Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Εδώ και μήνες ο λαός μας δέχεται μια επίθεση στα δικαιώματά του ιστορικών διαστάσεων από αυτούς που επί χρόνια λήστευαν τον ιδρώτα του. Στο όνομα της κρίσης που αυτοί δημιούργησαν -μέσω της συσσώρευσης κερδών – μας ζητούν να αποδεχθούμε ως λύση την εξαθλίωσή μας. Με τα νομοσχέδια που επιχειρούν να περάσουν οι κυβερνώντες -σε αγαστή συνεργασία με ΝΔ , ΛΑΟΣ , ΣΕΒ και ΕΕ - οδηγούν την χώρα σε μια παρατεταμένη ύφεση.
Επικαλούνται την «εθνική ενότητα» και ταυτόχρονα παραδίδουν τη χώρα ως νέοι καταδότες στα νύχια του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Στόχος τους είναι να περάσουν τα πιο αντιλαϊκά μέτρα που πέρασε ποτέ κυβέρνηση, και έτσι να διασφαλίσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου σε βάθος χρόνου. Γνωρίζουν πως είναι δύσκολο να κάμψουν την αντίσταση του λαού και γι΄ αυτό επιστρατεύουν την τρομοκρατία των ελλειμμάτων και την δαμόκλειο σπάθη των τοκογλύφων του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.
Ήδη πέτυχαν το μούδιασμα των εργαζομένων, μέσω και της βοήθειας των ΜΜΕ -με τους «μεγαλοδημοσιογράφους» τους σε εντεταλμένη υπηρεσία-, ψηφίζοντας τις πρώτες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Ταυτόχρονα ψήφισαν και το νέο φορομπηχτικό νομοσχέδιο όπου μειώνουν τους συντελεστές φορολόγησης του κεφαλαίου από 25% σε 20% και από την άλλη επιβάλλουν φόρο στην πρώτη κατοικία.
Αυτά όμως αποτελούν απλή παρωνυχίδα μπροστά σ’ αυτά που έρχονται:

1) Ασφαλιστική κατεδάφιση μέσω του νομοσχεδίου (Λοβέρδου-Κουτρουμάνη) με συντάξεις 360€(βασική!!) και εργάσιμο υποχρεωτικό βίο 40 ετών!!! Η μείωση στις συντάξεις θα είναι γύρω στο 30% σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία , ενώ η περίθαλψη θα είναι προνόμιο των λίγων.

2) Εκπαιδευτική διάλυση με το πολυνομοσχέδιο της Θάτσερ-Διαμαντοπούλου ,με σχολεία που θα εκλιπαρούν επιχειρήσεις να τα χρηματοδοτήσουν και εκπαιδευτικούς που για να εργαστούν θα περνάνε από τα σύγχρονα κομματικά επιτελεία του ΑΣΕΠ για χρόνια και μισθούς όλο και μικρότερους στο όνομα της δημοσιονομικής δυσκολίας.

3)Κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων , δηλαδή οι μισθοί θα καθορίζονται από τους εργοδότες χωρίς κατώτερα όρια με προφανή αποτελέσματα (μισθοί Βουλγαρίας). Απελευθέρωση των απολύσεων με έκρηξη της ανεργίας σε εφιαλτικά νούμερα. Κατάργηση της αποζημίωσης και περισσότερη ευελιξία.

4) Σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και μείωση του δημόσιου τομέα και των κρατικών δαπανών.

5) Νέα μείωση των μισθών , στο όνομα του ΔΝΤ, πρώτα στον Δημόσιο τομέα ,επικαλούμενη την ανισότιμη σχέση με τον ιδιωτικό, για να ακολουθήσει και ο ιδιωτικός τομέας μέσω του εκβιασμού των εργοδοτών προς τους εργαζόμενους.

6) Ψήφιση του «Καλλικράτη» με στόχο την θωράκιση της αστικής πολιτικής στην λεγόμενη τοπική αυτοδιοίκηση και την εξαφάνιση κάθε αιρετικής φωνής που χαλάει τα σχέδια των δημάρχων-μάνατζερ. Θα ακολουθήσει και αντίστοιχος εκλογικός νόμος.

7) Θεσμοθέτηση όλο και πιο αντιδραστικού νομικού οπλοστασίου κόντρα στα δημοκρατικά δικαιώματα με στόχο τον εκφοβισμό των αγωνιστών (ο Δεκέμβρης τους δίδαξε πολλά).

Εργαζόμενες – Εργαζόμενοι

Η επίθεση τους δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν βρουν μπροστά τους ένα λαό σε γενικό ξεσηκωμό και ένα ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα ταξικό μακριά από την σαπίλα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας (πρόεδρος της ΓΣΕΕ με εισόδημα 150.000 € ετησίως που εκπροσωπεί εργαζόμενους με εισόδημα από 6.000€ έως 15.000€).Η συμμετοχή στις απεργίες και η παραπέρα κλιμάκωσή τους με συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων μαζί με άλλες μορφές πάλης αποτελεί όρο για την επιβίωση του λαού μας.


Είναι φανερό πως θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν μικρούς εμφύλιους μεταξύ των εργαζομένων με στόχο την αποδυνάμωση τους. Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να πέσουν σ’ αυτή την παγίδα. Όλοι μαζί σ’ ένα μέτωπο θα πρέπει να δώσουμε την μάχη για ανατροπή του Συμφώνου Σταθερότητας(Στραγγαλισμού) και Ανάπτυξης(Αποδιάρθρωσης).
Κανένας δεν πρέπει να πιστέψει τα κούφια λόγια περί εθνικής σωτηρίας απ΄αυτούς που παρέδωσαν την χώρα χρόνια τώρα στους κερδοσκόπους τραπεζίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τώρα την παραδίδουν εκ νέου στους αγύρτες του μισητού ΔΝΤ. ΄Όπου πάει το ΔΝΤ εξαπολύει κύμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Απελευθερώνει τις απολύσεις και εκτοξεύει την ανεργία στα ύψη. Εκποιεί ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία. Αποδομεί το κοινωνικό κράτος, περικόπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερες παροχές. Αυξάνει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, των εισιτηρίων των λεωφορείων και πάει λέγοντας... Αυτή δηλαδή είναι η μοίρα που μας περιμένει.
Εργαζόμενες – Εργαζόμενοι
Τώρα πρέπει να βγούμε στο δρόμο για την οικοδόμηση ενός κινήματος που θα διεκδικεί :
 Μονομερή παύση πληρωμής του ληστρικού χρέους
 Ανατροπή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης
 Νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων
 Κατάργηση των φοροαπαλλαγών του κεφαλαίου
 Κατώτερος μισθός 1400€
 7ώρο – 35ωρο πενθήμερο (με προοπτική το 6ωρο- 30ωρο)
 εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με εργατικό έλεγχο
Να αναλογιστούμε ότι μπροστά στον ανυποχώρητο αγώνα καμιά πολιτική δεν μπορεί να αντέξει.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 21-22 ΑΠΡΙΛΗ

Προσυγκέντρωση πλ. Νομαρχίας 22/4 10:30 π.μ.



ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ- ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

http://antarsyalarisas.blogspot.com