Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



Την Παρασκευή 29/08 θα διεξαχθεί η ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας. Αναρωτιέται βέβαια κανείς σε τι ορκίζονται οι παρατάξεις; Όλοι θα σπεύσουν να διαλαλήσουν ότι θα υπηρετήσουν τον λαό και τα συμφέροντα του τόπου, ότι θα δεσμεύονται από το Σύνταγμα ότι θα τηρήσουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Χρόνια ολόκληρα παρακολουθούμε τέτοιου είδους φιέστες με το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης να σκίζει να ιμάτιά του για την πίστη του στα συμφέροντα του τόπου. Κάτι παρόμοιο θα ακούσουμε για ακόμα μια φορά από τις κυβερνητικές παρατάξεις. Εκφράζουμε όμως όλοι τα ίδια συμφέροντα; Ορκιζόμαστε όμως όλοι με βάση τις ίδιες αξίες και αρχές; Η ίδια η πραγματικότητα όμως θα αποκαλύψει την αλήθεια. Η ορκωμοσία της Παρασκευής δεν είναι παρά μια πρόφαση δημοκρατίας από ένα καθεστώς εκμετάλλευσης και καταπίεσης από παχιά λόγια που από πίσω κρύβουν αιώνιους όρκους πίστης  στις μνημονιακές υποχρεώσεις και στις δεσμεύσεις που δίνονται στους διαδρόμους των επιχειρηματιών και στα συστημικά παρασκήνια, στις κρυφές αίθουσες των συμβουλίων και της Βουλής εκεί όπου σουλατσάρουν επιχειρηματικοί κύκλοι, τραπεζίτες και εφοπλιστές εκεί που το μνημονιακό παρακράτος συνομιλεί και πίνει καφέδες με τα φασιστικά κατακάθια της ΧΑ για την προστασία του καπιταλιστικού σφαγείου από μία εργατική – λαϊκή αντεπίθεση που θα σαρώσει τα πάντα. Οι προασπιστές των καπιταλιστικών συμφερόντων και των κατευθύνσεων της ΕΕ θα βγουν να προασπίσουν τους θεσμούς, την στιγμή που οι ίδιοι έχουν κουρελιάσει το Σύνταγμα και ψηφίζουν κατά παραγγελία νομοσχέδια που έχουν συνταχθεί από συμβούλους επιχειρήσεων, επιτρόπους και παρατρεχάμενους με πρόσχημα μία ανύπαρκτη διαβούλευση και με μέσα «διαλόγου» τα ΜΑΤ.
Η Αριστερή Παρέμβαση της Θεσσαλία και οι δυνάμεις που παλεύουν για μία αντικαπιταλιστική προοπτική ενάντια στους μονόδρομους των εγγυητών της «σωτηρίας» της χώρας, δηλώνουμε και δεσμευόμαστε ότι δεν έχουμε και ούτε θα έχουμε καμιά σχέση με το φαγοπότι της εξουσίας. Άλλωστε η παρουσία μας εδώ και πολλά χρόνια αλλά και η προηγούμενη θητεία μας στο περιφερειακό συμβούλιο είναι από μόνη της τεκμήριο γι’ αυτή μας την στάση. Η παρουσία μας θα είναι αποκαλυπτική στο επόμενο συμβούλιο και θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε στον αφρό όλα αυτά που κρύβονται πίσω από τα μεγάλα έργα και τις χρηματοδοτήσεις που υπόσχονται οι παρατάξεις του Κ. Αγοραστού και οι υπόλοιπες δυνάμεις που συμβάλλουν στις «διευρυμένες πλειοψηφίες».
Θα εκφράσουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την πραγματική οργή και διάθεση για ανατροπή που υπάρχει στην κοινωνία ενάντια στους πλαστούς συσχετισμούς των συμβουλίων και σε λογικές συμμαχιών με το φθαρμένο πολιτικό προσωπικό που φυτοζωεί εδώ και χρόνια μες τα συμβούλια και τις επιτροπές.. Αλλά το κύριο είναι άλλο. Η Αριστερή Παρέμβαση στην Θεσσαλία και ο εκπρόσωπό μας Στάθης Ντούρος δεν θα αρκεστούμε σε καταδίκες και άνευρες τοποθετήσεις. Θα γίνει σαφές εξ αρχής ότι θα συμβάλλουμε ώστε όλα τα ανοιχτά μέτωπα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική στην Θεσσαλία να έχουν την αποφασιστική τους παρουσία μέσα στην αίθουσα ώστε να επιβληθεί το δίκιο του λαού, του σκληρά εκμεταλλευόμενου εργαζόμενου, του ανέργου και του πληττόμενου αγρότη και θα επιβάλλουμε όσο περνάει από το χέρι μας να εκφραστεί εκεί μέσα το αγωνιζόμενο ανατρεπτικό κίνημα και να μπλοκάρει την συνέχιση αυτής της καταστροφής. Ενάντια στις επιταγές του Καλλικράτη δηλαδή του τοπικού μνημονίου, για την ανατροπή των σχεδίων για την ληστεία του εργατικού εισοδήματος, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, την διάλυση της παιδείας και την υγείας.
Χαρακτηριστικό αυτής της κατάστασης είναι και η ασυλία που ακόμα έχουν οι φασίστες δολοφόνοι από το κράτος και το θράσος τους να καλέσουν και συγκέντρωση στην Λάρισα. Μια συγκέντρωση που την μάθαμε βέβαια από το δίαυλο επικοινωνίας των προφυλακισμένων Χρυσαυγητών βουλευτών δηλαδή το κανάλι του TRT και συγκεκριμένα την εκπομπή του Σωτήρη Πολύζου που σταθερά στο πρόγραμμά της δίνει με προκλητικά προνομιακούς όρους δημόσιο λόγο στην εγκληματική συμμορία που θέλει να βγάλει στην παρανομία το αντιφασιστικό κίνημα όπως δήλωση ο Π. Ηλιόπουλος. Η απάντηση του εργατικού νεολαιίστικου και αντιφασιστικού κινήματος πρέπει να είναι άμεση για να δοθεί μήνυμα αποφασιστικής απάντησης σε οποιαδήποτε επανεμφάνιση της φασιστικής συμμορίας στις γειτονιές μας. Με ανατρεπτικό αντιφασιστικό συντονισμό του κινήματος και της Αριστεράς για την εξάλειψη του φασισμού και την ανατροπή του συστήματος που τους γεννάει, ενάντια σε λογικές «συνταγματικού δημοκρατικού τόξου» μέσα από τις οποίες οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης και του κεφαλαίου προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους για το φασιστικό φαινόμενο αλλά και την πρόθεσή τους στην ουσία να μην το εξαλείψουν και να διατηρήσουν την εξουσία τους για την συνέχιση της πολιτικής τους.
Εμείς αντιπαραθέτουμε το δικό μας εργατικό και λαϊκό τόξο που θα τσακίσει το βάρβαρο καθεστώς και θα χτίσει μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς πολέμους και εξαθλίωση. Για την ανακούφιση από τα δεινά της πολιτικής της άρχουσας τάξης, για να πάρουμε στα χέρια μας το πλούτο που παράγουμε, για να διαγράψουμε το ληστρικό χρέος, και να αποδεσμευτούμε από τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις και την επιτροπεία που είναι ο καλύτερος σύμμαχος των ντόπιων συμφερόντων που θα επιδιώξουν να αξιοποιήσουν τα μνημόνια και το καλλικρατικό πλαίσιο για να συνεχίσουν να κερδοφορούν και να εκμεταλλεύονται τον εργαζόμενο λαό. Με το πρόγραμμά που έχουμε καταθέσει και προεκλογικά για την εργασία, την αγροτική παραγωγή, την υγεία και την παιδεία, κατά κύριο λόγο στο ίδιο το κίνημα που είναι αυτό που θα το επιβάλλει με τα δικά του όργανα που εκφράζουν την βούλησή του. Εμείς υπερασπιζόμαστε τον διαχωρισμό του κράτους με την εκκλησία γι’ αυτό θα ορκιστούμε με πολιτικό όρκο ο οποίος και θα δημοσιευτεί και θα εκφράζει το συμφέρον της εργαζόμενης πλειοψηφίας, τα πιστεύω μας και τις αρχές μας.

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή


ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ του Περιφερειακού Συμβούλου Ντούρου Στάθη



ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ
του Περιφερειακού Συμβούλου Ντούρου Στάθη
(Με βάση το άρθρο 154 του Ν. 3852/2010)
Ορκίζομαι στην τιμή και τη συνείδησή μου, ότι από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου στην οποία εκλέχτηκα από το λαό της Θεσσαλίας, θα υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών, των ανέργων και της νεολαίας και θα αγωνιστώ:
Για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
Για να ξημερώσουν μέρες χωρίς την άδικη και καταπιεστική εξουσία του κεφαλαίου, των αγορών και των νόμων του ανταγωνισμού και του κέρδους.
Για να ξεριζώσουμε το φασισμό και τα μισαλλόδοξα σχέδιά του.
Για μια νέα κοινωνία απαλλαγμένη από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου  από άνθρωπο, στο δρόμο της κοινωνικής χειραφέτησης.  

Λάρισα 29/08/2014

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ανταρσία για την Ανατροπή