Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Παναθηναϊκή Συνέλευση ΑΝΤΑΡΣΥΑ


23.11.09
Σε νέα περίοδο εξαιρετικά αυξημένων απαιτήσεων εισέρχεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τόσο μπροστά στα μεγάλα κινηματικά καθήκοντα της περιόδου, όσο και μπροστά στην ανάγκη σημαντικών βημάτων στην ίδια τη συγκρότησή της. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, πρώτος σημαντικός σταθμός είναι η Παναθηναϊκή Συνέλευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την Κυριακή 29 Νοέμβρη, στις 3.00 μ.μ. στο κλειστό Γήπεδο του Μίλωνα, στη Ν. Σμύρνη. Αντίστοιχες διαδικασίες θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις, για τη συζήτηση των επόμενων βημάτων πολιτικής παρέμβασης, με ορίζοντα την Πανελλαδική Συνέλευση του Μετώπου το Γενάρη-Φλεβάρη του 2010.
Τα παραπέρα βήματα στη συγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνδέονται κατ΄ αρχήν με μια βαθύτερη πολιτική συζήτηση πάνω στο πολιτικό πρόγραμμα της περιόδου, τη σύνδεσή του με την ευρύτερη στόχευση της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής ανατροπής, την οργανωμένη συζήτηση για την άλλη κοινωνία και την κομμουνιστική στρατηγική. Με την παρέμβασή της σε όλα τα μεγάλα κινηματικά και πολιτικά γεγονότα της επόμενης περιόδου.
Για το ΝΑΡ, η πολιτική εμβάθυνση του μετωπικού σχήματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δημοκρατική του συγκρότηση και λειτουργία. Σε ένα μετωπικό σχήμα σαν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με το μικρό χρόνο ύπαρξης, με τις σημαντικές διαφορές στις αντιλήψεις και πρακτικές, ο στόχος δεν μπορεί να είναι μια λειτουργία που «επιβάλλει» απόψεις. Το στοιχείο της συναίνεσης και της ομοφωνίας θέλουμε να σφραγίζει τη λειτουργία της. Αλλά αυτή η «συναίνεση» δεν μπορεί να προκύπτει από μια «κλειστή» διαδικασία με τη συμμετοχή αποκλειστικά εκπροσώπων των οργανώσεων, αλλά από μια ανοιχτή πολιτική διαδικασία συμμετοχής, με αποφασιστικό τρόπο, όλου του δυναμικού, σε όλα τα επίπεδα, από την τοπική συνέλευση έως το Συντονιστικό, όσμωσης και συνολικής ωρίμανσης του εγχειρήματος. Με αυτή τη λογική θα παρέμβουν οι δυνάμεις του ΝΑΡ και στις διαδικασίες του Μετώπου το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: