Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Δίνουμε τη μάχη, για μια άλλη Αριστερά Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ

site_banner_ekloges-copy.gifΗ πολιτική μάχη των εκλογών έχει ξεκινήσει, με το δυναμικό της αντικαπιταλιστικής αριστεράς να ξεδιπλώνει την πρόταση και τις θέσεις για τους αγώνες της επόμενης μέρας και την αριστερά που έχει ανάγκη η εποχή μας.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ολοκληρώνει τις επόμενες μέρες τις τοπικές αντικαπιταλιστικές συνελεύσεις (διαβάστε το πρόγραμμα των τοπικών συνελεύσεων) σε όλη τη χώρα, στις οποίες συμμετέχουν μαζικά αγωνιστές. Η συζήτηση για την οργάνωση της εκλογικής παρέμβασης συνδυάζεται με την πολιτική συζήτηση ενός ευρύτερου δυναμικού για τις εξελίξεις και το περιεχόμενο που απαιτείται για μια συνολική πολιτική γραμμή αντιπαράθεσης με την αστική πολιτική.
Παράλληλα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκροτεί τα ψηφοδέλτιά της σε όλους του νομούς και τις εκλογικές περιφέρειες, με τη συμμετοχή εκατοντάδων αγωνιστών από μάχες και κινήματα, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες. Τα ψηφοδέλτια του Μετώπου θα ανακοινωθούν στα μέσα της εβδομάδας.
Την Πέμπτη 10/9 η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ, (διαβάστε αποσπάσματα από την συνέντευξη) παρουσιάζοντας την πολιτική της πρόταση και την εκλογική της καμπάνια για την μάχη της 4 Οκτωβρίου.
Η Πολιτική Επιτροπή του ΝΑΡ, που συνεδρίασε με θέμα την εκλογική μάχη, στην απόφασή της καλεί το δυναμικό του ΝΑΡ και της νΚΑ να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη "Για την ενίσχυση της πολιτικής φυσιογνωμίας και της προοπτικής του μετωπικού εγχειρήματος και την αναβαθμισμένη πολιτική παρέμβαση του δυναμικού του ΝΑΡ και της νΚΑ. Για το άνοιγμα της παρέμβασής μας σε περισσότερους κλάδους, γειτονιές, επαρχίες, χώρους νεολαίας. Για την πραγματοποίηση ενός σημαντικού βήματος στην ύπαρξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όσο και την ενίσχυση των πολιτικών δεσμών μας με τα πιο πρωτοπόρα εργατικά και νεολαιίστικα τμήματα εν όψει και της «επόμενης μέρας».
Το ΝΑΡ τονίζει, σε σχέση με την πολιτική μάχη που δίνει η αντικαπιταλιστική αριστερά και σε αυτές τις εκλογές, ότι «χρειάζεται μια Αριστερά που θα είναι σε θέση να κατακτά τη "φέτα το ψωμί" γιατί θα διεκδικεί ολόκληρο το "καρβέλι". Που θα εμπνέει και οδηγεί το αναγεννημένο πολιτικό, εργατικό κίνημα στη βάση μιας σύγχρονης Χάρτας εργατικών Αναγκών και Δικαιωμάτων, σε νικηφόρους αγώνες ακριβώς γιατί θα μπορεί να συνδέει το σήμερα με το αύριο. Θα συνδέει δηλαδή τον άμεσο, καθημερινό, διαρκή και αποφασιστικό αγώνα για ανθρώπινη ζωή μέσα και έξω από τη δουλειά, με το στρατηγικό στόχο της ανατροπής του επικίνδυνου πλέον για την ίδια την ύπαρξη της ανθρωπότητας συστήματος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, καταπίεσης και παρακμής.
Με άμεσο κεντρικό πολιτικό στόχο το πέρασμα από τους μεμονωμένους αγώνες σε ένα συνολικότερο μέτωπο για ρήξεις – ήττα και ανατροπή της διαρκούς αντεργατικής, τρομοκρατικής και πολεμικής εκστρατείας του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ή συμμαχικών, που την προωθούν.
Τον κλονισμό της αστικής πολιτικής και στρατηγικής στην πορεία κατάργησης του βάρβαρου σημερινού κοινωνικού συστήματος και του άθλιου πολιτικού του προσωπικού. Αυτό πρεσβεύει και αυτό επιδιώκει το Νέο Αριστερό Ρεύμα. Σε αυτό στοχεύει και με τη δημιουργία και ανάπτυξη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. με τις διακηρύξεις, τη συγκρότηση και την πολιτική της μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην όλη υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: