Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011


Να φύγουν τώρα! Καμιά ανακωχή, καμιά ανοχή!
 Κάτω η κυβέρνηση της νέας δανειακής σύμβασης και του σφαγείου ΕΕ και ΔΝΤ  !
Θυσίες χωρίς κανένα νόημα είναι το βασανιστήριο στο οποίο υποβάλλουν , οι εγχώριοι συνεργάτες (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ) και διεθνείς (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ) τον ελληνικό λαό στο όνομα  της  σωτηρίας του.              
Παρά την αφαίμαξη των λαϊκών εισοδημάτων,  οι μακροοικονομικοί δείκτες επιδεινώνονται. Το δημόσιο χρέος που χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα  για να φέρουν την τρόικα και το Μνημόνιο το παρέλαβαν  στο 115% του ΑΕΠ (ή 127% με τις στατιστικές λαθροχειρίες που έκανε η κυβέρνηση) και όπως ανακοινώθηκε, του χρόνου θα  έχει εκτοξευθεί μέσω του Μνημονίου στο ανατριχιαστικό ύψος του... 190%!!!Θα έχουν αυξήσει το δημόσιο χρέος σε τρία μόλις χρόνια 70 εκατοστιαίες μονάδες! Φρικιαστικό! Μπορεί να συγκριθεί επάξια με την εποχή Μητσοτάκη, που κατά τη διάρκεια της εφιαλτικής πρωθυπουργίας του είχε εξακοντίσει το χρέος στο 111% του ΑΕΠ από το 69% που  το είχε παραλάβει.
 Ούτε το έλλειμμα όμως μειώνει ουσιαστικά η πολιτική της κυβέρνησης –ΕΕ - ΔΝΤ. Θυμάστε τι μας έλεγε ο Παπανδρέου όταν υπέγραψε το Μνημόνιο; ότι δήθεν το 2012 το έλλειμμα θα ήταν κάτω από 3%. Τελικά το 2012 θα είναι τουλάχιστον... 7%.
Γδέρνουν και τους πιο φτωχούς τώρα. Θέλουν να εισπράττουν φόρους ακόμη και από τους γέροντες που παίρνουν σύνταξη 450 ευρώ, ακόμη και από τους νέους που δουλεύουν σε φαστφουντάδικα με 400 ευρώ τον μήνα!  Μειώνουν συνεχώς τις συντάξεις. Μόνιμος ο φόρος στα ακίνητα που επέβαλαν  και απειλούν ότι θα κόβουν το ρεύμα σε όποιον δεν τον πληρώνει. Μόνιμος και ο νέος φόρος, αυτός με το ψευδώνυμο "έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης", όπως με οργουελικό σαδισμό τον ονόμασαν οι επιτελείς τους. Η "κινεζοποίηση" της ελληνικής κοινωνίας είναι ο στόχος της πολιτικής τους. Ο εφιάλτης δεν έχει τέλος...
Ποια  είναι  η λύση που μας προτείνουν λοιπόν; …Το «κούρεμα».
Όμως :
ΠΟΙΟΣ ΘΑ «ΚΟΥΡΕΥΤΕΙ» ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΕΙ;

                    Η απάτη του 50% ή όταν τα 180 δις ευρώ γίνονται 25!
Με το «κούρεμα» κατά 50%, το χρέος των 360 δις ευρώ δεν θα μειωθεί κατά 180 δις, ούτε καν κατά 100 δις όπως ισχυρίζονται. Κι αυτό γιατί θα «κουρευτούν» μόνο τα 50 δις που κατέχουν ξένοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί καθώς και τα ομόλογα που κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 26 δις (δηλαδή καταστροφή των συντάξεων) και οι ελληνικές τράπεζες (65δις) οι οποίες όμως θα τα πάρουν πίσω  με το νέο δάνειο το οποίο θα πρέπει να πληρώσουμε εμείς. Άρα, οι διεθνείς τοκογλύφοι θα χάσουν μόνο 25 δις ευρώ - ψίχουλα δηλαδή μπροστά στα 450 δις τοκοχρεολυσίων που εισέπραξαν τα τελευταία χρόνια έναντι των δανείων που μας έδωσαν.

            «Κούρεμα» υπό προϋποθέσεις και με «ενισχυμένη επιτήρηση»
Το «κούρεμα» δεν είναι φάρμακο, είναι δηλητήριο. Γιατί ως αντάλλαγμα, έχει το τσάκισμα των συντάξεων, την εφεδρεία, την κατάργηση των συμβάσεων, το ενιαίο φτωχολόγιο, τη δεκαετή λιτότητα με 50% «κούρεμα» μισθών, τις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, την εξαθλίωση της υγείας και της παιδείας. Και για να είναι βέβαιοι οι διεθνείς τοκογλύφοι-τραπεζίτες (ΔΝΤ- -ΕΚΤ-ΕΕ) τοποθετούν και τοποτηρητές –επόπτες ,όπως ακριβώς γίνεται σε κάθε μπανανία (οι γερμανοί ξανάρχονται!!!). 
            Και γιατί όλα αυτά;
Για να φτάσει το ελληνικό χρέος το 2021 στο 120% του ΑΕΠ, εκεί δηλαδή που ήταν όταν υπογράφηκε το μνημόνιο! Να γιατί, από την πρώτη κιόλας στιγμή η απάντηση ήταν μία και μοναδική: διαγραφή του χρέους, έξοδος από ευρώ και ΕΕ, εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, βελτίωση των μισθών, της παιδείας και της υγείας με χτύπημα και φορολογία των κερδών.

 ΜΠΟΡΟΥΝ  ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ;
ΜΥΘΟΣ 1ος   ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ 
Πριν  λίγο καιρό μας έλεγαν πως η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  για διαγραφή του χρέους είναι «αδύνατη» ..σήμερα θριαμβολογούν για την διαγραφή(!!!) των 25δις. Και μόνο αυτό αποδεικνύει το εάν είναι δυνατή η άρνηση και διαγραφή του χρέους που υποστηρίζουμε 2 χρόνια τώρα. Το θέμα  είναι να γίνει συνολική άρνηση του χρέους από τον εργαζόμενο λαό και σε κόντρα με τους τοκογλύφους ,όπως έκανε η Αργεντινή και η Ισλανδία.
ΜΥΘΟΣ 2ος  Η  ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ  
Ήδη  άρχισαν  να το συζητάνε όλοι  ως πιθανό ενδεχόμενο για να σώσουν το ευρώ. Η ουσία της πρότασης όμως είναι να φύγουμε από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση  σε   σύγκρουση  με την πολιτική που αυτή επιβάλλει ώστε να  αρνηθούμε το χρέος. Όλοι  καταλαβαίνουν πλέον πως η Ευρωπαϊκή Ένωση  μας οδηγεί στην καταστροφή και αποτελεί  «λυκοσυμμαχία» των  κεφαλαιοκρατών. Οι αυταπάτες  ακόμα και αριστερών για τον προοδευτικό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν καταρρεύσει. Η έξοδος εδώ και τώρα  (και όχι στην δευτέρα παρουσία της «λαϊκής οικονομίας» ) αποτελεί  όρο για την επιβολή από το λαό μιας άλλης πολιτικής υπέρ του. Ακόμα  και  οι  «επιδοτήσεις» αποτέλεσαν  την αρχή του τέλους της αγροτικής –κτηνοτροφικής μας παραγωγής  και  δεν ήταν παρά  ένα κομμάτι από  τον κλεμμένο πλούτο της χώρας μας. Με τις νέες  ρυθμίσεις (π.χ. εισφορές ΕΛΓΑ , ποσοστώσεις , διάλυση νιτρορύπανσης κλπ) πλέον  δεν πρόκειται να  επιζήσει κανείς  αγρότης και κτηνοτρόφος.
ΜΥΘΟΣ 3ος  ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ
Με την ενίσχυση που δόθηκε στις τράπεζες και τα νέα κεφάλαια που θα δοθούν  θα μπορούσε κανείς να αγοράσει τις τράπεζες 2 φορές ..και  παρόλα  αυτά κάποιοι επιμένουν ότι οι τράπεζες τους ανήκουν !!! Εδώ και τώρα να εθνικοποιηθούν πριν  τις αρπάξουν οι  ευρωπαίοι τοκογλύφοι ,σύμφωνα και με την τελευταία συμφωνία που υπέγραψε ο «πρώην» πρωθυπουργός. Οι τράπεζες  ανήκουν στον λαό που τις χρηματοδότησε και τις χρηματοδοτεί.
ΜΥΘΟΣ 4ος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ,ΓΙΑ  ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
Τα  δισεκατομμύρια των τόκων που πληρώνουμε στους τοκογλύφους  και  τα κέρδη  που δεν φορολογούνται στην χώρα μας  μπορούν να οδηγήσουν σε  απίστευτες αυξήσεις στους μισθούς και στην χρηματοδότηση των κοινωνικών αγαθών. Η φορολόγηση των κερδών στην χώρα μας είναι ανύπαρκτη και οι μισθοί πενιχροί. Ακόμα όμως και τα κοινοβουλευτικά κόμματα συμμετέχουν στο πλιάτσικο της περιουσίας του λαού με την χρηματοδότηση τους (ΠΑΣΟΚ 5.436.332 € , ΝΔ  4.249.890 € , ΚΚΕ  1.306.274 € , ΛΑΟΣ 1.089.378 € , ΣΥΡΙΖΑ 972.624 € , ΟΙΚ.ΠΡΑΣΙΝΟΙ 450.155 €   ΦΕΚ 2360/24-10-11).
ΜΥΘΟΣ 5ος  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΑΣ  ΣΩΣΕΙ
H κυβέρνηση  Παπαδήμου δεν καθορίστηκε από τις γελοιοποιημένες ηγεσίες των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, αλλά απευθείας από τη «μαύρη συμμαχία» του ΔΝΤ, της ΕΕ, των τραπεζικών ομίλων, του ελληνικού κεφαλαίου και των «νταβατζήδων» των ΜΜΕ. Είναι κυβέρνηση πραξικοπηματική, κυβέρνηση απόπειρας να επιβληθεί η δικτατορία των πιστωτών και των αγορών, κυβέρνηση με μόνο ρόλο να φέρει την κοινωνική ερήμωση και εξαθλίωση και να δώσει "φιλί της ζωής" σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που καταρρέει. Θα μας βρουν μπροστά τους σε αυτές τις αντεργατικές επιθέσεις! Οι εκβιασμοί δεν περνούν.
  ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ;
Μπορούν να υλοποιηθούν  όλα αυτά απλά και μόνο με τις εκλογές και τους νέους συσχετισμούς που ονειρεύεται η κοινοβουλευτική αριστερά; Προφανώς όχι. Σήμερα  χρειάζεται να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση αυτή η γενική ανυπακοή που εκδηλώθηκε με τις τεράστιες απεργίες και τα συλλαλητήρια. Με  ένα  λαϊκό αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής  που θα οικοδομείται στους χώρους δουλειάς και στις πλατείες και γειτονιές και όχι στους διαδρόμους της βουλής.
Με την δύναμη του κινήματος θα επιβάλουμε την αντικαπιταλιστική ανατροπή: Η διαγραφή του χρέους, η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ, οι εθνικοποιήσεις των Τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο και η ριζική αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων είναι ο μόνος δρόμος.
Καμία αναστολή των αγώνων, κλιμάκωση τώρα!
 

 ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή
ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: