Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Ανακοίνωση Εργαζομένων στις Ταχυδρομικές Επιχειρήσεις Αττικής.

Δεν πρέπει να περάσει η επίθεση στον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Ταχυμεταφορικών Ταχυδρομικών Επιχειρήσεων Αττικής (Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Σπηντεξ (speedex) η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο ταχυμεταφοράς – ταχυδρόμησης με ετήσιο τζίρο πάνω από 30.000.000 Ευρω ισχυρίζεται ότι δεν έχει να δώσει δουλειά στον συνάδελφο Ηρακλή Ποζαπαλίδη που εργάζεται στην εταιρεία εδώ και 13 χρόνια με την ειδικότητα ΟΔΗΓΟΥ ΔΙΚΥΚΛΟΥ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑΣ – ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗΣ ( courier ) και για αυτό τον λόγο του προτείνει αλλαγή ειδικότητας σε εισπράκτορα .
Η Σπηντεξ επαναλαμβάνει το ίδιο έργο που είχαμε δει το καλοκαίρι του 2007 όταν η μητρική A.C.S προσπάθησε να επιβάλει αλλαγή ειδικότητας σε 18 εργαζόμενους , την ίδια στιγμή που οι ιδιωτικές εταιρείες ταχυμεταφορας – ταχυδρόμησης εμφανίζουν αυξημένα κέρδη κάθε χρόνο , την ίδια στιγμή που είναι έτοιμες να ξεκοκαλίσουν τα ΕΛ.ΤΑ Ταχυμεταφορές . Αρνούμενες , ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ειδικότητες , επιδόματα , με στόχο να επιβάλουν το δόγμα οι πάντες κάνουν τα πάντα .
Την στιγμή που το Σωματείο Εργαζομένων Ταχυμεταφορικών Ταχυδρομικών Επιχειρήσεων Αττικής ( Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α ) παλεύει για τον ορισμό ειδικοτήτων στον κλάδο μας , η εταιρεία με την επίθεση στο πρόσωπο του συναδέλφου Ηρακλή Ποζαπαλίδη προέδρου του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α εκφράζει την προσπάθεια να παρεμποδίσει τις διεκδικήσεις μας .ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ μια εταιρεία του μεγέθους της Σπηντεξ να ισχυρίζεται ότι δεν έχει θέση εργασίας στην ειδικότητα ΟΔΗΓΟΥ ΔΙΚΥΚΛΟΥ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑΣ – ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗΣ ( coyrier ) την ίδια στιγμή που έχει μονίμως αναρτημένη αγγελία για θέσεις ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑΣ – ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗΣ ( coyrier ). ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ η εκδικητική δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης του συναδέλφου είναι ευθεία επίθεση στο Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α και ευρύτερα στο εργατικό κίνημα .
Στον κλάδο μας απαντήσαμε νικηφόρα και σε άλλες τέτοιες προκλήσεις στο παρελθόν με τον αέρα του δίκιου , συλλογικά ,και με αυτό τον τρόπο θα κινηθούμε και τώρα , για να κόψουμε την φόρα που έχουν πάρει τα αφεντικά , μα πολύ περισσότερο τώρα που αυτές οι επιθέσεις πληθαίνουν και σε άλλους εργασιακούς χώρους όπως η Wind , Vodafone (κινητή τηλεφωνεία), στον κλάδο της καθαριότητας, στο κλάδο του βιβλίου , στους νοσηλευτές κ.τ.λ .
Για τους παραπάνω λόγους το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Ταχυμεταφορικών Ταχυδρομικών Επιχειρήσεων Αττικής καλεί, πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικά σχήματα, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και την Γ.Σ.Ε.Ε σε μια ευρεία σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Μάρνης 48Β) την Πέμπτη 12/11/09 και ώρα 18:00 για να δημιουργηθεί επιτροπή αλληλεγγύης και να στηρίξει το Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α

ΑΘΗΝΑ 04/11/09

Σωματείο Εργαζομένων Ταχυμεταφορικών Ταχυδρομικών Επιχειρήσεων Αττικής (Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α)
Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές της Λευκίμμης PDF Print E-mail

Σε δίκη στις 12 Νοέμβρη αγωνιστές ενάντια στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης – Νότιας Κέρκυρας

Η «Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή» – ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους αγωνιστές της Λευκίμμης Καραβαζάκη Βασίλη (υποψήφιο ευρωβουλευτή και υποψήφιο βουλευτή της), Πανδή Γιάννη, Ανδρονικόπουλο Τάσο και Σαμοίλη Σίμο, για την αυθαίρετη και τρομοκρατική προσαγωγή τους σε Δίκη στις 12 Νοεμβρίου 2009 με αστήρικτες και κατασκευασμένες κατηγορίες, επειδή στήριξαν τους αγώνες των κατοίκων ενάντια στην κατασκευή ενός καθ’ όλα παράνομου και καταστροφικού για την περιοχή ΧΥΤΑ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την εισβολή των ΜΑΤ, όχι μόνο με ευθύνη της Κυβέρνησης της ΝΔ που την αποφάσισε και του ΠΑΣΟΚ που την συνεχίζει, αλλά και των τοπικών περιφερειακών και δημοτικών αρχών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που από τις 9 – 1 – 08 έχουν εγκατασταθεί ως δυνάμεις κατοχής στη Λευκίμμη για να «φυλούν το χώρο» της παράνομης χωματερής, έχουν επιδοθεί σε αλλεπάλληλους προπηλακισμούς, απεριόριστη ρίψη δακρυγόνων και ασφυξιογόνων, εκατοντάδες συλλήψεις και τραυματισμούς, ασύστατες κατηγορίες ενάντια σε πενήντα κατοίκους της περιοχής, προκαλώντας ακόμα και τον άδικο και πρόωρο χαμό της Μαρίας Κουλούρη μητέρας δύο παιδιών, με στόχο τη διάλυση και συντριβή των δίκαιων κινητοποιήσεων των κατοίκων της περιοχής.

Χαιρετίζουμε τις αλλεπάλληλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Λευκιμιωτών ενάντια στην καταστροφική υποβάθμιση της περιοχής, της υγείας και της μοναδικής οικονομικής δραστηριότητας που τους έχει απομείνει, του εποχικού τουρισμού, από ένα έργο που θεωρείται αναχρονιστικό και παράνομο σε όλη την Ευρώπη, όπου τιμωρείται με αυστηρά πρόστιμα η διατήρηση Χωματερών – ΧΥΤΑ που με τη βία και χωρίς καμιά επιστημονική μελέτη επιχειρείται να επιβληθεί στη Λευκίμμη.

Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα όλες τις δίκαιες μορφές αντίστασης και πάλης των κατοίκων της περιοχής - από τις αγωνιστικές συγκεντρώσεις και αντιπαραθέσεις τους με τις δυνάμεις καταστολής, μέχρι την κατάληψη -επί 96 μέρες- του χώρου κατασκευής του παράνομου έργου ως απόλυτα επιβεβλημένες για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, και αποκρούει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης κοινωνικών και λαϊκών αγώνων για μια καλύτερη ποιότητα ζωής σ΄ ένα ανθρώπινο περιβάλλον.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. απαιτεί μαζί με δεκάδες σωματεία, φορείς και εκατοντάδες εργαζόμενους από την Κέρκυρα και απ’ όλη την Ελλάδα, να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους αγωνιστές της Λευκίμμης, να σταματήσουν οι διώξεις, να φύγουν τα ΜΑΤ από την περιοχή και από την Κέρκυρα, να μην λειτουργήσει η χωματερή, να δικαιωθούν οι αγώνες των Λευκιμιωτών και όλων των αντίστοιχων περιοχών στην Ελλάδα ενάντια στις Χωματερές – ΧΥΤΑ, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, για τη διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση των απορριμμάτων.

  • Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ – Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΉΣΕΙ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
  • ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Παράνομες είναι οι ιδιωτικοποιήσεις και όχι οι απεργίες των εργατών PDF Print E-mail

Η ΑΝΤκαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή, καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά που κήρυξε παράνομη την απεργία της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών, υιοθετώντας τα επιχειρήματα και τις επιθυμίες κυβέρνησης και εργοδοτικών οργανώσεων.

Το 2008 είχε υπάρξει παρόμοια απόφαση, η οποία απαγόρευε στο μέλλον κινητοποιήσεις με αίτημα τη μη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Και με ΠΑΣΟΚ και με ΝΔ κυβέρνηση οι απεργίες και τα αιτήματα των εργαζομένων που στρέφονται με αποφασιστικό τρόπο ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τη συντηρητική πολιτική βγαίνουν εκτός νόμου.Νόμος είναι το δίκιο των εργατών, των εργαζομένων, της νεολαίας. Παράνομες είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, τα κέρδη των εργοδοτών, η λιτότητα, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις!!!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους λιμενεργάτες να συνεχίσουν τον αγώνα τους, να κλιμακώσουν την πάλη τους. Καλεί όλους τους εργαζόμενους να συντονίσουν τον αγώνα τους μαζί με τους λιμενεργάτες, καλεί τη ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και τα υπόλοιπα εργατικά συνδικάτα να κηρύξουν απεργία συμπαράστασης αλλά και υπεράσπισης του δικαιώματος στην απεργία, για να μην περάσει η απαγόρευση των απεργιών, για να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, Αθήνα 10 Νοέμβρη 2009