Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής:

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής:
Για τα γεγονότα στο Χοντρό Δέντρο και τις δηλώσεις Πάχτα
Από το πρωί της Τετάρτης 19/2, κάτοικοι των χωριών της  Χαλκιδικής, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, συγκεντρώθηκαν στην τοποθεσία Χοντρό Δέντρο στη Μεγάλη Παναγία, διαμαρτυρόμενοι για τη μεταφορά προκάτ κατασκευών σπιτιών και γραφείων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και γενικότερα για την καταστροφή στις Σκουριές που έχει ήδη ξεκινήσει. Παρά την επίθεση των ΜΑΤ που χτυπούσαν και έσερναν ανθρώπους στο δρόμο με αποτέλεσμα 2 συλλήψεις γυναικών και 4 τραυματίες, εκατοντάδες κάτοικοι παρέμειναν συγκεντρωμένοι μέχρι αργά το βράδυ. Η επίδειξη αυτή κρατικής βίας έρχεται να προστεθεί στις 3 συλλήψεις της προηγούμενης Παρασκευής, όταν πάλι κάτοικοι διαμαρτύρονταν στην ίδια περιοχή.
Παράλληλα, μόλις προχθές, ως άλλος Λουδοβίκος 15ος, ο οποίος είχε αναφωνήσει «μετά από εμένα το χάος», ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χ. Πάχτας, δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο ότι αν κυριαρχήσει η άποψη «όχι στην συνέχιση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων» την επόμενη μέρα «θα υπάρχουν 3.000 άτομα στις Σκουριές, θα  έρθουν όλοι οι αναρχικοί, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ απ` όλη την Ελλάδα…» και μετά «Ίσως οι εργαζόμενοι κάψουν κάποιο χωριό και θα έχουμε ανθρώπινα θύματα…»
Αυτά τα γεγονότα και οι δηλώσεις, καταδεικνύουν για μια ακόμα φορά  ότι στο σύγχρονο μεσαίωνα που βιώνει η χώρα και ειδικότερα η ΒΑ Χαλκιδική, η πολιτική της λεηλασίας του φυσικού πλούτου και των ανθρώπινων ζωών, μόνο με εκβιασμούς, ψέματα, ψευτοδιλλήματα και κρατική καταστολή μπορεί να υλοποιηθεί. Ο μονόδρομος της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές, η βίαιη μετατροπή ολόκληρης της ΒΑ Χαλκιδικής σε τσιφλίκι της Eldorado, η λεηλασία του φυσικού πλούτου της προς όφελος πολυεθνικών, μεγαλοεργολάβων και διεθνών κερδοσκόπων, είναι ο μονόδρομος της καταστροφής και ήρθε η ώρα να ανατραπεί.
Η τρομοκρατία δεν μας σταματά! Συνεχίζουμε ανυποχώρητοι τον αγώνα για τη ζωή, τη γη και την ελευθερία, για να σώσουμε τον τόπο μας και να τον απαλλάξουμε από χρυσοθήρες και αρπαχτικά, για να αποφασίζει ο ίδιος ο λαός τις τύχες του, με κριτήριο τις ανάγκες του και όχι τα κέρδη των αφεντικών.


 

Κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων σε συντονισμό με τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία


H ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, τις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα των φτωχομεσαίων αγροτών που βρίσκονται αντιμέτωποι με την συντονισμένη αντιαγροτική επίθεση της ΕΕ και  της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ . Επίθεση καταιγιστική και πολύπλευρη. Στο αγροτικό εισόδημα με την υπερδιόγκωση του κόστους παραγωγής. Με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων στους αγρότες, ενώ την ίδια ώρα ο εργαζόμενος αγοράζει πανάκριβα λόγω της διπλής ληστείας μεγαλεμπόρων – μεσαζόντων. Με τη διάλυση των Συνεταιρισμών με το νόμο Σκανδαλίδη, με τους χιλιάδες απλήρωτους συνεταιριστικούς υπαλλήλους. Με τη νέα φοροεπιδρομή,  με επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα και τη  νέα, πιο αντιδραστική Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ (ΚΑΠ 2014-2020) που οδηγεί σε νέα μεγάλη μείωση των επιδοτήσεων, μεγαλύτερη αποσύνδεση τους από την παραγωγή, συγκέντρωσή τους στους μεγαλοαγρότες, και κατάργησή τους στους μικρούς αγρότες.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ
Η ελπιδοφόρα κοινή εμφάνιση  μπλόκων, αγροτικών συλλόγων και επιτροπών αγώνα πρέπει να έχει συνέχεια. Η αντιμετώπιση της πείνας, η κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού δεν είναι υπόθεση μόνο των αγροτών αλλά της ίδιας της εργατικής τάξης. Η μάχη της επιβίωσης περνά μέσα από τον αγώνα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης. Το πραγματικό, από τα κάτω κοινό μέτωπο φτωχομεσαίων αγροτών, εργαζομένων, νεολαίας και ανέργων μπορεί να σταματήσει τη βαρβαρότητα και την καταστροφή. Πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα κοινή πανελλαδική σύσκεψη  με πρωτοβουλία των συντονιστικών της μαχόμενης φτωχομεσαίας αγροτιάς, ομοσπονδιών εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πρωτοβάθμιων σωματείων, συνδικάτων που θέλουν να συμβάλλουν σε κοινό μέτωπο, με θέμα τη δημιουργία πραγματικών μπλόκων στους δρόμους στις πλατείες των πόλεων και στους χώρους δουλειάς.  Εδώ θα κριθούν όλοι, γιατί μπορούμε να τους σταματήσουμε παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια μας, χωρίς κοινοβουλευτικές αυταπάτες και λογικές διαπραγμάτευσης με αυτούς που ρημάζουν τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων.
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!
Για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα και για να καλλιεργηθούν τα χωράφια της φτωχομεσαίας αγροτιάς, πρέπει ΤΩΡΑ το κεφάλαιο να  χάσει από την ιδιοκτησία και τα κέρδη του. Απαραίτητοι όροι είναι η ανατροπή της συγκυβέρνησης αλλά και κάθε άλλης κυβέρνησης που θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική, η  διαγραφή του χρέους, η έξοδο από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
§       Για να ξαναζωντανέψει η ύπαιθρος πρέπει να κάνουμε πέρα τους αγροτοβιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοαγρότες, να χτίσουμε τους δικούς μας παραγωγικούς συνεταιρισμούς σε συνεχή σύγκρουση με τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής, να ελέγχουμε εμείς και όχι να μας κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε.
§       Με μια ισχυρή αντικαπιταλιστική αριστερά, με αγωνιστικό μέτωπο  ρήξης και ανατροπής με την πολιτική του κεφαλαίου. Για να περάσει ο πλούτος στα χέρια των παραγωγών του.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