Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΝΑΡ: Επίθεση σε συνδικαλιστές στο υπουργείο Εργασίας. Τραυματίες και προσαγωγές


Ο κυβερνητικός και κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός εναντίων εργατικών αγώνων συνεχίζεται. Επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ δέχτηκαν μέλη του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές ταξικών Ομοσπονδιών και σωματείων, που συμβολικά κατέλαβαν το γραφείο του 8ου ορόφου του υπουργείου Εργασίας το πρωί κατά την αποχώρησή τους! Η κυβέρνηση φοβάται τόσο πολύ την ανάπτυξη των εργατικών αγώνων που απαντά με βία και επιθετικότητα απέναντι ακόμα και σε συμβολικές κινήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας! Αποτέλεσμα της απρόκλητης επίθεσης 8 τραυματίες εργαζόμενοι και πολλές προσαγωγές συνδικαλιστών (περίπου 30 εκτιμούν οι συγκεντρωμένοι). Με πορεία στη ΓΑΔΑ απάντησαν άμεσα οι διαδηλωτές. Αυτή την ώρα σε εξέλιξη συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ με αίτημα να αφεθούν ελεύθεροι οι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές.
Την επίθεση και τις προσαγωγές καταδικάζουν το ΝΑΡ και η ν.ΚΑ καθώς και δεκάδες ταξικά σωματεία και σύλλογοι και καλούν σε στήριξη της συγκέντρωσης στη ΓΑΔΑ.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και η συμβολική κατάληψη του γραφείου του υπουργού εργασίας πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού, ο οποίος ισχυρίστηκε με απύθμενο θράσος ότι το ασφαλιστικό σύστημα οικοδομήθηκε στη βάση των πελατειακών σχέσεων, φωτογραφίζοντας νέες αντιδραστικές αλλαγές στο ασφαλιστικό.
ΠΗΓΗ: narnet.gr

Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την επίθεση στο ΠΑΜΕ

Η σημερινή επίθεση την κυβέρνησης ενάντια στους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας αποτελεί ένα ακόμα δείγμα μιας φασίζουσας κυβέρνησης που δείχνει σημάδια πανικού μπροστά στις όλο και πιο μαχητικές λαϊκές αντιδράσεις στην δολοφονική πολιτική της.


Οι λαϊκές αντιδράσεις και οι αγώνες, οι απεργίες διαρκείας και οι καταλήψεις θα κλιμακωθούν.



Η ανάπτυξη του κινήματος με στόχο την ανατροπή της πολιτικής και της κυβέρνησης του μνημονίου, του κεφαλαίου και της ΕΕ, η ταξική ενότητα στο εργατικό κίνημα και η κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς έχουν τεράστια δύναμη για να στείλουν τη συμμορία που μας κυβερνάει στα αζήτητα.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την κινητοποίηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη ΓΑΔΑ και ενώνει τη φωνή της για την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.