Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ:


Η νέα εθνική στρατηγική των Η.Π.Α. ,οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στη Μέση Ανατολή - Ανατολική Μεσόγειο - Αιγαίο - Βαλκάνια και το συμφέρον των λαών .


Πυκνώνουν τα σύννεφα πολέμου στη γειτονιά μας. Η παρουσία νατοϊκής ναυτικής δύναμης στο Αιγαίο, οι επιθετικές κινήσεις των Η.Π.Α. απέναντι στη Παλαιστίνη και το Ιράν και ο ευρύτερος σχεδιασμός της για τα Βαλκάνια, η επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία διαμορφώνουν μια αέναη εμπόλεμη κατάσταση με τους λαούς της περιοχής να είναι πάντα τα θύματα. Σε αυτό το κλίμα προστίθενται τόσο ο Ελληνο - Τουρκικός ανταγωνισμός όσο και το ζήτημα της Μακεδονίας. 

«Ο εθνικισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων», έλεγε ο Βρετανός λογοτέχνης Τζόνσον, και φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται περίτρανα σήμερα. ΝΑΤΟ, ΕΕ και οι Έλληνες ταγοί τους (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή) επενδύουν σε ένα σύγχρονο εθνικισμό που θα βοηθήσει στην υλοποίηση των κερδοσκοπικών επενδύσεών τους εις βάρος όλων των λαών της περιοχής. Επενδύουν σε ένα σύγχρονο εθνικισμό και αντικομουνισμό που θα σταθεί ανάχωμα στην ανατρεπτική δύναμη του εργατικού κινήματος. Το ζήτημα της ονομασίας επείγει να λήξει ώστε το ΝΑΤΟ να επεκτείνει και να εδραιώσει την στρατιωτικό-πολιτική κυριαρχία του στην περιοχή. Το ζήτημα της Κύπρου πρέπει να λήξει ώστε να εκμεταλλευτούν Ιταλικές και Γαλλικές πολυεθνικές τον ορυκτό πλούτο της περιοχής. Η Τουρκία οξύνει την αντιπαράθεση με Ελλάδα και Κύπρο για να εξασφαλίζει η αστική της τάξη μερίδιο από τη νέα μοιρασιά του πλούτου της γειτονιάς μας.

Και εν μέσω όλων αυτών προχωράει κανονικά η αξιολόγηση και η μνημονιακή λαίλαπα για τον ελληνικό λαό. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει ξεκάθαρα ότι από τα σχέδιά τους δεν έχουμε να επωφεληθούμε τίποτα. Ίσα ίσα είναι ικανοί να προχωρήσουν στις πιο μεγάλες καταστροφές, να δολοφονήσουν και να ξεριζώσουν ολόκληρους λαούς για να αυξήσουν τα κέρδη τους (Συρία, Λιβύη, Ουκρανία, Κομπάνι). Συνεχίσουμε το διάλογο τονίζοντας ότι μόνη απάντηση μας η ειρηνική συμβίωση των λαών. Με όπλο ένα αντί-πολεμικό, αντί-ιμπεριαλιστικό κίνημα, με ένα εργατικό κίνημα ανατροπής μπορούμε να διεκδικήσουμε την Ειρήνη στην περιοχή μας.

Σας καλούμε όλους και όλες να παρευρεθείτε και να συμμετάσχετε στην εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Παρασκευή 3/2 στις 19.00 στο Ισόγειο του Εμποροε-παγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητήριου (Ε.Β.Ε.), Παπακυριαζή 44 Λάρισα.

Ομιλητές :
            Αλέκος Αναγνωστάκης, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ 
            Παναγιώτης Ξοπλίδης, Ιστορικός, μέλος του Π.Σ.Ο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: