Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Ποια είναι η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., συγκροτήθηκε στις 22 Μάρτη από δυνάμεις και αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής, κομμουνιστικής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής Οικολογίας. Στη συγκρότησή της συνέβαλαν οι πολιτικές οργανώσεις ΑΚΟΣ - ΑΡΑΝ – ΑΡΑΣ – ΕΚΚΕ – ΝΑΡ – νΚΑ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ – ΟΚΔΕ – ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – ΣΕΚ που συμμετέχουν και στα μετωπικά σχήματα ΜΕ.Ρ.Α. και ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α, η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, αλλά και εκατοντάδες ανένταχτοι αγωνιστές. Ξεκίνησε με τη μεγάλη συγκέντρωση στο Σπόρτιγκ στις 31 Γενάρη και γεννήθηκε μέσα από δεκάδες συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, αμέσως μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη. Λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά και είναι ανοιχτή σε κάθε συλλογικότητα, αγωνιστή και αγωνίστρια που μοιράζεται αυτές τις αγωνίες και αναζητήσεις. Στηρίζεται στην ενότητα δυνάμεων και αγωνιστών που πρωτοστάτησαν στις μεγάλες μάχες της προηγούμενης περιόδου: την κορύφωση της εξέγερσης του Δεκέμβρη, στις απεργίες για το ασφαλιστικό, στη μεγάλη απεργία διαρκείας των δασκάλων, στις φοιτητικές καταλήψεις, στην πάλη ενάντια στην αναθεώρηση του Συντάγματος, στις αντιπολεμικές και αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις, στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων, στον αγώνα για τις δημοκρατικές ελευθερίες. Επιδιώκουμε να παρέμβουμε σε όλα τα μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα της περιόδου και θα συμμετέχουμε στις ερχόμενες ευρωεκλογές, ζητώντας τη στήριξη όλων εκείνων που σήμερα αναζητούν δρόμους αντίστασης, ρήξης και ανατροπής.


πρωτομαγια -ανταρσυα λάρισας

Η πρώτη εμφάνιση του μετωπικου σχήματος των αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής αριστερας της ριζοσπαστικής οικολογίας και της κομμουνιστικής προοπτικής στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και πορεία στην Λάρισα συσπείρωσε παρά το τριήμερο και τον άστατο καιρό αρκετούς εργαζομένους και ανεργους .
Οπως φαινεται από την φωτογραφία το πανώ του ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. μπροστά και των εργατικών παρεμβάσεων-κινήσεων πίσω,στο τέλος η ταξικη πορεία.

nar 1 maioy

Ανακοίνωση ΝΑΡ για την 1η Μάη 2009
Εργάτες, Εργάτριες, Νέοι και Νέες

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ του 1886 έγινε το σύμβολο μιας νέας εποχής στη ζωή και τον αγώνα των εργατών ενάντια στην αστική τάξη, για το δικαίωμα στη δουλειά, την κατάργηση της εκμετάλλευσης, των ιμπεριαλιστικών πολέμων, την κοινωνική απελευθέρωση.
Σήμερα, σε συνθήκες όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αστικές κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, «δεξιές», κεντροδεξιές ή «κεντροαριστερές»» ακολουθούν την ίδια αντιδραστική, αντεργατική πολιτική της άγριας λιτότητας, της απελευθέρωσης των αγορών, των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της λεηλασίας της φύσης και του περιβάλλοντος, της πνευματικής και πολιτιστικής λοβοτομής.
Σε μια εποχή πρωτόγνωρων δυνατοτήτων από την εκρηκτική ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας το κεφάλαιο επιχειρεί να απαντήσει στην κρίση του με τη συντριβή των συλλογικών δικαιωμάτων των εργατών - παραγωγών του πλούτου. Υπερασπίζοντας με κάθε τρόπο τον «ιερό νόμο» της κερδοφορίας και του ανταγωνισμού. Περιφρουρώντας την καπιταλιστική ιδιοκτησία και την πολιτική κυριαρχία του με πακτωλό χρημάτων στις τράπεζες και τις επιχειρήσεις, «ξέπλυμα» του ληστρικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, νέα «κίνητρα» στους επενδυτές. Αυτή είναι και η πολιτική της Ε.Ε., του ΔΝΤ και όλων των υπερεθνικών καπιταλιστικών λόμπι. Και οι όποιες διαφοροποιήσεις υπέρ ενός διαφορετικού μίγματος καπιταλιστικής διαχείρισης, με πιο ενισχυμένο το σκέλος της κρατικής παρέμβασης, ενός «πράσινου καπιταλισμού» ή ενός περιορισμένου «νεοκεϊνσιανισμού» (υπέρ του κεφαλαίου πάντοτε), χρησιμοποιούνται σαν «αναισθητικά» για την ακόμη πιο αποφασιστική προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.
Στη χώρα μας ο νέος γύρος λεηλασίας των εργατικών δικαιωμάτων έχει ξεκινήσει, με τα «επικαιροποιημένα σύμφωνα σταθερότητας» της Ε.Ε., τα νέα προγράμματα «επιτήρησης» και την άμεση ενεργοποίηση όλου του προηγούμενου αντεργατικού νομοθετικού οπλοστασίου των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Τα μέτρα αυτά δεν επιδιώκουν απλά «να μεταφέρουν το κόστος στις πλάτες των εργαζόμενων». Στοχεύουν βαθύτερα και πολύ πιο στρατηγικά, στην ουσιαστική αντικατάσταση όλης της τάξης από ένα μισοεφεδρικό – μισοεργαζόμενο στρατό παραγωγών του κοινωνικού πλούτου με οριακή ή και καμία συλλογική προστασία, κατακερματισμένο και σκληρά εκμεταλλευόμενο. Οι πολιτικές της «ενεργούς απασχόλησης», τα κίνητρα στις επιχειρήσεις, οι μαζικές απολύσεις, οι δηλώσεις Μίχαλου και οι ρυθμίσεις της Κομισιόν για την «εβδομάδα» δύο και τριών ημερών, οι ιδιωτικοποιήσεις, αναδομούν συνολικά τις εργασιακές σχέσεις, το μέτρο του εργάσιμου χρόνου και την έννοια της θέσης εργασίας. Θέλουν το πάγωμα όχι μόνο των μισθών αλλά και κάθε φωνής συλλογικής αντίστασης. Τυλίγουν την κοινωνία με ένα αυταρχικό δίχτυ τρόμου, παρακολούθησης, καμεροχαφιεδισμού και αστυνομοκρατίας. Αφήνουν ανεξέλεγκτη την εργοδοτική τρομοκρατία, όπως έδειξε η δολοφονική επίθεση ενάντια στην Κωνσταντίνα Κούνεβα. Αυτή είναι η εθνική προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ (με τη συμφωνία ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ) για τη διέξοδο από την κρίση.

Εργάτες, Εργάτριες, Νέοι και Νέες

Για το κεφάλαιο και τα κέρδη του αυτή η «απάντηση στην κρίση» είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Για το εργατικό κίνημα είναι μάχη για την επιβίωσή του, την υπεράσπιση των επόμενων γενιών, τη νικηφόρα αντιμετώπιση του εργασιακού μεσαίωνα. Τα μέτρα αυτά δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν! Θα αποτύχουν για μια ακόμα φορά. Ελλείμματα έχει ο μισθός μας και όχι η περιουσία τους! Δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανένα! Η εργατική τάξη δεν μπαίνει στην κατάψυξη του τρόμου και στο «πάγωμα» των μισθών, αλλά θα διαμορφώσει μια θερμή άνοιξη διεκδικώντας ελευθερία, αξιοπρεπή δουλειά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους.
Ωστόσο τα πράγματα «πρέπει να πάνε αλλιώς». Το συνδικαλιστικό κίνημα, σήμερα, είναι από κάθε άποψη αναντίστοιχο με τις απαιτήσεις που διαμορφώνει η κρίση, η επίθεση του κεφαλαίου, οι αλλαγές στους δρόμους ριζοσπαστικοποίησης της εργατικής τάξης. Η ενσωμάτωση της ΓΣΕΕ στις αστικές επιδιώξεις ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Όχι μόνο υπέγραψε συμβάσεις «εργασιακής ειρήνης» με τους εργοδότες, όχι μόνο στάθηκε εχθρικά απέναντι στην εξέγερση του Δεκέμβρη αλλά και σε κάθε σοβαρή κλαδική κινητοποίηση των τελευταίων ετών, όχι μόνο δεν ανοίγει μέτωπο κατά των ιδιωτικοποιήσεων, όχι μόνο αποδέχεται το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για την ελαστική εργασία (δηλ. νομιμοποιεί το δουλεμπόριο) και καταγγέλλει τις κινητοποιήσεις για την Κούνεβα, αλλά, σε περίοδο μαζικών απολύσεων, προτάσσει κοινό μέτωπο με τον ΣΕΒ για την «οικονομική στήριξη και επανένταξη των απολυθέντων» (σαν την ανθρωπιστική βοήθεια των ιμπεριαλιστών μετά τους βομβαρδισμούς)!!! Το διαζύγιο με τους εργαζόμενους που «εκπροσωπεί» είναι πλέον μη αντιστρεπτό.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση δεν μπορεί να απογαλακτιστεί από τη φιλο - Ε.Ε. φυσιογνωμία της, τις αυταπάτες για ένα νέο «κοινωνικό συμβόλαιο» και ένα «φιλολαϊκό ευρωπαϊκό σύμφωνο σταθερότητας». Γι’ αυτό δεν μπορεί να εκφράσει ένα κίνημα ρήξης με την επίθεση του κεφαλαίου, να υπερασπίσει τα εργατικά δικαιώματα, να ξεφύγει από τη συνδιαχείριση. Γι’ αυτό «συγκυβερνά» με ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ και πολλές μεγάλες ομοσπονδίες. Τo ΠΑΜΕ, όπως έχει δείξει και η 10ετής παρουσία του, δεν μπορεί να φέρει μια νέα πνοή στους ταξικούς αγώνες, να δημιουργήσει όρους υπέρβασης του αστικοποιημένου συνδικαλισμού, να ξεπεράσει τα όρια μιας στενής συσπείρωσης των παραταξιακών του δυνάμεων, να συνδεθεί με τα αυθεντικά γεγονότα της ταξικής πάλης. Αποφεύγει να οργανώσει τον άμεσο πολιτικό αγώνα για την ανατροπή των επιλογών του κεφαλαίου, στο όνομα μιας γενικής ζύμωσης και διαμαρτυρίας. Για αυτό οι πλειοψηφούσες δυνάμεις του στα σωματεία υπογράφουν τις ίδιες πάνω-κάτω συμβάσεις με την κατάπτυστη ΕΓΣΣΕ εργασιακής ειρήνης της ΓΣΕΕ, χωρίς κάποια ιδιαίτερη μάχη.

