Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Πηγή: Ελευθεροτυπία


Σε πενθήμερη απεργία προχωρούν από σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ που εισάγεται την Τρίτη στη Βουλή, προκειμένου να ψηφιστεί την Τετάρτη. Τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας



Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Δημήτρη Βαρνάβα, "οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν αποδέχονται ως βάση συζήτησης και επιστρέφουν ως απαράδεκτη την πρόταση του υπουργείου Υγείας για το εφημεριακό καθεστώς των νοσοκομείων, η οποία όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει την εκκρεμότητα της κλαδικής συμφωνίας, αλλά θα επιδεινώσει δραματικά το πρόβλημα των απλήρωτων εφημεριών και θα ιδιωτικοποιήσει το σύνολο της νοσοκομειακής περίθαλψης".

Επίσης δηλώνουν ότι δεν συναινούν στη συνέχιση του σημερινού εξοντωτικού και παράνομου εφημεριακού συστήματος και ότι η υπέρβαση του ορίου των 4 εφημεριών γίνεται πλέον χωρίς τη συγκατάθεσή τους και υπό καθεστώς διοικητικής εντολής.
Ζητούν τη κατάθεση πλήρων και ασφαλών προγραμμάτων εφημεριών τα οποία θα εκκαθαρίζονται και αποπληρώνονται έγκαιρα και στο ακέραιο από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού.
Ακόμη η Εκτελεστική Γραμματεία σχεδιάζει και νέα πενθήμερη απεργία ανάλογα με τις εξελίξεις, ενώ προγραμματίζεται και συλλαλητήριο των νοσοκομειακών γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων μπροστά στη Βουλή την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: