Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Συγκέντρωση – συζήτηση για το Δημοψήφισμα



ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ


Συγκέντρωση – συζήτηση για το Δημοψήφισμα της

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α


Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Ε.Ε.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/7/15  8:00

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ - ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ



ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Οι τελευταίες δραματικές ώρες, με την απίστευτη κλιμάκωση των εκβιασμών της ΕΕ και της ΕΚΤ δείχνουν πόσο βαθιά αδίστακτοι και αντιδραστικοί είναι οι «θεσμοί». Δεν διστάζουν να οδηγήσουν σε οικονομική ασφυξία έναν ολόκληρο λαό για να επιβάλλουν τα συμφέροντα των δανειστών, των τραπεζιτών και των άλλων τοκογλύφων και των μεγάλων εταιρειών. Η πρόταση τους αποτελεί συνέχιση της κοινωνικής γενοκτονίας των εργαζόμενων και του λαού. Το μίσος τους σε κάθε έννοια δημοκρατίας φτάνει να θεωρούν επικίνδυνη και εχθρική κάθε έκφραση του λαού και το δημοψήφισμα,

Αυτοί οι οικονομικοί δολοφόνοι και εκβιαστές έχουν και τα ντόπια τσιράκια τους: τους Σαμαρά, Γεννηματά, Θεοδωράκη κλπ. Χυδαίοι υπερασπιστές της άρχουσας τάξης, των πλούσιων, των βολεμένων. Στηρίζουν τον φόβο, την υποταγή, τον ραγιαδισμό. Άξιος ο μισθός τους.

ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΟΙΩΝΙΚΗΣ ΓΕΝΚΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ.ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ.

1. Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει αντίθεση και στην πρόταση των 47 σελίδων της κυβέρνησης. Μήνες τώρα διαπραγματεύεται πληρώνοντας πάνω από 8 δις στο ΔΝΤ, χωρίς κανένα έλεγχο στην έξοδο δεκάδων δις των μεγαλοκαταθετών από την χώρα, ενισχύοντας σήμερα τον εκβιασμό της ΕΚΤ.

Ακόμα και σήμερα συνεχίζει την αδιέξοδη και χρεοκοπημένη λογική της διαπραγμάτευσης εντός της ευρωζώνης, με σεβασμό στους κανόνες της ΕΕ. Δείχνει να αποδέχεται, με κάποιες τροποποιήσεις την πρόταση των δανειστών, την ίδια που είχε απορρίψει λίγες μέρες πριν, θέτοντας σε αμφισβήτηση την διενέργεια του δημοψηφίσματος.

Αυτή η τακτική ενισχύει την αμφιβολία, τον φόβο και την απογοήτευση. Διευκολύνει την αντεπίθεση των αντιδραστικών δυνάμεων του «μένουμε Ευρώπη» και του ΝΑΙ.

1. Οι δυνάμεις που υπογράφουμε αυτό το κείμενο δίνουμε την μάχη γα την νίκη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Δίνουμε την μάχη ενάντια στους χυδαίους εκβιασμούς της ΕΕ και του ΔΝΤ, την εργοδοτική τρομοκρατία υπέρ του ΝΑΙ στους χώρους δουλειάς, τον φόβο. Ενάντια στην μαύρη προπαγάνδα των κατεστημένων ΜΜΕ υπερ του ΝΑΙ.

Ξέρουμε πως η επικράτηση του ΝΑΙ θα ανοίξει τον δρόμο για την πιο βάρβαρη αντεπίθεση των αστικών και μνημονιακών δυνάμεων. Για βάρβαρες και διαρκείς μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, για κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, για μαζικές απολύσεις, για ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Η νίκη του ΟΧΙ, θα αφήσει ανοιχτή την δυνατότητα για έναν νέο γύρο αγώνων για την επιβολή κατακτήσεων, για έναν άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία. Θεωρούμε πως το ΚΚΕ με την στάση του, γυρνάει την πλάτη στο λαό, την ώρα που δέχεται τον πιο φοβερό εκβιασμό για να οδηγηθει στην υποταγή, διευκολύνει την αντιδραστική αντεπίθεση .

Το δικό μας ΟΧΙ είναι ΟΧΙ : στους εκβιασμούς Ε.Ε.-ΔΝΤ

στη νέα συμφωνία-μνημόνιο
στο χρέος, την ευρωζώνη, την Ε.Ε.

Είναι το ΟΧΙ που διεκδικεί: Ακύρωση παλιών και νέων μνημονίων. Παύση πληρωμών στους δανειστές και διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με λαϊκό εργατικό έλεγχο. Ρήξη και αποδέσμευση από την ευρωζώνη και την Ε.Ε.. Για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Μ.ΑΡ.Σ.

ΚΙΝΗΜΑ Δεν Πληρώνω

Κίνηση Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας

Σύλλογος για τη διάδοση της μαρξιστικής σκέψης «Γ. Κορδάτος»