Εργάτες, Εργάτριες, Νέοι και Νέες

Στις συνθήκες αυτές είναι ώριμη η στρατηγική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, ως βασική προϋπόθεση μιας νικηφόρας ταξικής-αντικαπιταλιστικής απάντησης στην κρίση. Ενός αναγεννημένου, ταξικού εργατικού κινήματος, που θα ενώνει ειδικευμένους και ανειδίκευτους, Έλληνες και ξένους, σταθερά και ελαστικά εργαζόμενους και άνεργους. Για μια επανεξόρμηση των ιδεών της εργατικής χειραφέτησης και της κατάργησης της εκμετάλλευσης. Για μια νέα αγωνιστική ταξική ενότητα που θα έχει στον πυρήνα του τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και δυνατότητες, την πάλη για ριζική βελτίωση και αλλαγή της θέσης των εργαζομένων, από σήμερα μέχρι και την κατάργηση του συστήματος της μισθωτής εκμετάλλευσης. Για στόχους πάλης που θα βρίσκονται σε ρήξη με την αντεργατική επίθεση, σε συνολική σύγκρουση με την εργοδοσία, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις! Για προώθηση του οριζόντιου συντονισμού των εργατικών συλλογικοτήτων (σωματείων, συλλόγων, συνδέσμων και επιτροπών αγώνα) αλλά και πρωτοπόρων αγωνιστών, με όρους γενικών συνελεύσεων και εργατικής δημοκρατίας.
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, καλεί σε συστράτευση όλες τις πρωτοπόρες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του αντικαπιταλιστικού-ανατρεπτικού αγώνα.
Για ένα κοινωνικό και πολιτικό κίνημα Εργατικής-Λαϊκής Αντιπολίτευσης, αντίστασης και ανατροπής της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου, που θα μπορεί να αποκρούει μέτρα, να σπάει καίριους κρίκους της αντεργατικής επίθεσης, να πετύχει υλικές κατακτήσεις υπέρ των εργαζομένων και να διαμορφώσει συνθήκες για μια συνολική αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, για την επαναστατική ανατροπή της αστικής κυριαρχίας.
Για την ΑΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, της σύγχρονης κομμουνιστικής απελευθερωτικής προοπτικής. Που θα υπερασπίζεται τις κατακτήσεις του Οκτώβρη και των άλλων μεγάλων επαναστάσεων, όλες τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, αλλά και θα αναζητά τολμηρά τις αιτίες για τις καταρρεύσεις των τελικά εκφυλισμένων-αντεργατικών καθεστώτων του «υπαρκτού σοσιαλισμού». Μια Αριστερά δυνατή και ενωτική, που θα συμβάλλει στην αγωνιστική συμπόρευση όλων των εργαζόμενων και της νεολαίας, θα οργανώνει την κοινή δράση! Μια Αριστερά πρωτοπόρα σε νικηφόρους αγώνες, που θα διατηρεί την πολιτική της αυτοτέλεια και δεν θα δορυφοροποιείται γύρω από το ρεφορμισμό! Μια Αριστερά της ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ, μια Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή!

Όλοι μαζί στις ανεξάρτητες, πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις επιθεώρησης των δυνάμεων μιας νέας αγωνιστικής ταξικής ενότητας για την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης- κεφαλαίου- ΕΕ, για την ανίχνευση των δρόμων της σύγχρονης αναγέννησης του εργατικού κινήματος.
Νέο Αριστερό Ρεύμα

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.- ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α




Μετά τις μαζικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα ( Σπόρτιγκ) την Θεσσαλονίκη ,τα Γιάννενα. Τις δεκάδες συνελεύσεις σε όλη την χώρα και την πανελλαδική συνάντηση εκπροσώπων των συνελεύσεων και όχι μόνο στην Αθηναίδα συγκροτήθηκε η Αντικαπιταλιστική Αριστερή συνεργασία για την Ανατροπή.
Στο ενωτικό αυτό εγχείρημα συμμετέχουν δυνάμεις της Αντικαπιταλιστικής, Επαναστατικής, Κομμουνιστικής Αριστεράς, της Ριζοσπαστικής Οικολογίας ( ΑΡΑΝ – ΑΡΑΣ – ΕΚΚΕ – Κ.ΑΝ.-ΝΑΡ – νΚΑ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ – ΟΚΔΕ Σπάρτακος – ΟΚΔΕ – ΣΕΚ)και ανένταχτοι αγωνιστές.
Στόχος μας δεν είναι η δημιουργία άλλης μιας ακόμα Αριστεράς, αλλά η οικοδόμηση της Αριστεράς που απαιτεί η εποχή μας, μαχόμενη και οραματική, εργατική και νεανική, αντικαπιταλιστική και διεθνιστική, διαχωρισμένη από την αστική πολιτική και το ρεφορμισμό αλλά ενωτική απέναντι στους εργαζόμενους και υπέρ της κοινής δράσης όλων των αριστερών δυνάμεων, μετωπικά συσπειρωμένη και αυτοκριτικά σκεπτόμενη.

