Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Απόφαση της συνέλευσης της Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Λάρισας στις 27/12/2014            Στην τακτική προγραμματισμένη συνέλευση της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας καλέστηκε να συζητήσει και να αποφασίσει επί των τελευταίων αποφάσεων του ΠΣΟ και της ΚΣΕ και να οργανώσει την παρέμβασή της στο τοπικό επίπεδο με βάση την κατάσταση που δημιουργείται μπροστά στο ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών. Συγκεκριμένα:

  1. Έχουμε μπει σε μια κατάσταση έντονων πολιτικών αλλαγών, με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών στα τέλη του Ιανουαρίου να μετατρέπεται σε βεβαιότητα. Οι επόμενοι μήνες όμως, ανεξαρτήτως σεναρίων, θα αποτελέσουν μια εκ νέου προσπάθεια του μαύρου μετώπου του κεφαλαίου για την επαναθεμελίωση του καπιταλισμού τόσο στο επίπεδο της Ελλάδας όσο και σε πανευρωπαϊκό-παγκόσμιο.
  2. Όλες οι αποφάσεις του αντιπάλου έχουν στρατηγικό χαρακτήρα και δεν έχουμε την πολυτέλεια να αγνοούμε τη στρατηγική βαρύτητα των δικών μας θέσεων και πράξεων.
  3. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελεί το πιο ελπιδοφόρο μέτωπο και έχει καταφέρει να επεξεργαστεί και να θέσει στο κίνημα ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα. Παίζει πρωτοπόρο ρόλο στην οργάνωση του κινήματος σε γειτονιές, σωματεία, δήμους και περιφέρειες, δίνοντας πνοή και πολιτική έκφραση στο ανατρεπτικό δυναμικό του κινήματος. Οι όποιες αδυναμίες και αντιφάσεις της όχι μόνο δεν αναδεικνύουν τα όριά της αλλά τονίζουν τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η επαναστατική αντικαπιταλιστική κομμουνιστική αριστερά στο σήμερα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να στηριχθεί αποφασιστικά και να μπει σε τροχιά δημιουργικής επανεκκίνησης.
  4. Η πολιτική των συμμαχιών της πρέπει να υποτάσσεται στους σκοπούς που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέτει για την περίοδο. Η κοινή δράση, η πολιτική συνεργασία, η διεύρυνσή της δεν αποτελούν τόσο στόχο όσο εργαλείο ώστε να ενισχυθεί το επαναστατικό αντικαπιταλιστικό ρεύμα μες την κοινωνία και να εδραιωθεί η κομμουνιστική στρατηγική. Δεν είναι οι εκλογές που μας πιέζουν χρονικά άλλα η αναγκαιότητα να απαντήσει ο λαός στον ταξικό πόλεμο κλιμακώνοντας με πολιτικό αγώνα διαρκείας για να φύγει η άθλια συγκυβέρνηση και κάθε επίδοξος νέος διαχειριστής της  πολιτικής αυτής, για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του ίδιου του λαού.  
  5. Διαχωριζόμαστε πλήρως από τις λογικές που υποβιβάζουν το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ως εργαλείο διαπραγμάτευσης και υπό διαμόρφωση για τη διεύρυνση της εκλογικής επιρροής μας. Ταυτόχρονα διαχωριζόμαστε πλήρως και από εκείνες τις λογικές που υποτιμούν την αξία της κοινής δράσης και πολιτικής συνεργασίας ως χρήσιμο εργαλείο για την επίτευξη των συμφωνημένων στόχων μας.

Σύμφωνα με τα άνω:
ñ     Συμφωνούμε κατά πλειοψηφία τόσο με την απόφαση της ΚΣΕ στις 23/12 όσο και με την πολιτική συμφωνία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την ΠΑΜΕΣ. Επισημαίνοντας παράλληλα ότι αυτή αποτελεί την αρχή και όχι το τέλος της μάχης που δίνουμε για την πολιτική συνεργασία με τις αντικαπιταλιστικές, αντιιμπεριαλιστικές, αντιΕΕ, αντισυστημικές δυνάμεις-αγωνιστές. Η ηγεμονία του αντικαπιταλιστικού περιεχομένου στο κίνημα αποτελεί μόνιμη διαπάλη και δε λήγει σε μια συμφωνία.
ñ     Ορίζουμε νέα συνέλευση της Τ.Ε. στις 4/1 προκειμένου να ληφθούν υπόψη και οι νέες εξελίξεις μετά την τελευταία ψηφοφορία για ΠτΔ καθώς και αυτές που αφορούν την ως άνω πολιτική συνεργασία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
ñ     Προχωράμε σε δράσεις στις 29/12, ημέρα της τρίτης και τελευταίας απόπειρας εκλογής ΠτΔ.
ñ     Συμφωνούμε με την πρόταση της Τ.Ε. Μαγνησίας για διεξαγωγή περιφερειακής συνεδρίασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας
27/12/14