Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ

Η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α) χαιρετίζει τους εργαζόμενους και νεολαίους που συμμετείχαν στην απεργία και στις μαζικότατες πορείες τόσο στη Λάρισα όσο και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας μας .
Διαδηλώσεις που χρωματίστηκαν έντονα από αντικυβερνητικά συνθήματα, με αφορμή τα μέτρα στραγγαλιστικής λιτότητας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συμφωνία με ΝΔ, ΛΑΟΣ ,Ε.Ε. και ΣΕΒ.
Η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζεται πλέον από ένα αντεργατικό κρεσέντο, στην προσπάθεια του να επιβάλλει από νωρίς το σύνολο της συντηρητικής του πολιτικής. Το «Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης» (σύμφωνο με τις εντολές του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ) που προωθείται με τη συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ έχει σαν αποκλειστικό του στόχο τη λεγόμενη «Δημοσιονομική εξυγίανση» υπέρ του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζόμενων. Δεν συνεχίζει απλά αλλά κλιμακώνει την ίδια εκείνη ταξική πολιτική που υπήρξε ο δημιουργός της κρίσης. Για αυτό δεν μπορεί να διορθωθεί αλλά πρέπει να ανατραπεί με τους αγώνες των εργαζόμενων.
To Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης στα πλαίσια των συμφωνιών του Μάαστριχ και της Λισσαβόνας αναδεικνύει περισσότερο παρά ποτέ το βάναυσο ταξικό ρόλο της ΕΕ. Η ΕΕ όχι μόνο δεν είναι μια «ένωση των λαών», όχι μόνο δεν «συγκράτησε την κρίση» όπως λένε, αλλά αποδείχτηκε παράγοντας όξυνσης της κρίσης και δύναμη κρούσης για να φορτωθεί στις πλάτες των εργαζόμενων. Για αυτό απαιτείται συνολική πάλη κατά της ΕΕ, ρήξη και αποδέσμευση από αυτήν.
Οι απεργίες στις 17 Δεκέμβρη , 10 Φλεβάρη και τώρα στις 24 Φλεβάρη καθώς και οι διαδηλώσεις έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία είναι διατεθειμένοι να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούν τους εργαζόμενους της πόλης μας να γυρίσουν την πλάτη στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία. Να κλείσουν τα αυτιά στις σειρήνες της συμμόρφωσης και της υποταγής. Είναι καιρός να θυμηθούμε τις νικηφόρες απεργίες ενάντια στο νόμο Γιαννίτση, την ανατροπή της συνταγματικής αναθεώρησης από το πανεκπαιδευτικό κίνημα, την εξέγερση του Δεκέμβρη.
Να αναλογιστούμε ότι μπροστά στον ανυποχώρητο αγώνα καμιά πολιτική δεν μπορεί να αντέξει.
Οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας με το μέτωπο εργασίας – παιδείας – λαϊκών ελευθεριών μπορούν και θα ανατρέψουν τη συντηρητική, αντεργατική πολιτική.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