Η κρίση του… υπαρκτού καπιταλισμού!

1. Είκοσι ακριβώς χρόνια μετά την κατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού», όχι μόνο διαψεύδεται η πίστη των αστών στη ζωτικότητα και ανωτερότητα του σημερινού εκμεταλλευτικού συστήματος, αλλά μπροστά βρίσκεται σε εξέλιξη μια βαθιά, πολύπλευρη και δομική κρίση του… υπαρκτού καπιταλισμού!

Οι δυνάμεις του κεφαλαίου, αφού θησαύρισαν από τα κέρδη της περίοδο «ανάπτυξης», οργανώνουν μια πειρατική ληστεία στους όρους εργασίας, ελευθερίας και ζωής των εργαζόμενων για να μπορέσουν να ξεπεράσουν την κρίση που οι ίδιες δημιούργησαν αντί να πληρώσουν γι' αυτή!

Σαν μαθητευόμενοι μάγοι, οι κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων, οι μάνατζερ και τα golden boys του νεοφιλελευθερισμού, αφού απελευθέρωσαν το καταστροφικό πνεύμα της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού, καλούν τώρα τον δήθεν περιφρονημένο «κρατισμό» να σώσει τις χρεοκοπημένες τράπεζες και επιχειρήσεις τους, ρουφώντας τρισεκατομμύρια από τους προϋπολογισμούς. Αντί να βάλουν βαθιά το χέρι στις παραφουσκωμένες τσέπες τους, απαιτούν από πάνω να πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα τεράστια ελλείμματα και τα αστρονομικά ποσά του δημόσιου χρέους που δημιουργούν.

Την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές και όχι οι εργαζόμενοι!

Η κρίση του νεοφιλελευθερισμού εκφράζει τη δομική κρίση του σύγχρονου καπιταλισμού. Γίνεται σαφές σε ευρύτερες λαϊκές μάζες πόσο βαθιά ανορθολογικό και επικίνδυνο σύστημα είναι ο καπιταλισμός. Δικαιώνονται όσοι επιμένουν ότι πραγματική διέξοδος για του εργαζόμενους και τη νεολαία είναι η κλιμάκωση των ταξικών αντιστάσεων και των κοινωνικών διεκδικήσεων, η αμφισβήτηση του καπιταλισμού, η επιμονή στην αντικαπιταλιστική ανατροπή, στην επανάσταση, στην εξουσία των εργαζομένων, στην προοπτική μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.


3. Διέξοδος από την κρίση δεν είναι οι κυβερνητικές εναλλαγές: Είτε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Είτε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Είτε κεντροαριστερή με τον ΣΥΝ. Καμιά εκδοχή κυβερνητικής και πολιτικής διαχείρισης του καπιταλιστικού κράτους δεν μπορεί να πάρει φιλολαϊκά χαρακτηριστικά!
Διέξοδο δεν μπορεί να δώσει ούτε μια «αριστερή διακυβέρνηση», όπως προτείνει ο ΣΥΝ, ούτε μια «λαϊκή εξουσία», όπως προτείνει το ΚΚΕ. Γιατί και οι δυο κινούνται στο έδαφος του συστήματος. Διέξοδος δεν είναι ούτε η περιφρόνηση της μαζικής πολιτικής πάλης από τα αναρχικά ρεύματα και η τυφλή βία.

