Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ  ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Η συγκλονιστική συμμετοχή των εργαζόμενων, της νεολαίας, των ανέργων στις μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις στις 15 Ιούνη, οι χιλιάδες διαδηλωτές που κατέκλυσαν και συνεχίζουν να κατακλύζουν όλες τις πλατείες της χώρας αποδεικνύουν περίτρανα την πλήρη απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και της πολιτικής της στην εργαζόμενη πλειοψηφία, τη σαφή αδυναμία της να περάσει το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο.
 Ούτε η ανοιχτή προβοκάτσια που έστησε, ούτε η αστυνομική βία και τα χημικά, ούτε  το  θέατρο του εκβιασμού και της παραπλάνησης με τον ανασχηματισμό και την ψήφο εμπιστοσύνης θα αποθαρρύνουν τους χιλιάδες διαδηλωτές από τoν αγώνα τους μέχρι να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές. Η απαίτηση ήταν και παραμένει σαφής: Να πέσει η κυβέρνηση της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου, να πάρουν πίσω το Μνημόνιο, να μην περάσει το «Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», να μπει φραγμός στη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας των μισθών και των συντάξεων.
Η μαχητική συνάντηση και συνένωση των «πλατειών» με τα εργατικά συλλαλητήρια και τις απεργίες, έχουν πανικοβάλλει την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και την τρόικα. Σε αυτόν το δρόμο πρέπει να βαδίσουμε πιο μαζικά και αποφασιστικά τις επόμενες ημέρες με τη νέα 48ωρη  πανεργατική απεργία 28-29 Ιούνη που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ (για τους δικούς τους λόγους), με απεργιακό μπλακ άουτ σε χώρους δουλειάς και κλάδους, με ταυτόχρονη κατάληψη των πλατειών και δρόμων της χώρας, με εξέγερση λαού και νεολαίας ενάντια στην τυραννία κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Με μαχητική αλληλεγγύη στους απεργούς της ΔΕΗ και σε όσους αντιστέκονται στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ( ΟΣΕ, Λιμάνια, Αεροδρόμια, Ταχ. Ταμιευτήριο, ΕΥΔΑΠ ). Ο αγώνας να περάσει στα χέρια των εργαζομένων.
Με αγωνιστικό συντονισμό όλων των συνελεύσεων, των σωματείων και των πρωτοβουλιών βάσης.
Για ένα μαζικό, ταξικά ανασυγκροτημένο, εργατικό και λαϊκό κίνημα ανατροπής, που γεννιέται, δυναμώνει και μπορεί να παίρνει μορφή στα σημερινά πεδία της ταξικής πάλης. Ένα τέτοιο κίνημα μπορεί να επιβάλει τη θέλησή του ενάντια στις κυβερνήσεις των μνημονίων, στην «πατριωτική» και «οικουμενική» συναίνεση στην τρόικα, στην κυρίαρχη πολιτική και στο σάπιο πολιτικό τους σύστημα!
Μέσα από ένα νέο ισχυρό αέρα της δημοκρατίας των «κάτω», που οι εργαζόμενοι θα αποφασίζουν οι ίδιοι για τις ζωές τους, με νέα όργανα και μορφές λαϊκής αντίστασης, αυτοάμυνας, ανυπακοής και ανατροπής, με τη δική τους δημοκρατία και εξουσία, τη μόνη που κατοχυρώνει και υπηρετεί τελικά τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα.
Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ
Στις 28 και 29 Ιούνη πλημμυρίζουμε ξανά την πλατεία και την απεργιακή συγκέντρωση βροντοφωνάζοντας:
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ -ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ü Να φύγει το μνημόνιο, η τρόικα, η κυβέρνηση και η πολιτική της
ü Να μην περάσει το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα»,λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας των μισθών και των συντάξεων.
ü Ανυπακοή στις εντολές της Ε.Ε. και στο Ευρωσύμφωνο
ü Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και βασικοί τομείς της παράγωγης με  έλεγχο των εργαζομένων
ü Όχι στην εκποίηση δημοσίας περιουσίας και εθνικών πόρων
ü Δημόσια υγεία-παιδεία-ασφάλιση- κοινωνικές υπηρεσίες για όλους
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ   -  ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   ΠΛ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ  28/6   9:30 π.μ.

ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ –ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ- ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  Λάρισας
mail: ergatikeskiniseis@yahoo.gr
Τηλ. επικοινωνίας: 6973748913

Δεν υπάρχουν σχόλια: