική κρίση και αριστερά". Με το κείμενο εργασίας, αλλά και τους επόμενους σταθμούς μέχρι το 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ, επιχειρούμε να θέσουμε τα θεμελιώδη ερωτήματα της εποχής μας. Να σκιαγραφήσουμε πρώτες απαντήσεις, ανοιχτές στο δημιουργικό διάλογο, στη ζωογόνα συντροφική κριτική-αυτοκριτική και στην επιστημονική έρευνα εντός του ΝΑΡ και της ν.ΚΑ, αλλά και στο ευρύτερο δυναμικό της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στις μαχόμενες πρωτοπορίες του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, στη ριζοσπαστική διανόηση, στη «συλλογική σοφία» των δρώντων επαναστατικών υποκειμένων.
Σε αυτή την κατεύθυνση, περιμένουμε την συμβολή, τη συμμετοχή στη συζήτηση, το διάλογο, με άρθρα και γνώμες, παρατηρήσεις και κριτικές. Ο διάλογος αυτός και ότι αφορά το Πανελλαδικό Σώμα θα δημοσιεύεται σε ειδικό για το θέμα ιστολόγιο.

Έφυγε πολύ νωρίς ο σύντροφος Θανάσης Φώτης

 
Έφυγε πολύ νωρίς ο σύντροφος Θανάσης Φώτης PDF Εκτύπωση E-mail
26.01.11
thanasis_fotis.gifΈφυγε την Τετάρτη 26/1 από τη ζωή ο σύντροφος Θανάσης Φώτης σε ηλικία μόλις 48 χρόνων. Μια μεγάλη απώλεια για όλους μας! Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, στις 4.00 μ.μ. στο νεκροταφείο Γλυφάδας.
.
Σύντομο Βιογραφικό 
Γεννήθηκε το 1962 στην Καλαμάτα με καταγωγή από την Άνω Μέλπεια Μεσσηνίας.
Στη συνέχεια με τους γονείς του και τον αδελφό του Δημήτρη, ήρθαν στην Αθήνα και έμειναν στην Καλλιθέα.
Ο σ. Θανάσης Φώτης από μικρός συμμετείχε στους κοινωνικούς αγώνες και εντάχτηκε στην πολιτική δράση.για συνέχεια πατήστε εδώ