Αντίθετα, εμείς πιστεύουμε, ότι η διέξοδος από την κρίση και τη νέα βαρβαρότητα προς όφελος της εργασίας, βρίσκεται:
Στους ενωτικούς, μαχητικούς αγώνες, στη μαζική αντίσταση, στη σύγκρουση για την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου και της καπιταλιστικής εξόδου από την κρίση. Για να ανοίξει ο δρόμος για την επανάσταση και την εργατική εξουσία με προοπτική το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Η υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων και αναγκών, περνά σήμερα μέσα από τη ρήξη με τον πυρήνα της αστικής πολιτικής, τους «νόμους της αγοράς», τα «προγράμματα σταθερότητας» του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Σε αυτή την κατεύθυνση, θα συμβάλει αποφασιστικά μια ενωμένη και ισχυρή αντικαπιταλιστική και επαναστατική Αριστερά. Θα συμβάλει η ενότητα στη δράση, μέσα στο μαζικό κίνημα, με τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς και όσους αγωνίζονται ενάντια στην αστική εξουσία.

Για να προχωρήσει ο κόσμος στη σοσιαλιστική και την κομμουνιστική οργάνωση της κοινωνίας!

Ο αγώνας μας εμπνέεται από την εμπειρία και τις κατακτήσεις των κοινωνικών επαναστάσεων του 20ου αιώνα και πρώτα από όλα από τον Οκτώβρη του 1917 αλλά και από όλες τις επαναστατικές απόπειρες και εξεγέρσεις, με τα τραγικά λάθη και τις ανεπάρκειές αλλά και με τα διδάγματά τους: από τη γαλλική Κομμούνα, το ΕΑΜ και τον ΔΣΕ, μέχρι την κινέζικη πολιτιστική επανάσταση, το Βιετνάμ και την Κούβα, το γαλλικό Μάη. Η κατάρρευση των εκμεταλλευτικών και καταπιεστικών καθεστώτων «υπαρκτού σοσιαλισμού» δεν κλονίζει την επιμονή μας στην ανάγκη της αντικαπιταλιστικής διεξόδου, της επαναστατικής ρήξης και της νέας σοσιαλιστικής και κομμουνιστική προοπτικής.

Περισσότερο παρά ποτέ, οι εργαζόμενοι, ο λαός, η νεολαία, χρειάζονται:
Μια Αριστερά δυνατή και ενωτική, που θα συμβάλλει στην αγωνιστική ενότητα όλων των εργαζόμενων και της νεολαίας θα οργανώνει την κοινή δράση!
Μια Αριστερά πρωτοπόρα σε νικηφόρους αγώνες, έτσι ώστε να πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές και να ανατραπούν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ!
Μια Αριστερά της αυτοπεποίθησης, που θα διατηρεί την πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια και δεν θα δορυφοροποιείται γύρω από το ρεφορμισμό!
Μια Αριστερά ανατρεπτική αντικαπιταλιστική, που αγωνίζεται για την επανάσταση, την εξουσία των εργαζομένων, το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό!
Αυτή την Αριστερά, με συνείδηση των δυσκολιών, αλλά και της ανάγκης, φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε με την ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΝΤ. ΑΡ. ΣΥ. Α
Δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής, κομμουνιστικής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής Οικολογίας
( ΑΡΑΝ – ΑΡΑΣ – ΕΚΚΕ – Κ.ΑΝ.-ΝΑΡ – νΚΑ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ – ΟΚΔΕ Σπάρτακος – ΟΚΔΕ – ΣΕΚ)
και ανένταχτοι αγωνιστές.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Λάρισας

λάρισα 1-5-2009
Προκήρυξη της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Συνεργασίας για την Ανατροπή –ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α- για την Πρωτομαγιά 2009
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ!
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΣΕΕ-ΣΕΒ!
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!
Εργάτες, Εργάτριες, Νέοι και Νέες
123 χρόνια μετά τον ηρωικό και ματοβαμμένο ξεσηκωμό στο Σικάγο.
Να κάνουμε την Πρωτομαγιά μέρα ανταρσίας των εργαζόμενων και της νεολαίας ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που μεθοδεύουν οι καπιταλιστές, οι κυβερνήσεις τους, η Ε.Ε..
Να συνεχίσουμε στο δρόμο της εξέγερσης του Δεκέμβρη, που τρόμαξε το πολιτικό σύστημα και γέννησε ξανά μαζικά την ελπίδα της μαζικής σύγκρουσης για την ανατροπή από τα κάτω των αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου.
Να δώσουμε συνέχεια στους μεγάλους αγώνες του τελευταίου διαστήματος, που έδειξαν τη διάθεση μεγάλων κομματιών εργαζομένων να αναζητήσουν δρόμους αγώνα και υπέρβασης της λογικής του ταξικού συμβιβασμού της γραφειοκρατίας σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που σπεύδει στην Πρωτομαγιά (όπως και στην απεργία στις 10 Δεκέμβρη) να ακυρώσει προκαταβολικά την πανεργατική διαδήλωση εξαγγέλλοντας συγκέντρωση στη… Κλαυθμώνος.
ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ!
Στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης και ως απάντηση σ’ αυτή οι κυβερνήσεις ,το κεφάλαιο και η ΕΕ προωθούν αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, επιχειρούν να ρίξουν το βάρος της στις πλάτες της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
Στη χώρα μας ο νέος γύρος λεηλασίας των εργατικών δικαιωμάτων έχει ξεκινήσει:
- Με τις απολύσεις και την αύξηση της ανεργίας που αξιοποιείται ως φόβητρο για να αποδέχονται οι εργαζόμενοι χειρότερες συνθήκες εργασίας και μειωμένες αποδοχές.
- Με τα «επικαιροποιημένα σύμφωνα σταθερότητας» της Ε.Ε., τα νέα προγράμματα «επιτήρησης» και την άμεση ενεργοποίηση όλου του προηγούμενου αντεργατικού νομοθετικού οπλοστασίου των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.
- Με τις ρυθμίσεις της Κομισιόν για την «εβδομάδα» δύο και τριών ημερών,
- Με την εξάρθρωση της σταθερής εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις και την άγρια λιτότητα, τη διαρκή προώθηση της αντιασφαλιστικής επίθεσης και την επιχειρηματική παιδεία.
- Με την εργοδοτική τρομοκρατία, όπως φάνηκε και με τη δολοφονική επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, τον αυταρχισμό, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
- Με τον ρατσισμό επιχειρούν τον αποπροσανατολισμό και την διάσπαση της εργατικής τάξης.
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!
Τα μέτρα αυτά δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν! Θα αποτύχουν για μια ακόμα φορά. Ελλείμματα έχει ο μισθός μας και όχι η περιουσία τους! Δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανένα! Η εργατική τάξη δεν μπαίνει στην κατάψυξη του τρόμου και στο «πάγωμα» των μισθών, αλλά θα διαμορφώσει μια θερμή άνοιξη διεκδικώντας ελευθερία, αξιοπρεπή δουλειά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους.
Δεν θα πληρώσουμε εμείς τη δικιά τους κρίση! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι αντίπαλος των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων. Υπέγραψε συλλογικές συμβάσεις εργασιακής ειρήνης. Τοποθετήθηκε εχθρικά απέναντι στο κίνημα του Δεκέμβρη. Απουσίασε από το κίνημα αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα. Προωθεί την ταξική συνεργασία με το ΣΕΒ αντί την μαχητική εργατική αντίσταση και διεκδίκηση. Απάντηση δεν μπορούν να δώσουν ούτε η πολιτική της Αυτόνομης Παρέμβασης να συγκυβερνά με την ΠΑΣΚΕ σε αρκετά σωματεία, ούτε ο απομονωτισμός, η ρεφορμιστική λογική και η πρακτική των κομματικών παρελάσεων του ΠΑΜΕ, που αρνείται κάθε ενωτικής αγωνιστικής συσπείρωσης.

Την ελπίδα δίνουν οι ίδιοι οι αγώνες. Οι πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις το 2006-7 ενάντια στη αναθεώρηση του Συντάγματος, οι απεργίες για το ασφαλιστικό, οι κινητοποιήσεις ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Το κίνημα των σωματείων για την αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα ανάδειξε το πρόβλημα του σύγχρονου δουλεμπορίου. Η πάλη των εργαζομένων του Λαναρά, της Φριγκογκλάς και των άλλων εργοστασίων που κλείνουν, το κίνημα ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία είναι ελπιδοφόρα δείγματα μιας νέας ενότητας στη βάση των εργατών. Νέα σωματεία ιδρύονται σπάζοντας το άβατο στη συνδικαλιστική δράση. Στις 10 Δεκέμβρη και στις 2 Απρίλη φάνηκε η διάθεση πολλών σωματείων για αγωνιστικό συντονισμό.
Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε! Με αγωνιστική ταξική ενότητα των ίδιων των εργαζομένων και στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Με μαζικές συνελεύσεις για να είναι τα συνδικάτα και οι αγώνες στα χέρια των εργαζομένων. Με ενιαία συνδικαλιστική έκφραση όλων των εργαζομένων σε κάθε κλάδο, ένταξη των ελαστικών εργαζομένων (συμβασιούχοι, stage, ενοικιαζόμενοι), των απολυμένων και των ανέργων στα σωματεία, με ίδρυση νέων σωματείων όπου χρειάζεται. Με οριζόντιο συντονισμό των ίδιων των πρωτοβάθμιων σωματείων. Με απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις εργοστασίων που κλείνουν.
Απαιτείται συνολική σύγκρουση με την εργοδοσία, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις! Αγώνας για την αντίσταση, ρήξη, ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου. Άμεση κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας. Εργατικό κίνημα για εμάς σημαίνει σύγκρουση με τις πολιτικές του κεφαλαίου, όχι διαπραγμάτευση για το πόσο θα χειροτερεύσει η θέση των εργαζομένων, ούτε συμμόρφωση με τα όρια αντοχής του κεφαλαίου και της ΕΕ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
ά Όχι στην ανεργία - Νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων. Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των επιχειρήσεων που κλείνουν και εργατικός έλεγχος.
ά Να σπάσει τώρα η λιτότητα – γενναίες αυξήσεις – 1400 ευρώ κατώτατο μισθό – Καταγγελία της άθλιας συλλογικής σύμβασης ΓΣΕΕ – ΣΕΒ. 35ωρο χωρίς μείωση των αποδοχών, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση του θεσμού των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, των stage, της άνισης μεταχείρισης των ξένων εργατών και όλων των μορφών του σύγχρονου δουλεμπορίου.
ά Να αυξηθούν οι δαπάνες για υγεία, παιδεία, ασφάλιση. -Δημόσια και δωρεάν παιδεία–υγεία –ασφάλιση για όλους.
ά Όχι στους πολεμικούς εξοπλισμούς.
ά Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα τρομοκρατικά κατασταλτικά μέτρα. Λευτεριά στους συλληφθέντες του Δεκέμβρη.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ!
Είκοσι ακριβώς χρόνια μετά την κατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού» όχι μόνο διαψεύδεται η πίστη των αστών στη ζωτικότητα και ανωτερότητα του σημερινού εκμεταλλευτικού συστήματος, αλλά και βρίσκεται σε εξέλιξη μια βαθιά, πολύπλευρη και δομική κρίση του… υπαρκτού καπιταλισμού! Ήρθε η ώρα να ξαναβγεί μπροστά η εργατική τάξη στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά της. Να έχει πρωτοπόρο ρόλο στη πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, τον εθνικισμό και τον πόλεμο. Να ηγηθεί στον αγώνα για την κατάργηση του συστήματος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και στην πάλη για μια νέα σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική.
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ!
Να στηρίξουμε τις μαχητικές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις των σωματείων, των ταξικών συνδικαλιστών, των επιτροπών αγώνα και των πρωτοβουλιών συντονισμού. Να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο, την Ε.Ε., και τις κυβερνήσεις τους.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10.00 στην Κ. Πλατεία
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πλατεία Λαού 9.30
ΑΝΤ. ΑΡ. ΣΥ. Α