Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

3η Συνδιάσκεψη ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Απόφαση ΠΣΟ 29.11.2014  : Σχέδιο Δράσης για το επόμενο διάστημα



Με βάση τις αποφάσεις του ΠΣΟ της 29.11.2014 η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποφασίζει ότι το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι την Συνδιάσκεψη παράλληλα με το άνοιγα του διαλόγου θα πάρει τις εξής πρωτοβουλίες:

1.    Στρατεύουμε όλες μας τις δυνάμεις στον μαζικό αγώνα για α μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα και να ανατραπεί η κυβέρνηση με τους αγώνες του μαζικού κινήματος. Ειδικά η ψήφιση του νέου Μνημονίου πρέπει να αποτελέσει αιτία πολέμου για όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα.
Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συντονίζονται και οργανώνονται, παίρνουν πρωτοβουλίες για συντονισμούς σωματείων σε αυτή την κατεύθυνση.

2.    Βαδίζουμε προς την Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 17.01.2015 ανοίγοντας έναν πλατύ, δημοκρατικό και συντροφικό διάλογο στις οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον κόσμο της αριστεράς με ανοιχτές εκδηλώσεις παρουσίασης των θέσεων.

3.    Αναπτύσσουμε την αυτοτελή πολιτική παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της συγκυρίας, με εκδηλώσεις, συζητήσεις  και αυτοτελή καμπάνια για το χρέος.

4.    Με βάση το περιεχόμενο και το πλαίσιο της σημερινής απόφασης του ΠΣΟ, με στόχο η Γ Συνδιάσκεψη να πάρει οριστικές αποφάσεις, εξουσιοδοτείται η ΚΣΕ να οργανώσει συναντήσεις με τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες ΕΕΚ, Σχέδιο Β, Σύλλογος Κορδάτος, Πρωτοβουλία γα την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση,  ΚΚΕ (Μ-Λ), ΜΛ ΚΚΕ, αγωνιστές και συλλογικότητες από κινήματα πολιτικής ανυπακοής, κα άλλους αγωνιστές/αγωνίστριες, που συνεργαστήκαμε μαζί τους στις μάχες των δημοτικών κι περιφερειακών εκλογών, του εργατικού κινήματος κλπ για να παρουσιάσει την πρότασή μας, μέχρι τις 20 Δεκέμβρη.

5.    Παίρνουμε πολιτική πρωτοβουλία για την διαγραφή του  χρέους, με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, αγωνιστών και σωματείων, για να ανοίξει ευρύτερα το ζήτημα του τι είναι το «δημόσιο χρέος», πως δημιουργήθηκε και για ποιο λόγο είναι επιτακτική ανάγκη η διαγραφή του.


ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 29.11.2014



ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ : http://antarsya.gr/node/2632
ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΣΟ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ : http://antarsya.gr/node/2635