Κυριακή 29 Ιουλίου 2012



Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΗΡΕ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ.
ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.
Η Τρόικα εσωτερικού, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, συνεχίζουν και κλιμακώνουν  τη μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων. Η προεκλογική «επαναδιαπραγμάτευση» του Μνημονίου δεν ήταν τίποτα άλλο από την προσπάθεια να περάσουν τα άγρια αντεργατικά μέτρα πιο εύκολα.  
Η «νέα» συν-κυβέρνηση ξεπουλάει όσο-όσο όλη τη δημόσια περιουσία, όλο το δημόσιο πλούτο! ΑΤΕ- θυγατρικές, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, φυσικό αέριο, λιμάνια, κ.ο.κ

Τι σημαίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις
·       νέα βάρη για τους εργαζόμενους
·       δώρο στους πολυεθνικούς ομίλους, χωρίς να επενδύσουν ούτε ευρώ, μεγάλων επιχειρήσεων, από τις οποίες θα αποκομίσουν κέρδη εκατομμυρίων
·       περικοπή  θέσεων εργασίας

Ειδικότερα ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ σημαίνει:
·       παράδοση στο ιδιωτικό τραπεζικό κεφάλαιο του υποθηκευμένου  70% της αγροτικής γης
  • ακόμα μεγαλύτερα ληστρικά επιτόκια δανεισμού, άμεσες κατασχέσεις και πλειστηριασμοί ακινήτων
  • η ενίσχυση των αγροτών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων, οι επιδοτήσεις από την ΕΕ καθώς και το υγιές χαρτοφυλάκιο των δανείων παραδίδονται στα χέρια των ιδιωτικών τραπεζών και των τοκογλύφων
  • το «κακό» κομμάτι θα περάσει στο Δημόσιο που θα κληθεί να αναλάβει τις υποχρεώσεις της ΑΤΕ και τα «κόκκινα» δάνεια
  • κλείσιμο καταστημάτων που δε θεωρούνται «κερδοφόρα» και παράβλεψη του κοινωνικού τους ρόλου
  • απολύσεις εργαζομένων
  • το σενάριο αυτό είναι επίσης πολύ βολική έκβαση για την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που επιδιώκουν να μειώσουν ή ακόμα και να διαγράψουν τον δανεισμό τους από την ΑΤΕ που ανέρχεται συνολικά στα 230 εκατ.
Τι προτείνουν ΟΤΟΕ - ΣΕΑΤΕ:
«ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ»
ΟΜΩΣ:
  • Η ανακεφαλαιοποίηση γίνεται από το  αίμα του ελληνικού λαού για να σωθούν οι τραπεζίτες. Το δημόσιο και η ΕΕ δίνουν λεφτά στις τράπεζες και στους δανειστές και όχι στους εργαζόμενους για μισθούς, κοινωνικές δαπάνες, δημόσιες επενδύσεις.
  • ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ των τραπεζών δεν βάζουν από την τσέπη τους για την ανακεφαλαιοποίηση, παρά μόνο το 10% και αν, και καρπώνονται το 100% της ιδιοκτησίας και του οφέλους της κρατικής επιδότησης. Το κράτος, δηλαδή ο λαός με τους φόρους και τη λιτότητα και με τη μηδενική απόδοση από τις καταθέσεις του, χρηματοδοτεί το 90% των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ (δηλ. εθνικοποιημένες) . ΤΡΟΜΕΡΗ ΛΗΣΤΕΙΑ!
  • ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ απευθείας από πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και από δημόσια τράπεζα αλλά θέλουν τους τραπεζίτες και την ΕΕ μεσάζοντες; ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΚΑΙ ….ΟΣΑ ΑΠΟΜΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ…ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΧΑΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ στο υπόλοιπο κεφάλαιο για την «ανάπτυξη»!
  • ΕΠΙΠΛΕΟΝ με την  ανακεφαλαιοποίηση μιας τράπεζας από το ΤΧΣ θα διενεργείται εξονυχιστικός έλεγχος, ώστε να ληφθούν μέτρα για την εξυγίανσή της που θα   περιλαμβάνουν απολύσεις, μειώσεις μισθών, πωλήσεις ενεργητικού κ.λπ., θα πραγματοποιείται «ακτινογραφία» ακόμα και σε κάθε κατάστημα και το ΤΧΣ θα μπορεί να προχωρεί σε κλείσιμο αυτού, εφόσον αποδεικνύεται ζημιογόνο.
Η δική μας πρόταση :

Η ΑΤΕ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΤΕΜΑΧΙΖΕΤΑΙ
ΑΜΕΣΗ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ (100%)
 ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ - ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
  • ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ (ΔΩΔΩΝΗ, ΕΒΖ, ΣΕΚΑΠ), ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ.
  • ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ, ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ, ΚΟΜΜΑΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΔΕΚΟ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΗΜΕΥΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
  • ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ - ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΠΟΥ Η ΔΟΣΗ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 30% ΤΟΥ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ.
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ.
  • ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ.
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ (ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Ττε) . ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΣΩΣΟΥΜΕ.
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ - ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗ  ΔΕΥΤΕΡΑ 30-07 ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ :
Ø  την εκλογή ανακλητής επιτροπής αγώνα που θα υλοποιήσει τις αποφάσεις της ΓΣ και θα  συντονίσει  την  δράση μας με υπόλοιπους φορείς – σωματεία σε κάθε περιοχή.
Ø  την παραπέρα οργάνωση και  κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων
Ø  την λήψη των απαραίτητων μέτρων ώστε να «πέσουν» οι διακόπτες 
Ø  ότι οι κινητοποιήσεις θα αρχίσουν και θα σταματήσουν μόνο με αποφάσεις των ίδιων των εργαζομένων μέσα από συμμετοχικές, μαζικές, δημοκρατικές διαδικασίες!
Ο αγώνας τώρα ξεκινάει και θα είναι σκληρός και πρωτόγνωρος!
Να «ξυπνήσουμε» από το μετεκλογικό σοκ και δέος και να ανατρέψουμε την επίθεση
Μας εμπνέουν
·       ο αγώνας της Χαλυβουργίας που είναι απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων μέσα από τις  γενικές συνελεύσεις του σωματείου.
·       ο αγώνας των κτηνοτρόφων της ΔΩΔΩΝΗΣ.
Είναι ώρα για να δυναμώσει η αλληλεγγύη.
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ κύριοι της τρόικα και της τρόικα «εσωτερικού»!
Ούτε μια ώρα ανοχή στους συνεχιστές των μνημονιακών επιθέσεων!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
                       ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ   www.apeate.gr
ΙΟΥΛΙΟΣ 2012