Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Ζητούν να πάρουν την «Ημέρα» στα χέρια τους

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009

Στην κατοχή των συντακτών και των τεχνικών της ζητούν να περιέλθει η εφημερίδα «Ημέρα» ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες επανέκδοσής της, φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις, δημοσιογράφοι και τεχνικοί του Τύπου της Πάτρας.

Υπενθυμίζεται ότι η πατρινή εφημερίδα έβαλε λουκέτο αφού ο ιδιοκτήτης της Θ. Καμπέρος είχε απειλήσει ανοιχτά τους εργαζόμενους πως αν συμμετάσχουν σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση θα τους απολύσει. Εντούτοις, ο μεγαλοεπιχειρηματίας Θ. Καμπέρος ανέστειλε την έκδοση της εφημερίδας χωρίς να έχει προχωρήσει ακόμη σε απολύσεις.

Σε σχετικό κείμενο που εκδόθηκε αναφέρεται ότι η εφημερίδα, που εκδίδεται επί 63 χρόνια, «ανήκει πριν απ’ όλα στους αναγνώστες της και σε εκείνους που καθημερινά κοπιάζουν για την έκδοσή της». «Και η αρχή αυτή, που υπερβαίνει οποιαδήποτε επιχειρηματική αντίληψη, ισχύει και στην περίπτωση της Ημέρας», αναφέρουν.
.
Παράλληλα το αίτημα τριμερούς συνάντησης (εργοδοσία, εργαζόμενοι, υπουργός Εργασίας) διατύπωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεως Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Σε σχετική επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρει ότι 4 από τις 7 ημερήσιες εφημερίδες της Πάτρας έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ότι οφείλουν στους εργαζόμενους δημοσιογράφους και τεχνικούς δεδουλευμένα από 3 έως 12 μήνες.

καταληψη ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: