Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

Πανεργατική Απεργία 11/3: Μαζική απεργία, τεράστια συλλαλητήρια PDF Εκτύπωση E-mail
08.03.10
apergia_11_3_1.gifΛαοθάλασσα οργής και απάντησης στην αντιλαϊκή πολιτική. Μεγάλη η συμμετοχή στην Απεργία, τεράστια συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.
.
Στα ποτάμια των απεργών που με μαχητικό τρόπο καταδίκασαν τα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης-Ε.Ε.-κεφαλαίου σε όλη τη χώρα, η κυβέρνηση απάντησε με ένα πρωτοφανές όργιο καταστολής. Από νωρίς δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν με μαζικά μπλοκ σωματείων σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, οι ταξικές δυνάμεις, πρωτοβάθμια σωματεία και οργανώσεις έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού στο Μουσείο-Πολυτεχνείο. Έξω από το Πολυτεχνείο, από τη μικροφωνική πρωτοβάθμιων σωματείων, ακούστηκαν τα ψηφίσματα και οι αποφάσεις ενάντια στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση, μαζί με την Ε.Ε. και την εργοδοσία ενάντια στην εργαζόμενη πλειοψηφία. 4apergia-11-3.gifΑκολούθησε μια πολύ μαζική πορεία, που χτυπήθηκε αό την αρχή. Η αστυνομία, με εντολή της κυβέρνησης, έκοψε την οδό Πατησίων στο ύψος της Σολωμού, εμποδίζοντας τα μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων να συνεχίσουν τη διαδήλωση. Αιτία, η απαίτηση της ΓΣΕΕ, η οποία με μερικές εκατοντάδες έφυγε από παράλληλους με τη συγκέντρωση δρόμους, ώστε να παρακάμψει τα σωματεία και να βρεθεί μόνη της μπροστά. Σε όλη τη διάρκεια της μαζικότατης διαδήλωσης η στάση της αστυνομίας ήταν προκλητική, με ασφυκτική πίεση διμοιριών ΜΑΤ στο πλάϊ των μπλοκ και εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.
Μετά τη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Σε ανακοίνωσή τους, τα σωματεία " καταγγέλλουν την βάρβαρη, απρόκλητη και προσχεδιασμένη επίθεση των ΜΑΤ κατά της απεργιακής συγκέντρωσης των εργαζομένων στην Αθήνα. Τα κατασταλτικά μέτρα έχουν διπλό στόχο. Αφενός την τρομοκράτηση των εργαζομένων γενικά, ώστε με τη βια και τον φόβο να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης και ΕΕ.
Αφετέρου, να απομονώσουν το ταξικό ρεύμα μέσα στο εργατικό κίνημα. Ανησυχούν και φοβούνται για την δυναμική που έχει η δράση των πρωτοβάθμιων σωματείων για ενότητα στον αγώνα των εργαζομένων, κόντρα στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ."
Τα σωματεία καλούν αύριο Παρασκευή στις 5.00 μ.μ. σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς της πρώην Ολυμπιακής που έχουν καταλάβει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου) και την Τρίτη 16 Μάρτη σε μαζικό συλλαλητήριο, στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση των πρωτοβάθμιων σωματείων για την σημερινή απεργία και καταστολή παρακάτω:
.
Ανακοίνωση Πρωτοβάθμιων Σωματείων
.
Αντιστεκόμαστε στα αντεργατικά μέτρα και την κρατική τρομοκρατία
11/3/2010
2apergia-11-3.gifΣήμερα, μέρα πανεργατικής απεργίας, διοργανώθηκαν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας μαζικότατα συλλαλητήρια ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα. Περισσότεροι από 80.000 εργαζόμενοι διαδήλωσαν στους δρόμους της Αθήνας δείχνοντας αποφασιστικότητα και διάθεση για αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.
Απέναντι στο διογκούμενο κύμα της λαϊκής οργής, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντέδρασε με τον μόνο τρόπο που γνωρίζει καλά: την καταστολή και την τρομοκρατία. Η πορεία χιλιάδων ανθρώπων στην Αθήνα πνίγηκε ξανά από τα χημικά όπλα της αστυνομίας και απειλήθηκε από τη βία των ΜΑΤ, η παρουσία των οποίων ήταν προκλητική σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης.
Ιδιαίτερη στιγμή στην ιστορία της καταστολής στη χώρα μας αποτέλεσε η προσχεδιασμένη έφοδος των ΜΑΤ ανάμεσα στα μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων στην οδό Πατησίων, στο ξεκίνημα της πορείας. Χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά «αφορμή», διμοιρίες των ΜΑΤ έκλεισαν το δρόμο σε πρωτοβάθμια σωματεία απαγορεύοντάς τους να συνεχίσουν την διαδήλωση. Στις διαμαρτυρίες που ακολούθησαν, προβλήθηκε αρχικά η αιτιολογία ότι «έπρεπε πρώτα να περάσει το πανό της ΓΣΕΕ» (!), ενώ στη συνέχεια τα ΜΑΤ δεν δίστασαν να ξυλοκοπήσουν και να ρίξουν χημικά στους χιλιάδες απεργούς που επέμεναν να συνεχίσουν την πορεία.
Τα γεγονότα αυτά δεν είναι ούτε τυχαία ούτε μεμονωμένα.
Η επίθεση στην πορεία ήταν σχεδιασμένη από την ίδια την κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε άλλωστε χτες ο αντιπρόεδρός της Θ. Πάγκαλος σε τηλεοπτική συνέντευξη. Στόχος της είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων γενικά, ώστε με τη βία και τον φόβο να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης και Ε.Ε.
Η στοχευμένη επίθεση σε εκείνα τα πρωτοβάθμια σωματεία που έχουν επιδείξει ιδιαίτερη αγωνιστική διάθεση και ετοιμότητα όλο τον τελευταίο καιρό και στοχεύουν σε ταξικούς ακηδεμόνευτους αγώνες όλων των εργαζόμενων μακριά από τους συμβιβασμούς και τα ξεπουλήματα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, δείχνει έναν επιπλέον στόχο της κυβέρνησης και των εκφραστών της στον χώρο του συνδικαλισμού: Να απομονώσουν το ταξικό ρεύμα που υπάρχει μέσα στο εργατικό κίνημα. Ανησυχούν και φοβούνται για τη δυναμική που έχει η δράση των πρωτοβάθμιων σωματείων για ενότητα και κλιμάκωση στον αγώνα των εργαζομένων, κόντρα στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Είμαστε σίγουροι ότι η επίθεση αυτή έγινε σε πλήρη γνώση και κατά παραγγελία των κυβερνητικών συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ, που εδώ και καιρό έχουν αναγορεύσει σε ύψιστους εχθρούς τους όχι τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά το ταξικό συνδικαλιστικό ρεύμα. Το ρεύμα εκείνο που δρα και αναπνέει μέσα στους χώρους δουλειάς και όχι στα πανάκριβα ξενοδοχεία όπου κάνει τα συνέδριά της η ΓΣΕΕ!
Η μαχητική διαδήλωση που έγινε στη συνέχεια, κόντρα στις προκλήσεις της αστυνομίας, έδωσε την αποφασιστική απάντηση. Το ποτάμι της λαϊκής οργής δεν συγκρατείται ούτε καταπνίγεται με τέτοιες μεθοδεύσεις.
Καλούμε όλα τα συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους, όλες τις πολιτικές δυνάμεις σε ένα αποφασιστικό αγώνα κατά των αντεργατικών μέτρων και της κυβερνητικής τρομοκρατίας. Ήρθε η ώρα της κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Αποφασίζουμε:
· Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κρατική καταστολή συγκέντρωση αύριο στις 5:00 μ.μ. στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σε συμπαράσταση των απολυμένων της Ολυμπιακής.
· Μαζική συμμετοχή των σωματείων στην πορεία την Τρίτη 16/3 στις 6 μμ στα Προπύλαια.
· Καλούμε σε σύσκεψη του «Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων» την Κυριακή 14/3 στις 10:00 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου (Λόντου 6, Εξάρχεια). Καλούμε όλα τα σωματεία να παραβρεθούν για να πάρουμε αποφάσεις για τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.