Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας: Εκδήλωση - συζήτηση, προβολή ντοκιμαντέρ για την κρίση... Debtocracy// Χρεοκρατία

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Λάρισας διοργανώνει  εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:
 «Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ  ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΕΞΟΔΟΥ »
Την Τετάρτη 11 Μάη  2011 και ώρα 8.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής  (πλ. Ταχυδρομείου).
Θα προβληθεί το   Ντοκιμαντέρ για την κρίση... Debtocracy// Χρεοκρατία).
Ομιλητές θα είναι: 
·  Χατζηστεφάνου Άρης – Δημοσιογράφος,  βασικός δημιουργός του ντοκιμαντέρ 
· Κοντογιάννης Σωτήρης- Δημοσιογράφος

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας Απεργια 11 Μάη: Παλλαϊκός Ξεσηκωμός!


Απεργία 11 Μάη: Παλλαϊκός Ξεσηκωμός!
Ένας χρόνος στην μέγγενη του μνημονίου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να ψηφίσει ένα τρομακτικό πρόγραμμα διάλυσης των εργαζόμενων και της κοινωνίας. Τα μέτρα των 26 δις€!! μέχρι το 2015, συν 5-6 δις λόγω της αποτυχίας του προϋπολογισμού του 2011, και των 50 δις από το ξεπούλημα κάθε δημόσιας περιουσίας (ενέργεια, νερά, δρόμους, λιμάνια, τα πάντα) είναι τα μέτρα που η άθλια αυτή κυβέρνηση των τραπεζιτών, των βιομήχανων και της τρόικα θέλει να ψηφίσει μέσα στο Μάη.  Ο μόνος που βγαίνει ωφελημένος από αυτήν την πολιτική είναι οι ξένοι και ντόπιοι «δανειστές» που εξασφαλίζουν τα τοκογλυφικά τους δάνεια, οι βιομήχανοι που βλέπουν να διαλύεται κάθε εργατικό δικαίωμα, οι τραπεζίτες που πήραν σε ρευστό και «εγγυήσεις» 138 δις €!!, και θησαυρίζουν  με το ελληνικό «χρέος».

ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΗ


ΜΕ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ
 ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! 
Όλοι στην προσυγκέντρωση στις  9.30 π.μ. στην Πλατεία Νομαρχίας,και στην Συγκέντρωση του Ε.Κ.Λ στις 10 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία.
Εργαζόμενοι-ες
Αυτή η απεργία συμπίπτει με τον ένα χρόνο που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οδήγησε την χώρα και τους εργαζόμενους στην νέα βαρβαρότητα του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ανοιχτή στήριξη του ΛΑΟΣ και την ουσιαστική στήριξη της ΝΔ, έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας με στόχο το φόρτωμα των βαρών της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων λαϊκών μαζών. Νέες μειώσεις μισθών και ουσιαστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, νέο επαχθές ασφαλιστικό, κατάργηση των κοινωνικών παροχών και των επιδομάτων ανεργίας! Η σχέση μισθών-κερδών ανατρέπεται ραγδαία μέρα με την μέρα υπέρ των κερδών, με την άμεση μείωση μισθών και συντάξεων, την κατάργηση των ΣΣΕ και την κυριαρχία ελαστικών και ευέλικτων μορφών εργασίας. Χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν τον εφιάλτη της ανεργίας και των απολύσεων. Στο μαύρο αυτό φόντο έρχονται να προστεθούν και οι νέοι δυσβάσταχτοι φόροι για τον λαό η αύξηση του ΦΠΑ στον ψηλό συντελεστή, η αύξηση των τελών κυκλοφορίας κλπ, το κλείσιμο εκατοντάδων σχολείων, πανεπιστημίων και νοσοκομείων, το μαζικό ξεπούλημα κάθε δημόσια περιουσίας, από την ενέργεια ως τα νερά και από λιμάνια και τα αεροδρόμια έως τα νησιά και τα δάση.