Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

Διαθέσιμοι μόνο για ανυποχώρητο αγώνα! Τα καλέσματα για συντονισμό δράσης εναντια σε απολύσεις και διαθεσιμότητα δείχνουν την Λάρισα!


 Η επιτροπή αγώνα εκπαιδευτικών Λάρισας η ΕΛΜΕ Λάρισας καθώς και  
5 ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης που βγάλαν και αφίσσα 

καλούν σε
συντονισμό πανελλαδικής δράσης
ενάντια στις απολύσεις και την διαθεσιμότητα 

των εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων, υγειονομικών,διοικητικών στα ΑΕΙ_ΤΕΙ  κλπ

το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014, Ημέρα Αντίστασης
σε Πανελλαδική συγκέντρωση στα Τέμπη (διόδια Πυργετού)
Λεωφορεία αναχωρούν από Λάρισα στίς  10.30 πμ από την πλατεία του Αγίου Βελισσαρίου

 Το κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Εκπαιδευτικών και της ΕΛΜΕ Λάρισας

Όταν η αδικία γίνεται “νόμος και τάξη”, τότε οι πολίτες πρέπει να αντιδράσουν
Ο οδοστρωτήρας των Μνημονίων ισοπεδώνει το Δημόσιο σχολείο. Κατακτήσεις δεκαετιών καταργούνται με διαδικασίες εξπρές, ενώ η χρηματοδότηση έχει περικοπεί κατά 40%. Ζούμε σε μια εποχή που πλήττονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και υποβαθμίζεται- απαξιώνεται ο εκπαιδευτικός και ο παιδαγωγικός του ρόλος όπως εκφράζεται από:
  • Τη μορφωτική υποβάθμιση και τη συνεχή αύξηση της μαθητικής διαρροής
  • Την οικονομική του εξαθλίωση και την επιστημονική του υποβάθμιση.
Η αντιεκπαιδευτική επέλαση κορυφώθηκε με την εκχώρηση «εκπαιδευτικών» φιλέτων στον ιδιωτικό τομέα μέσα από την κατάργηση 50 δημοφιλών ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και στο κλείσιμο 102 ΕΠΑΣ.
Έκλεισαν την πόρτα του Δημόσιου Σχολείου στα πιο φτωχά παιδιά. 20000 μαθητές έχασαν το δικαίωμα στην μάθηση και την επιλογή. Οδήγησαν στην εξαθλίωση πάνω από 1800 εκπαιδευτικούς. Με σκοπό την διάσπαση του κλάδου μοίρασαν ψίχουλα σε άτυπες μορφές εκπαίδευσης που έχουν ημερομηνία λήξης και οδηγούν στην απόλυση 446 συναδέλφους.
Εμείς οι Εκπαιδευτικοί, οι Σχολικοί Φύλακες, οι Υγειονομικοί σε διαθεσιμότητα, βιώνουμε  «από πρώτο χέρι» την πολιτική που χτυπά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.
Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, παρά τα εμπόδια και την υπονόμευση, συμπορευόμαστε με άλλους κλάδους και συμβάλλουμε, αποφασιστικά στη συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου εργαζομένων, για να είναι αποτελεσματικοί και νικηφόροι οι αγώνες μας.
Ενισχύουμε και συσπειρώνουμε τα συνδικάτα σε κάθε τόπο δουλειάς και απαντάμε με ενότητα στη βάρβαρη επίθεση του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.
Μπορούμε με το δυνάμωμα της κοινής δράσης με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, τη φτωχή αγροτιά, τους σχολικούς φύλακες, τους γιατρούς, τους άνεργους να δώσουμε ακόμα πιο μαχητική, αποφασιστική και οργανωμένη απάντηση στη συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ.
Οι πολίτες που παγιδεύτηκαν στη μέγγενη των Μνημονίων οφείλουν να αντισταθούν στην δραματική αλλαγή της Ελλάδας. Ανέχεια, ανεργία στο κόκκινο, μισθοί φτωχοποίησης, δραματική συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, εγκληματικότητα, ολοένα και αυξανόμενη τάση της κοινωνίας προς τα άκρα, συσσίτια, ανύπαρκτο κράτος πρόνοιας, κοινωνική εξαθλίωση για χιλιάδες Έλληνες άστεγοι, συνιστούν την πιο ακραία μορφή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού και αντικατοπτρίζουν την εικόνα μιας χώρας που παραπαίει, με την κοινωνική της συνοχή να απειλείται και το κυριότερο να τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης των πολιτών.
Καλούμε το λαό να δώσει μάχη με ένα πλατύ ταξικό μέτωπο ενάντια σ’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.
Ενωμένοι Αντιστεκόμαστε
Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014, Ημέρα Αντίστασης
Πανελλαδική συγκέντρωση στα Τέμπη (διόδια Πυργετού)
Λεωφορεία αναχωρούν την 10.30 πμ από την πλατεία του Αγίου Βελισαρίου Λάρισας.

Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών – ΕΛΜΕ Λάρισας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλίας : Δίκες για τα διόδια - Δικάζουν την ελπίδα του λαού

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλίας : Δίκες για τα διόδια - Δικάζουν την ελπίδα του λαού

 
Σε λίγες μέρες, στις 15 και  31 Ιανουαρίου καθώς και στις 10 Φεβρουαρίου, πρόκειται να δικαστούν στο μονομελές πλημμελειοδικείο Λάρισας  πάνω από 60 πολίτες από τη Λάρισα, το Βόλο και τα Τρίκαλα, μέλη  πρωτοβουλιών ενάντια στα διόδια. Στα δικαστήρια οδηγούνται επειδή συμμετείχαν σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις ανοίγματος των δρόμων, από τις μπάρες που έχουν στήσει οι εταιρείες, με την κάλυψη ,την παρότρυνση και τη στήριξη των  κυβερνήσεων των μνημονίων,  εμπορευματοποιώντας ένα ακόμη κομμάτι της λαϊκής περιουσίας, καταργώντας παράλληλα το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών εντός της χώρας.
ΟΙ διώξεις των αγωνιστών των διοδίων αποτελούν μια ακόμη πτυχή του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, που επιβάλει την αντιδραστική θωράκιση ενάντια στον «εχθρό λαό» και τις διεκδικήσεις του.
    Είναι προφανές πως η απόλυτη κοινωνική απονομιμοποίηση της πολιτικής της τρόικας και της κυβέρνησης και η διάρρηξη όλων των κοινωνικών συμμαχιών της  τελευταίας, με εξαίρεση τη διαρκή και μόνιμη συμμαχία με τα συμφέροντα τον πολυεθνικών ομίλων και των τραπεζών, πρέπει να αντικατασταθεί με ένα όργιο αυταρχισμού και καταστολής προκειμένου να σκύψουν όλα τα κεφάλια και να επιβληθεί σε όλο της το μεγαλείο η κοινωνική καταστροφή.
            Σε αυτή την κατεύθυνση, δε διστάζουν, να ποινικοποιήσουν το φρόνημα και της ιδέες με κατηγορίες περί «αυτουργίας» και περί «παρότρυνσης σε παράνομες πράξεις», ανασύροντας τα άρθρα 183 και 184 των μετεμφυλιακών χρόνων του ποινικού κώδικα. Επιδιώκουν με  μια καταδίκη σήμερα απέναντι σε μεμονωμένους αγωνιστές να ανοίξουν το δρόμο ώστε αύριο να διώκουν  όποια συλλογικότητα, σωματείο, φορέα, οργάνωση, θεωρείται πως με τα καλέσματα του παροτρύνει άλλους να τελέσουν «πλημμελήματα ή κακουργήματα» ή τους διεγείρει «σε απείθεια κατά των νόμων».
            Την επιχείρηση ποινικοποίησης του αγωνιζόμενου λαού  στηρίζουν χέρι χέρι κυβέρνηση και οι πολυεθνικές κοινοπραξίες εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων. Ποια μεγαλύτερη απόδειξη μπορεί να υπάρξει για το χαρακτήρα της «εθνικής σωτηρίας» που ζούμε τα τελευταία χρόνια από το πολύχρωμο πάζλ κυβερνητικών σχημάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ), του ΔΝΤ και της ΕΕ?
 Η «σωτηρία» αυτή μεταφράζεται σε μια άνευ προηγουμένου ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ του κεφαλαίου και της εργοδοσίας και σε μια καθολική κοινωνική καταστροφή για τον κόσμο της δουλειάς. Είναι ίσως πιο ξεκάθαρο από ποτέ, πως τα δύο στρατόπεδα αυτού του αδυσώπητου κοινωνικού πολέμου είναι δύο. Εκείνο των πολυεθνικών ομίλων, των τραπεζών, της εργοδοσίας και του αστικού προσωπικού που τους υπηρετεί και εκείνο της εργαζόμενης πλειοψηφίας, του κόσμου της ανεργίας και της φτωχομεσαίας αγροτιάς που αν και είναι οι μόνοι παραγωγοί του πλούτου, που «φλερτάρουν» καθημερινά με την πείνα, τη φτώχια και την εξαθλίωση.
            Αυτή η απόπειρα τρομοκράτησης της αντίστασης του λαού μας, αποτυπώνει όμως και τον φόβο τους απέναντι σε ένα κίνημα , που υιοθετεί την κοινωνική ανυπακοή και αντίσταση στην πράξη απέναντι στην επιδρομή στα δικαιώματα μας, στην φορομπηξία, τα χαράτσια και τους πλειστηριασμούς, που επιβάλουν η τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού κατ’ επιταγή  του κεφαλαίου.  Απέναντι σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση, όλοι εμείς που βρεθήκαμε στους δρόμους του αγώνα ξεδιπλώνουμε τη δική μας αλυσίδα που λέγεται αλληλεγγύη και μάχη για την ανατροπή. Ο αγώνας ενάντια στα διόδια, έρχεται να συναντηθεί με τους αγώνες στον χώρο της υγείας και της παιδείας. Έρχεται να συναντήσει τα αιτήματα που θέτουν πρωτοπόρα μαχόμενα κομμάτια του εργατικού κινήματος στο χώρο των συγκοινωνιών για δωρεάν μετακίνηση.
Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Δε θα δεχτούμε να ζήσουμε σ’ αυτό το απάνθρωπο μέλλον που μας έχουν ετοιμάσει, δε θα γίνουμε εμείς και τα παιδιά μας η καύσιμη ύλη για να ξαναπάρει μπροστά η καπιταλιστική μηχανή. Έχουμε μόνο μια επιλογή, τον αγώνα για μια άλλη κοινωνία έξω από τα δεσμά του καπιταλισμού, των μηχανισμών του και της εκμετάλλευσης.
Στις δίκες αυτές δεν διώκονται κάποιοι μεμονωμένοι συναγωνιστές αλλά οι κοινωνικές αντιστάσεις του λαού μας στην πράξη. Διώκεται η ελπίδα μας για να πάνε τα πράγματα αλλιώς. Η ελπίδα όμως, ούτε ποινικοποιείται, ούτε δικάζεται, ούτε φυλακίζεται… Είναι η φλόγα που κάψει τον κόσμο των αφεντικών για να χτίσει την κοινωνία της κοινωνικής απελευθέρωσης.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ
ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ – ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι στο εδώλιο !!!

οι εργαζόμενοι στο εδώλιο !!!εργαζόμενοι από από την ΕΡΤ ,τους ΟΤΑ, Ο εκπαιδευτικός Παύλος Αντωνόπουλος μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ επειδή διαδήλωνε μαζί με εκατοντάδες άλλους !23 χρόνια πρίν ένας άλλος εκπαιδευτικός ο Τεμπονέρας δολοφονούνταν από τραμπούκους της ΝΔ!


Κοιτάξτε γύρω! Θα μας χρειαστούν για αυτούς που πρέπει οι χειροπέδες

Οχι ο Παύλος δεν τις κρύβει τις χειροπέδες. Διότι δεν ντροπιάζουν αυτόν, αλλά τους μικρόνοες που τις παράγγειλαν ως επιτομή της χουντικής απαγόρευσης της διαδήλωσης ενάντια στην παράτα της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.
Θυμηθείτε τον Παπαγεωργόπουλο, τον Τζοχατζόπουλο, τον Λιάπη, τον Μιχολολιάκο, πως χρησιμοποιούσαν τον χαρτοφύλακα ή το ακριβό σακκάκι για να κρύψουν τη ντροπή τους, όταν οι δικοί τους τους παρέδιδαν στο πύρ το εξώτερο, για να κορεστεί η λαϊκή οργή.
Έχει και άλλο ''ελάττωμα'' ο Παύλος Αντωνόπουλος: Ένα πλατύ, ήρεμο, ζεστό χαμόγελο, που ξέρει να απλώνει συντροφικότητα τριγύρω στους ανθρώπους του κόσμου του, των ίδιων αγωνιών και αγώνων, αλλά και να περιγελά με φυσικό και απλό τρόπο όσους επιμένουν να θέλουν να συλλάβουν τον άνεμο και να φυλακίσουν την ελεύθερη σκέψη.
Σήμερα 9/1/14 στις 11.00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αυτό το χαμόγελο, θα υπερασπίσει τον ίδιο, θα θάψει τη ντυμένη με στολή γελοιότητα και θα μοιράσει χαρά στους συντρόφους του.
Οι χειροπέδες θα βγούν από τα χέρια του Παύλου.
Ας τις κρατήσουμε.
Θα χρειαστούν.
Κοιτάξτε γύρω!
Διαβάστε την είδηση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τα εντάλματα σύλληψης.
Πως βρωμάνε όλοι τους, αστοί πολιτικοί, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, μεγαλοδημοσιογράφοι-υπηρέτες!

 

Αναβλήθηκε για αύριο η δίκη –Ελεύθερος ο Παύλος Αντωνόπουλος –Τραυματίστηκε ο Πέτρος Κωνσταντίνου (Βίντεο)

image002image002 (2)Γράφει ο kokkiniotis
Αναβλήθηκε για αύριο Παρασκευή 10/1/2014 στις 9.00 το πρωί η δίκη του αγωνιστή καθηγητή Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που συνελήφθη χθες 8/1/2014 κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα Προπύλαια για “συμμετοχή σε απαγορευμένη συγκέντρωση’.
Κλίμα αστυνομοκρατίας στα δικαστήρια, στην είσοδο ΜΑΤ δεν επέτρεπαν την είσοδο στα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αλληλέγγυους. Κτυπήθηκε στο κεφάλι ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας» Πέτρος Κωνσταντίνου από αστυνομικό των ΜΑΤ. Το χτύπημα ήταν σε επικίνδυνο σημείο, στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ο Πέτρος Κωνσταντίνου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Αύριο στις 11.00 το πρωί δικάζονται επίσης τα 35 μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την απεργία του 2011 και θα υπάρχει συγκέντρωση από το πρωί στα δικαστήρια.
Στο βίντεο παρακολουθούμε σύντομες δηλώσεις του Παύλου Αντωνόπουλου κατά την έξοδό του από το δικαστήριο

πηγή: βαθύ κόκκινο


Μαχητική η πορεία παρά την απαγόρευση (narnet.gr)

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Συγκέντρωση Πέμπτη 9/1, ώρα 11.00 π.μ. στα Δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 16, ενάντια στην σύλληψη και δίκη του σ. Παύλου Αντωνόπουλου

Παρά την απαγόρευση, τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα αποκλεισμού του κέντρου της Αθήνας και τους προπηλακισμούς συνδικαλιστών και όσων διαδηλωτών προσέγγιζαν τα Προπύλαια, η πορεία στην οποία καλούσαν οργανώσεις της αριστεράς, μεταξύ των οποίων και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ξεκίνησε τελικά λίγο μετά τις 6.00 μ.μ. από την Ομόνοια. Εκεί είχαν φτάσει και δεκάδες εκλεγμένοι συνδικαλιστές και στελέχη των οργανώσεων που καλούσαν στην πορεία, που λίγο νωρίτερα έδιναν συνέντευξη τύπου στα Προπύλαια, η οποία δέχτηκε την επίθεση των ΜΑΤ, τα οποία απώθησαν τους συγκεντρωμένους από τα Προπύλαια πρός την Ομόνοια.
Στις 6.00 μ.μ. τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των άλλων οργανώσεων (ΟΚΔΕ, ΕΕΚ, Σχέδιο Β, Κ.Ο. Ανασύνταξη, Ροσινάντε και η Αντιιμπεριαλιστική Αριστερή Συνεργασία) συγκροτήθηκαν με πυκνότητα και κατέβηκαν στο δρόμο, μπαίνοντας στην οδό Σταδίου, για να ασκήσουν τα αναφαίρετο δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει στην πόλη του, ενάντια στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε.-κεφαλαίου.
Στα Χαυτεία-Σταδίου κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ έκλεισαν το δρόμο στους διαδηλωτές και απαγόρευσαν την συνέχιση της διαδήλωσης, η οποία ήταν μαχητική και πυκνή. Λίγο μετά τις 6.30 μ.μ. η αστυνομία έκανε επίθεση με ρίψη χημικών, για να διαλύσει την συγκέντρωση, αλλά οι αλυσίδες του κόσμου συγκροτημένα άντεξαν και έστριψαν στην οδό Πατησίων. Η διαδήλωση συνεχίστηκε στους κεντρικούς δρόμους και έφτασε στην πύλη του Ε.Μ. Πολυτεχνείου λίγο πριν τις 8.00 μ.μ..
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της χαιρετίζει τους εργαζόμενους και νέους που έσπασαν στην πράξη την "χουντική" απαγόρευση της πορείας με την μαζική συμμετοχή τους στην συγκέντρωση και πορεία, και καλεί σε συνέχεια του αγώνα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου. Απαιτεί να απελευθερωθεί άμεσα και χωρίς κατηγορίες ο συνδικαλιστής και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Παύλος Αντωνόπουλος.
Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών μετά την διαδήλωση κατευθύνθηκε πρός την ΓΑΔΑ για να απαιτήσει την απελευθέρωση του καθηγητή, μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Παύλου Αντωνόπουλου, ο οποίος συνελήφθη στα Προπύλαια μετά την συνέντευξη τύπου. Ο Παύλος Αντωνόπουλος μετά την προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ, η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη, κατηγορείται για "συμμετοχή σε παράνομη συνάθροιση και διαδήλωση" με βάση την χουντική απαγόρευση που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση μέσω ΓΑΔΑ!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη το πρωί στις 11.00 π.μ. στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, όπου θα περάσει από αυτόφωρο ο σ. Παύλος Αντωνόπουλος.
Ολόκληρη η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
Μαχητική πορεία κόντρα στην απαγόρευση. Κάλεσμα αλληλεγγύης στον Π. Αντωνόπουλο.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις χιλιάδες διαδηλωτών που αψήφησαν την, χουντικής έμπνευσης, απαγόρευση της αστυνομίας και κατέβηκαν στο κέντρο για να δηλώσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στην ΕΕ και την κυβέρνηση που στραγγαλίζουν τον κόσμο της εργασίας. Το μήνυμα που δώσαμε είναι ξεκάθαρο: δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν, στον δρόμο σπάμε την κυβερνητική τρομοκρατία και εκεί θα τους νικήσουμε!
Είναι απαράδεκτη και εξωφρενική η καταστολή και τα δακρυγόνα με τα οποία αντιμετώπισε η αστυνομία τους διαδηλωτές. Οι σιδερένιοι φράχτες στο κέντρο της Αθήνας είναι χαρακτηριστική εικόνα του πόσο φοβούνται την οργή του λαού. Αυτές είναι οι δήθεν δημοκρατικές ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την οποία υπερασπίζονται. Σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά έδειξε τις προθέσεις της και για το εξάμηνο της ελληνικής προεδρείας στην ΕΕ: βία και φίμωση για τον λαό που αγωνίζεται, για να μην ενοχληθούν η τρόικα και οι τραπεζίτες.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη σύλληψη του Παύλου Αντωνόπουλου, καθηγητή, συνδικαλιστή - μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος προσήχθη λίγο μετά τις 6.00 μ.μ και οδηγείται αύριο στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε απαγορευμένη συγκέντρωση και της αντίστασης κατά της αρχής!
ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε πολίτη, τις οργανώσεις της αριστεράς και κάθε συλλογικότητα που υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 9/1 στις 11.00 π.μ στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 16).
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΤΗΣ Ε.Ε. ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ! ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!